I går var det nok en flott kveld i flomlyset på Trøgstad kunstgress, a-laget bød opp til fest og rammene kunne ikke vært bedre. Speaker Morten Sætra fikk stol i speaker-bua, kiosken var full av rykende fersk kaffe, fem ivrige G-10 spillere solgte lodd som aldri før og ikke minst leverte a-laget en ny solid prestasjon ute på matta. Tredjeplasserte Østsiden 2 kom på besøk til Trøgstad og dette var hjemmelagets tredje topp tre-motstander på like mange kamper.

Etter å ha slått Askim overbevisende 4-0 i sist hjemmekamp samt levert en godkjent prestasjon borte mot Drøbak/Frogn 2 har selvtilliten i laget steget de siste par ukene. Med det som utgangspunkt var vi også klare for å tukte Østsiden 2 og vise de at i Trøgstad er det vi som bestemmer.

Første omgang:

Og som sagt så gjort; det tar kun fire minutter før vi tar ledelsen 1-0 ved Thomas L. Grønlien. En for dagen meget frisk Mathias Johannessen kommer seg opp på sin høyre kant, spiller Thomas igjennom og nok en klinisk avslutning fra den tidligere Hærland-spilleren sørger for en kjempestart på kampen. En tidlig ledelse er fantastisk og enda mer fantastisk er det å se at trøkket og innsatsen er på samme nivå som det har vært i de to foregående kampene.

Det farligste Østsiden har mot oss i store deler av kampen er faktisk dødballer i form av frispark, cornere og innkast. De har en god kaster som setter vårt forsvar og keeper på flere prøver i løpet av omgangen og kampen igjennom. Kampen utvikler seg relativt likt bortekampen mot Drøbak sist mandag der motstander har ballen en del uten å skape de helt store sjansene, og vi setter stor fart mot deres mål når vi vinner ballen.

Et skår i gleden over den fine åpningen er at Lars Erik Ludvigsen må ut etter bare ti minutter. Det er antydning til en liten strekk bak i låret, men når han nå ga seg så fort er skadene begrenset og vi satser på at LE er tilbake veldig snart. Inn kommer Håkon Bleie som gjorde en meget bra kamp sist, vi omorganiserer litt og finner formen vår relativt raskt etter endringen.

Thomas L. Grønlien scoret to nye mål mot Østsiden 2. (Arkivfoto: Laila Strengen)

Tjueto minutter er spilt når vi leverer et kjempeangrep som tilslutt ender med scoring. Det er Jakob som bryter i forsvar, tar med seg ballen fremover i banen og spiller så videre ut på høyre kanten. Ballen ender etterhvert opp hos Lars Berg Jacobsen som får en gylden mulighet til å sette inn 2-0. Avslutningen til Lars reddes, men Lars reddes av Mathias og dermed står det likevel 2-0.

Etter dette målet blir vi noe ustrukturerte og Østsiden spiller seg litt mer inn i kampen, vi blir til tider veldig lave og inviterer de til litt avslutninger. Dog er det ingen av de som ender i noe tellende resultat og etter rundt førti minutter så sitter det en ny goal, da er det Torkil som på instinkt spiller ballen kjapt igjennom Østsidens midtbane og forsvarsledd. I det rommet finner vi ingen andre en dagens bestemann, Mathias Johannessen, som tar med seg ballen inn i sekstenmeteren og setter iskaldt 3-0.

En ny herlig omgang er ferdig og vi går til pause med komfortable 3-0.

Andre omgang:

Det er viktig å nullstille når man leder til pause, kampen er langt i fra avgjort og det må legges ned minst like mye jobb i de siste førtifem som de første. Gutta er med fra start og står godt i mot et Østsiden som virker litt krampeaktig i sin tilnærming i andre omgang. De vil mer enn de klarer å få til, noe vi skal ta en del av ære for all den tid jobbingen fra vår side er upåklagelig i store deler av kampen.

Så blir det litt spennende etter tjue minutter av omgangen unnagjort, der stiger en Østsidenspiller høyest i feltet vårt og header ballen i en perfekt bue over vår keeper Jesper Ødeby. Ekstremt viktig å holde sammen som lag når dette skjer, her er det lett å miste form og fasong. Det skjer ikke, vi tar tak umiddelbart og får tildelt en corner bare minuttet etter at Østsiden reduserer. Denne corneren slås inn i feltet hvor det kriges hardt og tilslutt spretter den via en Østsidenspiller og i føttene til Thomas Grønlien, som blir dagens andre tomålsscorer.

Dagens BB kåret av lokal jury, Mathias Johannessen, ble tomålscorer. (Arkivfoto: Laila Strengen)

Etter dette går lufta litt ut av vår motstander som likevel kommer til to-tre farligheter i løpet av den siste snaue halvtimen, men dette blir stoppet av enten vårt solide forsvar eller bakerste mann Jesper. Han leverer blant annet to meget kvalifiserte redninger som sørger for at vi tilslutt drar i land en ny velfortjent seier.

Oppsummert er det meget oppløftende at vi etter å ha slitt hele våren samt variert stort i starten på høsten nå har en rekke på tre kamper som har vært preget av høy kvalitet. Det er trøkk, innsats, vilje og smartness som gjør at vi fremstår som et helt nytt lag på mange måter. Seks poeng på de siste tre kampene som alle har gått mot topp 3 motstand forteller noe om hva som bor i gutta. Resten av høsten blir så bra som laget selv ønsker, vi kan slå alle - det vet vi nå.

Takk til publiken.JPG

Nok engang mye folk på kamp, og de må selvsagt takkes. (Arkivfoto: Laila Strengen)

Nok engang skal man berømme de fremmøte tilskuerne, det er til stadighet at vi får kommentarer på arrangementet rundt en 5. divisjonskamp og gårsdagens motstander var intet unntak. De takk for kampen og skrøt av rammen rundt, og bekreftet rett før avreise at de kun hadde en ting å klage på, nemlig poengfangsten.