Det ble altså et nytt tap for a-laget denne kvelden og det mot et sterkt bortelag fra Drøbak. De spiller for å rykke opp og slik det har sett ut så langt i år er det vanskelig å se hvordan eventuelt skulle mislykkes med det. Mandag kveld tok de altså turen til Trøgstad og ungguttene på Drøbak/Frogn 2 var helt sikkert tent på å vise seg frem all den tid trenern til førstelaget deres, Teitur Thordason (tidligere Lyn og Brann-trener) også tok seg tiden til å besøke vårt flotte anlegg.

Første omgang:

La det være sagt før vi går videre, dagens motstander var et meget bra lag. Når kampen blåses i gang så virker hjemmelaget å være mer påskrudd fra start enn hva som har vært tilfelle før i år, noe som er svært positivt. Alikevel så får laget en tung start da D/F2 får frispark i farlig posisjon rundt 18-20 meter fra mål, et frispark som elegant blir curlet inn i hjørnet til muren, 0-1 etter rundt 5 minutter. Videre så tar guttene fra Trøgstad fighten men det glipper i markeringene til tider og sjanser skapes for D/F2, det går kort tid før 0-2 sitter bak sjanseløs Jesper. Vår keeper som til tross for fem baklengs gjør en god kamp, med noen praktredninger sørger han for å opprettholde spenningen i kampen lenge. Med motstander tatt i betraktning og to raske baklengs er det lett å tro at det sprekker og hjemmelaget går i oppløsning, men den gang ei, de kjemper seg inn i matchen og skaper noen få sjanser på overganger. Dog blir vi nok engang straffet for enkle feil og midt i omgangen står det 0-3 på tavla. Så plutselig, etter ca. 30 minutter, åpner det seg opp rom for en stikker og dagens Trø/Bå-debutant Thomas Løken Grønlien jakter ballen inn i D/F2s sekstenmeter for så å bli felt - straffespark. Denne setter Eivind sikkert i mål og det er redusering til 1-3. Klokken tikker mot pause og ut av ingenting står Eivind på noen som kunne minne om blank goal, men skuddet går dessverre i nettveggen. I steden får D/F2 en overgang bare minuttet etterpå og den setter de sikkert til 4-1. Med litt marginer her kunne det stått 2-3 til pause, men det gjør det altså ikke, det står 1-4.

Eivind Skughei ekspederer straffen sikkert i mål til 1-3. (Foto: Laila Strengen)

Andre omgang:

Laget gir uttrykk for at det er mulig å gjøre noe med denne kampen til tross for at ting ser dårlig ut, det er tre mål som må hentes inn, men det er en gjeng som er klare for å gi det ett reelt forsøk. Det er også denne gangen en veldig tent gjeng fra Trøgstad som går ut på banen for å spille andre omgang, det smeller mer i dueller, det trilles mer ball i laget og det skapes mer sjanser. Selvtilliten til gutta på hjemmelaget er der den bør være, mottakene sitter også bedre og samspillet kommer til overflaten med jevne mellomrom. Det skal sies at i mellom vårt lags forsøk blir det også skapt sjanser andre veien, men det virker til å være bedre kontroll generelt og Jesper fortsetter å levere mye gode redninger. Etter rundt halvtimen spilt av andre omgang kommer det en ny scoring, Mathias Johannessen drar seg fri på kanten og legger inn til dagens debutant. Thomas bredsider ballen i mål og helt plutselig er vi i nærheten av å gjøre kampen spennende igjen. Det skapes nye sjanser og både Tommy, Mathias og Michael kommer til avslutninger som fort kunne blitt noe mer enn bare en sjanse. Dessverre blir matchen drept en liten stund før slutt da bortelaget tildeles straffe, en straffe de blåser opp i Jesper sitt høyre kryss, utagbart til 5-2 som ble sluttresultatet.

Kristoffer Langstad klarer ballen ut fra farlig sone. (Foto: Laila Strengen)

Oppsummert er dette en ny kamp uten poeng på tabellen, men alikevel gir den andre omgangen håp. Det er en innsatsvilje, ork og engasjement i den gjengen som spilte dagens match man må beundre. Det er tøft å gå ut med 1-4 i sekken mot et lag som har sluppet inn to mål tilsammen så langt i år og da å gi de kamp til døra, spille de ut av stilen og etter kampen ha æren i behold for være ok for idag. Som nevnt over vil dette laget fra Drøbak, dersom ikke noe uforutsett skjer, ta seg greit igjennom årets sesong og vinne vår avdeling. For vårt a-lag handler nå igjen om å nullstille seg før vi neste mandag skal ned å møte en ny tøff motstander i Østsiden 2.