Den siste uken med treninger har vært bra, men likevel litt tung da hele gruppen bar litt preg av å ha fått juling av Hærland forrige fredag. Dog var troppen klar for å ønske Lervik velkommen til første hjemmekamp etter ferien og veldig klare for å revansjere seg.

Lars Berg Jacobsen leverte en god kamp på høyre back. (Foto: Laila Strengen)

Første omgang:

Kampen startet som forventet litt avventende fra begge lag. Vi visste at Lervik var et lag som liker å spille langs bakken med hurtig pasningsspill og gode bevegelser, de startet med 7-8 av de samme som møtte oss i våres og ga oss sånn sett svært få overraskelser. Første kvarteret er preget av at begge lag føler litt på hverandre og vi er ikke helt klare fra start i forhold til duellspill, dette gir Lervik et par halvsjanser som de fort kunne omsatt. Dog bestemmer vi oss for å flytte laget høyere i banen, sette press på de og stress deres defensive spillere som vi visste ville bli preget av dette.

Rundt 15 sekunder etter at dette grepet gjøres gir det tellende resultat da Michael bryter en pasning/utspill fra keeper og kommer til avslutning alene med nevnte keeper. Han får en arm på avslutningen som bremser ballen nok til at den ikke går inn, dog jakter vår spiss Thomas ballen setter enkelt inn 1-0.

Thomas L. Grønlien kom nok en gang i scoringsprotokollen. (Foto: Laila Strengen)

Etter scoringen fortsetter laget å stå høyt i banen og dette stresser bortelaget nok til at det skapes en del sjanser, fremprovoserer cornere og frispark som ikke blir noe mer en halvsjanser. Dog har hjemmelaget full kontroll på kampen på dette tidspunktet med noen unntak, blant annet har Jesper en viktig og meget bra redning etter snaue halvtimen. Likevel sprekker det en gang etter 40 spilte minutter og spissen til Lervik lobber utagbart over Jesper til 1-1. Et resultat som står seg til pause.

Andre omgang:

I pausen er alle enige om at dette er kamp som vinnes av det laget som vil mest i andre omgang, og for å tilpasse oss kampbildet så gjøres en endring. Mathias Johannessen erstatter Thomas L. Grønlien for å få større fart på topp og utfordre backfireren til Lervik enda mer.

Dette trekket betaler seg også relativt raskt da Mathias umiddelbart starter å herje med stopperene til Lervik, Jakob spiller frem Mathias i bakrom og når han kommer seg inn i sekstenmetern ser ikke Lervik-stopperen annen løsning enn å klippe han ned. Det ender med straffe som vår kaptein ekspederer trygt i mål til høyre for en sjanseløs keeper og 2-1 etter fem spilte minutter av andre omgang. Kampen er under kontroll og hjemmelaget fortsetter i samme stil utover omgangen og etter rundt timen spilt leveres det som må sies å være kampens prestasjon. Etter et godt innlegg fra kantspiller Tommy Berntzen fyrer Michael Skjæringrud av et meget bra skudd langs bakken som alle tror ender opp i mål helt til keeperen til Lervik tar frem en redning fra øverste hylle og slår til corner.

Dette opprettholder spenningen inn i siste kvarteret, men straks etter sitter spikeren i kista. Corner fra Eivind, selvutnevnt "mastermind" Torkil Valle Karlsrud drar med seg to stoppere og gjør banen fri for luftens baron, Jakob Omholt Grefsli som økter til 3-1.

Selvutnevnt "mastermind" her med skuddforsøk i første omgang mot Lervik. (Foto: Laila Strengen)

I løpet av siste del av andre omgang pådrar en av Lervikspillerene seg sitt andre gule kort for dagen og de spiller resten av matchen med ti mann. Dette utnyttes av hjemmelaget og kampen inneholdt ett mål til av samme sort som 2-1 målet. Mathias blir felt, hjemmelaget får straffe og Eivind setter den i andre hjørnet denne gangen. Hardt til venstre for keeper og det nærmest limt i krysset, 4-1 og en velfortjent seier til de gule og blå.

Eivind Skughei limer straffe nummer to i krysset til 4-1. (Foto: Laila Strengen)

Oppsummert var det fantastisk for alle involverte å revansjere den tunge starten på høsten. Nå handler det om å trene bra fremover så skal vi kunne plukke mer poeng fremover, men like viktig er det å være inneforstått med at det er ingenting som kommer gratis. Det må jobbes knallhardt over hele linjen, gjøres det blir det en spennende høst for a-laget.