16. mai er og blir norsk fotballs festdag og rammene var gode før kampen i Askim denne kvelden. Fint vær, brukbart med folk på tribunen, ett hjemmelag i storslag og ett bortelag som inntok rollen som underdog gitt de siste kampers resultater. Favorittstemplet, som Askim måtte ta etter 29-3 og 10 poeng på første fire kamper, ble tilslutt innfridd for de blå og hvite fra Askim etter at de på ett lite kvarter tok grep om kampen og scoret tre raske mål.

Første omgang:

Som nevnt over var forutsetningen til dagens kamp knallgode og da er det fryktelig frustrende at hjemmelaget får spasere inn 1-0 etter 43 sekunder etter at vi har definert at man må være på fra start. Etter denne sjokkstarten som man etterhvert har opparbeidet seg erfaring med jobber laget seg inn i kampen og det blir jevnere resten av omgangen. Begge lag har sjanser og Askim truer flere ganger i bakrom som kunne blitt farlig, men etter 20 minutter slås et innlegg inn fra Eivind Skughei og Amund møter ballen med pannebrasken på bakre stolpe og 1-1 er ett faktum. Bortelaget fortsetter å kjempe for hver ball og all den tid vi klarte å opprettholde duellstyrken så hadde laget ok kontroll. Etter ca. halvtimen spilt kommer Amund seg løs på kanten og forsøker seg på et innlegg, en ball som stusser i en blåkledd forsvarspiller før den finner veien til nettmaskene, 1-2 til Trø/Bå. Noen store sjanser begge veier og et kvarter senere går lagene til pause på denne stillingen.

Andre omgang:

Om forutsetningen var bra før første omgang var de enda bedre før andre, en ledelse før siste 45 er det en stund siden vi har hatt. Dog starter denne omgangen relativt likt som første, det går nå 2.57 minutter før Askim har utliknet til 2-2. De gule og blå klarer ikke omstille seg, taper dueller og gir bort for mange overganger til motstander til at det ikke skal bli konsekvenser. Det blir dessverre to store konsekvenser etter hhv. 10 og 20 minutter ut i omgangen, som gjør at 2-1 ledelse til pause er raskt endret til 4-2 overtak Askim. Bortelaget jobber seg igjen inn i kampen og stabiliserer noe, men fortsatt får hjemmelaget vel mange overganger samt store rom å spille i. Etter ca. 35 minutter av andre omgang får Trø/Bå frispark i farlig posisjon og som så mange ganger før i sin lagen karriere setter Eivind Skughei kontrollert i mål, noe som gir 4-3 og kamp igjen. De siste ti minuttene er krig fra begge lag, der sjansene for 5-3 var vel så store som 4-4, en risiko man løper ved å jakte utlikningen. Dessverre blir det aldri noen utlikningen og kampen ebber ut med seier til Askim.

Oppsummert er det særdeles skuffende at vi på fire startminutter slipper inn to mål, men på en annen side byr vi opp til kamp mot ett av lagene som er forventet å kjempe om opprykk. Ett lag som nå har scoret 33 mål på sine fem første kamper, og som på de fire første har sluppet inn kun tre. Det samme antall mål som de slapp inn idag...

Det viktigste for laget videre er å glemme resultatet, nullstille før kampen lørdag og fortsette å jobbe med det defensive.

TAKK FOR STØTTEN!!

Alle involverte på a-laget skulle gjerne gitt dere som følger med en seier dagen før dagen, når vi ikke klarte det skal det likevel takkes massivt for støtten idag, at vi er i overtall på tribunen er bare helt fantastisk!

Med det ønsker a-laget dere en riktig god nasjonaldag også håper vi å flest mulig av dere lørdag da Rolvsøy-matchen kan revansjeres mot nettopp Rolvsøy i OBOS-cup.