Rolvsøy kom til Trøgstad med 0-12 i målforskjell og null poeng etter sine to første kamper. Når de reiste hjem igjen så hadde de tre poeng og pyntet på målforskjellen til 4-12.

Gutta selv var selvsagt skuffet etter denne prestasjonen og vet best av alle at det må forbedres til neste kamp om vi skal være med å kjempe om poeng på gresset i Askim 16. mai. Kampen ble startet med 8 gutter i junioralder og da er det tøft å møte et etablert seniorlag, men likevel må jobben med å gjøre gutter om til menn start så fort som mulig. Dette er motstand vi vil møte igjennom hele sesongen så den fighten må tas.

Debutant:

Som mot Lervik ble en av høydepunktene også i denne kampen at vi fikk en ny debutant i a-lagsdrakten. Sander Frøshaug kom innpå i andre omgang og gjør en fin figur i en kamp det er vanskelig å komme inn i. Sander er i utgangspunktet juniorspiller i år, men har stilt opp for oss de siste matchene i andres skade- og sykefravær for at vi skal kunne ha en viss bredde med oss. Vi gratulerer Sander med debuten og gleder oss til å se utviklingen videre i 2016 og videre.

Første omgang:

En kamp mange var spent på da vi møtte et lag som har slitt resultatmessig i starten av sesongen og som nevnt ovenfor sto de med null poeng og null mål før oppgjøret mot oss. I tillegg var vi noe redusert da verken Torkil, Michael, Simen eller Jakob kunne være med grunnet skader, alle spillere som har figurert på sentral midtbane for oss i løpet av sesongens tre første kamper. Dermed ble det en ny konstelasjon på midten med en vikarierende Håkon Bleie og en nylig skaderfri Ole Martin Nybøle. All ære til gutta som tar jobben på strak arm, men vi merker at det blir litt store rom sentralt på midten, både fordi duoen ikke er helt samtspilt samt at laget og lagdelen ikke komprimerer nok. Rolvsøy kommer litt enkelt igjennom og tar ledelsen 1-0 etter ca. ett kvarter spill og vi skal nok engang starte en jakt etter utlikning. Det klarer vi ikke da, når vi får tak i ballen mister vi den for lett og avleveringene våre blir høye baller fremover, noe som favoriserer våre robuste motstandere. I slutten av omgangen straffer de oss nok engang og lagene går til pause med 0-2 til bortelaget.

Andre omgang:

Det er et Trø/Bå-lag med en reell tro på at vi skulle kunne snu det som kommer ut etter pause, og vi tar litt mer tak i kampen enn hva som var tilfelle i første. Laget skaper også et par farlige sjanser, men målet uteblir og brodden blir minutter senere tatt litt bort. Rolvsøy får tildelt straffe av dagens unge dommer, en straffe som de setter sikkert til 0-3. Laget som ikke har poeng eller mål har nå tre mål og tre poeng i lomma. Hjemmelaget nekter å gi opp og fortsetter å jakte mål, en god egenskap, men det blir ingen nettkjenning i dag. Det er dessverre litt slurv i avslutningene som gjør at vi ender opp med smultringen denne kvelden, men det positive er at det skapes sjanser også på en relativt laber dag. Helt på tampen sprekker det igjen og gutta fra Fredrikstad-området fastsetter sluttresultatet til 0-4.

Oppsummert må laget bare erkjenne at rutine og tenningsnivå ble vår bane, man kommer ikke opp på det nivået man vet laget innehar og da blir det tøft mot seniorlag uansett om de kommer uten poeng og mål. Innstillingen nå er å trene knallhardt så vi kan gi Askim kamp og ikke minst delta på 16. maifesten på den måten vi ønsker. Kommende uke inneholder blant annet økter på naturgress, en økt med klubblegende Per Rikard Sandvik og forhåpentligvis et tenningsnivå man kan ta med til Askim neste mandag.