Torsdag 23. juni var altså datoen for vårsesongens siste a-lagskamp og med 69 dager siden sist poeng ble vunnet var det en revansjelysten og tent gjeng som gikk ut på banen med gule drakter. Gresvik og deres spillende trener Markus Ringberg tok den lange turen fra Fredrikstad til Trøgstad.

Ringberg er forøvrig en mann vi i Trøgstad ikke bare har positive assosiasjoner til all den tid han for noen år tilbake vant kampen for sitt daværende lag, Kråkerøy, ved å filme seg til straffe.

(les Fredrikstad Blad sin sak om det her: "Ringberg sikret seier på hjemmebane")

Første omgang:

Første omgang hadde så vidt rukket å bli blåst igang før hjemmelaget glipper i markeringen foran eget mål og 0-1 til Gresvik, det etter ca. 90 sekunder!! Med nok en katastrofestart var det lett for de fremmøtte tilskuerne samt støtteapparat og ikke minst spillerne selv å tenke det verste, men til tross en horribel start faller ikke laget sammen. Faktisk er det nære at Thomas L. Grønlien klarer å snappe et slapt tilbakespill i Gresvik-forsvaret bare minutter senere, men det ender uten tellende resultat. Kampen jevner seg litt ut og Trø/Bå er det førende laget stort sett igjennom hele omgangen.

Etter tjue minutter så får hjemmelaget corner hvor ballen spretter litt i feltet før den havner i føttene til Thomas Grønlien, han får så spilt den videre til Simen A. Sletten som ekspederer den hardt i nettet bak en sjanseløs og for kvelden relativt aggresiv Gresvik-keeper til 1-1. Dette resultatet står seg dessverre ikke lenge. Igjen gis det veldig gode kår for Gresvik-angriperne og feil i bakre rekker sørger for at de kommer igjennom midten og plasserer ballen rolig bak vår bakerste mann Jesper Ødeby. 1-2.

Kampbildet fortsetter uendret og det er hjemmelaget som er det førende laget med en del store og små sjanser, blant annet for Michael, Simen, Thomas og flere. Marginene og ferdighetene er ikke helt på plass og det ender uten uttelling. Spesielt har Thomas en kjempesjanse etter drøye halvtimen der laget ruller opp ett flott angrep; Micke tar med seg ballen mot Gresviks mål, spiller ballen ut til lynkjappe Mathias Johannessen som igjen legger inn perfekt til Thomas. Dog blir avslutningen for enkel og keeper redder uten store problemer.

Omgangen går mot slutten og 1-2 ser ut til å stå seg til pause. Så viser det seg at bare minuttet før pause så har omgangen en liten tvist ekstra da hjemmelaget har corner. En corner som legges inn av vår faste dødballspesialist, Eivind Skughei, og etter litt klabb, babb og kriging i feltet får Amund Karlsrud flyttet ballen til Mathias Johannessen som scorer enkelt og dermed står det 2-2 til pause.

Simen A. Sletten spilte en god kamp og ble kåret til banens beste mot Gresvik. (Foto: Geir Ødeby)

Andre omgang:

Vårsesongens siste omgang med fotball for hjemmelagets del starter og utvikler seg som den første, en kamp som inneholder mye stillingskrig med hjemmelaget som det førende. Gresvik slår mye lange baller i bakrom, men der har brødreparet Karlsrud full kontroll stort sett hele omgangen. Torkil kom inn etter pause for en skadet Jørgen Skatvedt og sammen med en meget god Amund Karlsrud rydder de opp i stor stil.

En noe nervøs stemning hos både spillere og tilskuere merkes og kanskje spesielt i ett hjemmelag som ikke har tatt poeng siden 15. april. Dette fører til noen pasninger, mottak, medtak og avslutninger ikke sitter helt som det skal. Når det er sagt så er det likefullt hjemmelaget som kjører kampen og er nærmest scoring. Gresvik setter inn sin spillende trener midt i omgangen for å få enda større hodestyrke offensivt, men de vinner ikke mye på det. Ole Martin Sandvik Nybøle tar seg greit av Ringberg ut matchen.

Så endelig kommer den forløsende scoringen og oppturen alle har ventet på. En briljant stikker igjennom midtforsvaret til Gresvik signert Eivind Skughei finner veien til vår jagende spiss Thomas i bakrom, der gjør han ingen feil og triller ballen sikkert i nota under Greviks bakerste mann. En meget fortjent scoring.

Etter scoringen kommer nervene tilbake, Gresvik fortsetter å pumpe baller mot vår sekstenmeter og alt kan skje når ballen faller ned i dette området, noe hjemmelaget smertelig klar over. De siste ti minuttene blir nervøse (for alle), men endelig, ENDELIG, kan våre gutter igjen juble for seier og tre viktige poeng.

Den tidligere Hærland-spissen Thomas L. Grønlien har hatt en fin start i Trø/Bå og ble torsdag matchvinner mot Gresvik. (Foto: Geir Ødeby)

Oppsummert starter kampen som så ofte før med en forferdelig enkel baklengs og en jakt på et utlikningsmål. Dog henger laget bedre sammen denne kvelden og innsatsen er også på ett annet nivå enn hva det har vært siste ukene. På den måten jobber hjemmelaget seg inn i kampen og ender den med en fortjent opptur og seier før ferien.

Poengene er utvilsomt viktig, men like viktig er det å ta ferie med en opptur etter det som har vært en tung vår. En sårt tiltrengt sommerpause skal nå brukes til å lege skader, opparbeide seg overskudd for så å trene oss klar til en lang og tøff høst som starter mot Hærland 5. august.

Alle på a-laget ønsker å takke de fremmøtte igjennom hele våren for deres støtte i det som har vært en utfordrende sesong så langt, og håper at oppmøte etter ferien fortsetter i samme stil.