OBOS-cup:

Hva er OBOS-cup lurer mange kanskje på og her kommer en kort forklaring; det er en regional turnering i regi av Østfold fotballkrets der alle som stiller utenfor NM kan melde på lag og på den måten få sin bite av cupspill. En måte spill som gir en annen ramme og andre forutsetninger, all den tid hver kamp skal ha en vinner enten det er etter 90 minutter, 120 minutter eller til og med straffekonkurranse. I dag spilte bortelaget Rolvsøy og hjemmelaget om en plass i kvartfinalen av årets turnering som spilles nærmere sommeren.

Første omgang:

All den tid laget tapte 0-4 for det samme laget for bare en drøy uke siden var revansjelysten til å ta og føle på før match. Dessverre så vises ikke dette på banen når dommeren blåser i gang kampen og laget er tilbake i samme spor som sist vi møtte laget fra Fredrikstadområdet. Ballen gis bort for for, rommene sentralt på midtbanen er for store og ballene blir slått høyt mot hodesterke motstandere. Med dette kampbildet styrer Rolvsøy kampen og etter 14. minutter gjøres det en feil i hjemmelagets bakre rekker, Rolvsøys spiss snapper ballen og setter den sikkert alene mot vår bakerste mann, Jesper Ødeby. Veien inn i kampen ser tung ut med et bortelag som styrer og ett mål under, bedre blir det heller ikke når Alexander Larsen Slaatsveen 20 minutter senere blir utvist for å ha revet ned en Rolvsøyspiller alene igjennom. Ikke nok med det, rett før pause er vi på etterskudd igjen. Denne gangen inne i vår egen sekstenmeter, noe som fører straffe til Rolvsøy og heldigvis kun gult kort til vår spiller Simen Alnæs Sletten. Så kommer det som blir en av første omgangs få oppturer, Jesper redder straffen og pauseresultatet blir med dette 0-1. Noe hjemmelaget må si seg mest fornøyd med etter en svak omgang.

Andre omgang:

Det rapporteres om høy temperatur i garderoben i pausen fra både spillere og støtteapperat og det syns når laget kommer på banen igjen. At dette er de samme lagene som møttes i første omgang er vanskelig og se, tenningsnivået og kvaliteten til hjemmelaget var ikke til å kjenne igjen. Og når sant skal sies så var det flere som ikke fikk med seg første målet i denne omgangen da de fortsatt var i kiosken, det tok nemlig drøyt 30 sekunder før reduseringen satt. Eivind Skughei setter den kontrollert i mål etter å ha blitt spilt frem av Amund Karlsrud. En perfekt start på en omgang som etterhvert skulle vise seg å bli årsbeste. Hjemmelaget tar tak i ballen og fremstår med mye større vilje, selvtillit og arbeidsmoral enn hva som var tilfelle i første omgang. Dette resulterer i en ny scoring etter 57 minutter der Mathias Johannessen spiller frem Simen Alnæs Sletten som med gjør en kjempeprestasjon der han får kroppen inn foran motstander og stormer inn i feltet. Ballen settes klinisk i mål, kampen er snudd og det med ti mann på banen.

Frustrasjonen sprer seg i bortelaget og bare tre minutter etter 2-1 får vi en ny scoring, ett fantastisk angrep som ender med at Amund igjen ender som servitør for Eivind. En kanonavslutning av vår kaptein, 3-1 på måltavla og et bortelag som er i ferd med å falle sammen. Neste mål kommer i det 79. minutt, denne gangen er det Amund som får sin scoring assistert av Mathias Johannessen. Det kunne fint blitt flere mål mot et Rolvsøy-forsvar som ble svært tunge i beina mot slutten, men flere mål ble det ikke og hjemmelaget avanserer med dette greit til kvartfinalen i OBOS-cup.

Oppsummert er dette en kamp som viser lagets svakeste og sterkeste sider i to ekstremt ulike omganger. At det avsluttes med en slik omgang gir god tro på at det skal plukkes poeng i serien også etterhvert, dog betinger det at man holder nivået i mer enn en omgang. Kvartfinalen i OBOS-cup blir satt opp senere og informasjon om dette vil komme her på nettsiden og på facebook.