Det var en flott dag for fotball på lørdag og Askim FK sto på motsatt banehalvdel i første rundekampen i OBOS-cup. Bra oppmøte på tribunen, strålende sol og en vakker grønn kunstgressmatte gjorde at forholdene lå til rette for en bra kamp. At det ble en bra kamp kan vel diskuteres, men den var spennende, startet meget bra og ikke minst inneholdt den en rekord det skal bli vanskelig å slå.

Første omgang:

Det var langt fra noen velspilt kamp som fant sted på kunstgresset denne lørdagen, men den startet med to realtivt passive lag der hjemelaget kom best i gang. Et gjennomspill til vår unge lovende spiss Peder Wøien etter bare fem minutter fører til tidlig ledelse 1-0. Omgangen fortsetter med mye upresist spill og med tydelig preg av å være tidlig på sesongen. Det samme gjelder begge de to baklengsmålene som kommer denne omgangen, først blir taklingene for veike så blir duellspillet svakt og 1-1 reduseringen kommer etter ca. 15 minutter spilt. Rett før dette hadde vi en alle tiders mulighet til å gå opp i en 2-0 ledelse, men tverrliggeren ville det annerledes og mot slutten av omgangen ble vi heller straffet andre veien. Minuttet før pause kommer 1-2 og ledelse til de blå/hvite.

Andre omgang:

I pausen blir vi enige om at vi uten tvil kunne snu denne kampen da Askim også så svært rustne ut i den første omgangen, det samme gjelder begge lag også hele andre omgang. Det florer av svake dueller, pasninger og avslutninger, omgangen må ha vært et langt gjesp til tider. Når det gjenstår et drøyt kvarter bestemmer vi oss for å satse litt hardere på en utlikning og gjør klare en del bytter, men disse byttene rekker ikke komme innpå før de blå scorer sitt tredje for dagen og kampen nærmer seg avgjort. Bare minutter senere sitter den siste spikeren i vår OBOS-kiste for i år da Askim får tildelt et straffespark som sitter utagbart i hjørnet.

Tidenes yngste Trø/Bå-debutant*:

Om man legger kampen og resultatet litt til side så er det bare å ta av seg hatten for spilleren som går inn i historiebøkene som tidenes yngste debutant på Trø/Bås a-lag noensinne. Henrik Hoel Hervig har trent med a-laget jevnt og trutt en til to dager i uken i vinter og spilt flere matcher der han har klart seg meget bra, og lørdag fikk han sine femten første offisielle minutter i den gule og blå drakten. 14 år, 7 mnd og 12 dager gammel og selv om ikke Henrik kunne endre resultatet så viste han at han har en ro og modenhet på fotballbanen som vi i Trøgstad skal få nyte godt av i mange år fremover.

Dette håper vi er til stor inspirasjon for Henrik selv til å fortsette å jobbe steinhardt på treningsfeltet, men det viser også andre unge i klubben at det lønner seg å trene hardt og målrettet. Vi gratulerer Henrik så mye med debuten og gleder oss til fortsettelsen!

Oppsummert blir dette en fotballkamp som man føler aldri kommer helt i gang og som bærer tydelig preg av at det fortsatt bare er mars. Det ble hele fire baklengsmål som vi må plukke bort og en masse detaljer på pasninger, duellspill og ikke minst avslutninger som vi skal bruke den neste måneden til å terpe på frem mot seriestart. Også skal vi nok en gang glede oss over de unge talentene klubben har, to spillere på jentesiden har den siste tiden forlatt klubben for å ta neste steg og det er helt sikkert ikke de siste.