Andre serierunde og første bortekamp ble gjennomført på Manstad KG i går kveld med ett ungt og hardtarbeidende Lervik IF som motstander. Veien fra Trøgstad til Manstad KG er ikke en motorvei og det er rom for å kjøre feil (selv med hjelp fra GPS tydeligvis), noe som første til at store deler av troppen var sent på plass i garderoben. Dette ble på mange måter litt symptomatisk for resten av den etterhvert kjølige kvelden i Lervik og Manstad. Vi er som lag aldri på det nivået vi vet finnes samt at som enkeltspillere så bli vi også for defensive i tankegang og utførelse, dessverre.

Debutant:

gjermund.jpg Dagens største lyspunkt og debutant for Trø/Bå FK heter Gjermund Middelhuis Fimland! 16 år og 10 dager gammel spiller og starter han sin første a-kamp for Trø/Bå FK. Gjermund har gjennom hele vinteren trent bra, vist gode holdninger, vært positiv og ikke minst vist seg verdig en plass i troppen for 2016. Med en tropp litt preget av skader og sykdom var det endelig Gjermunds tur til å teste seg for a-laget, vel fortjent, og han viser at det bor mye i han. Gjermund løper mye og gir alt han har i 45 minutter før han som lagets yngstemann erstattes av lagets eldstemann, Eivind Skughei.

Vi gratulerer Gjermund med debuten og gleder oss samtidig til å følge unggutten videre denne sesongen og i årene som kommer!

Les Gjermunds "10kjappe" her!

Første omgang:

Første del av første omgang er en periode der lagene føler litt på hverandre, og som store deler av resten av matchen så har Lervik mye ball. Det merkes at vi møter et ballsikkert lag som liker å ha ballen i laget, noe som sørger for at vi blir løpende mye i mellom. Til tross for dette så klarer vi å ta frem en av de gode egenskapene våre i løpet av omgangen og kampen, nemlig hurtig overganger når motstander gjør feil. Vi får i løpet av de første 45 minuttene to-tre gigantsjanser til å ta, etter spill og ballinnehav å bedømme, en noe ufortjent ledelse. Slik blir det likevel ikke og mot slutten av omgangen så svikter det i våre bakre rekker og 0-1 settes kontant bak Jesper, noe som også blir pauseresultatet.

Andre omgang:

I pausen blir laget enige om å gire opp og gjøre "alt" bedre enn i første, høyere press, mer kommunikasjon, større aggresivitet, roe ned foran mål og ikke minst plage motstander i mye større grad enn hva vi evnet i første. Etter 30 sekunder av den andre omgangen tenker undertegnede at dette virker lovende, gutta er tent og det høres at nå vil vi mye mer enn før pause. Etter 45 sekunder så har vi enkelt sluppet forbi en Lervik-spiller alene mot Jesper og han gjør ingen feil; 2-0.

En slik start er det ekstremt vanskelig å nullstille seg etter, man har brukt pausen godt og blitt enige om planen for andre omgang også får man doblet veien til utlikningn før det har gått ett minutt. Til tross for dette så klarer laget å heve seg fra første omgang, men der det kunne blitt en spennende og morsom omgang med ett tidlig mål for oss ble kampen en lang og tøff affære for våre unge gutter. Utover i omgangen får vi noen ekstremt store sjanser som Lervik på mange måter serverer oss, men denne kvelden er det fare for at vi ikke hadde fått ballen i mål om vi så hadde spilt en hel fotballkamp til. Og der det stoppet opp for oss gikk det veien for de, vi markerer for dårlig på en dødball og Lervikspiller på bakre stolpe kan enkelt sette inn 3-0 før de mot slutten også legger på til 4-0 mot en etterhvert sliten og resignert Trø/Bå-gjeng.

Oppsummert er dette en kamp vi med kynisk og sikre avslutninger kunne "ranet" med oss poeng, men alt i alt må vi være ærlige å si at kampen endte med en fullt fortjent vinner. Vi får oss en vekker etter den gode starten på hjemmebane og viser her at vi må være klare til kamp i mye større grad om vi skal få med oss noe hjem. Heldigvis er det kun to dager til neste match, også den borte, og da mot Rakkestad IF 2. En revansjelysten gjeng skal mandag kveld reise til Rakkestad KG, Lars Erik Ludvigsens nye hjemmebane, for å "reise kjerringa".