Denne uken inneholder to kamper for a-laget der den ene var borte mot ett Østsiden 2 som har ett uttalt mål om opprykk og den andre er mot Navestad på hjemmebane, et lag som ligger to plasseringer foran oss tabellen. Det er ingen krise isolert sett å gå på en smell mot rekruttlaget til Østsiden, det er mer sesongen så langt som gjør dette tapet litt ekstra tungt å svelge. Likevel, som mot Drøbak sist, er det mye positivt å ta med seg inn til en viktig kamp mot slutten av uken.

Første omgang:

"La det være sagt før vi går videre, dagens motstander var et meget bra lag". Dette er starten på referatet fra kampen mot Drøbak/Frogn 2 og denne gangen gjelder det ikke i samme grad, men likevel må vi anerkjenne at Østsiden 2 i går stilte med et bra fotballag.

Dog kunne kampen startet helt perfekt for vår del etter noen jevne åpningsminutter da vår nye spiss, Thomas L. Grønlien, blir spilt igjennom og kommer alene med keeper etter rundt seks minutter. Dessverre blir avslutningen for svak og keeper redder den greit. Trø/Bå fortsetter å skape sjanser i starten og bare få minutter senere får Mathias Johannessen et innlegg som han avslutter på direkten, men også denne går utenfor.

En positiv start hvor vi fort kunne ledet med litt mer flyt og presisjon.

Det bølget frem og tilbake hele omgangen og etter rundt 14 minutter så sitter den dessverre for Østsiden etter at de kommer seg for lett forbi vårt forsvar ute på hjemmelagets venstre kant. Ballen spilles 45 grader inn og ballen plasseres enkelt bak vår keeper, Jesper Ødeby. Tungt etter en god start, og tyngre blir det 10 minutter senere da vi ikke får klarert ballen skikkelig. 0-2 rett i trynet etter en god avslutning fra kloss hold klint opp i krysset.

Så starter vår beste periode i kampen fra 0-2 scoringen i mot og frem til vi tar pause leverer vi det vi har gjort hele omgangen pluss avslutningsfinesse. Etter 27 minutter får vi frispark litt inne på hjemmelagets banehalvdel, et frispark som curles perfekt inn i feltet fra kaptein Eivind Skughei. Fripsparket lurer et par av forsvarene og med hårfin timing header Simen Alnæs Sletten inn reduseringen. Fem seks minutter senere er vi fremme på ny, denne gangen fyres det av skudd fra kapteinen vår som dessverre blir stoppet. Så etter 42 minutter så er vår kaptein igjen involvert, denne gangen spiller han frem Thomas sentralt i banen og der spissen vår brant første mulighet runder han nå keeper og triller ballen i nota til 2-2. Etter utlikningen er det noe småsjanser til begge lag, men alle virker til å være fornøyd med en pause på dette tidspunktet.

Eivind Skughei tar en av mange dødballer mot Østsiden 2. (Foto: Geir Ødeby)

Andre omgang:

Oppsummeringen av den andre omgangen blir vesentlig kortere enn hva som er tilfelle med første. Grunnen til er at det skjer vesentlig mindre av interesse, omgangen skrider frem som en stillingskrig der Østsiden har mest ball og vi skyver mye frem og tilbake for å dekke rom. Vi gjør det stort sett bra, men ti minutter spilt av andre omgang så blir det rom i midten bak hos oss og de ruller enkelt inn 3-2. Etter dette fortsetter omgangen som den startet med mye rulling av ball, vi klarer å flytte laget noe opp i banen og har til tider press på de. Skaper også noen store sjanser der både Eivind, Mathias og Michael kunne fått med seg en scoring denne kvelden. Og der vi ikke scorer gjør hjemmelaget nettopp det etter drøye 80 minutter, da det er en kombinasjon av konsentrasjonssvikt og tilfeldigheter som gjør at hjemmelaget får en enkel oppgave med å øke til 4-2. Moralen til de gule og blå er det likevel ikke noe å si på og vi skaper noen farligheter mot slutten, spesielt på et par dødballer som Eivind ekspederer bra, men det ebber altså ut i et nytt tap og null poeng.

Jesper Ødeby hadde en del å henge fingrene i mot Østsiden 2. (Foto: Geir Ødeby)

Oppsummert vil denne kampen stå igjen som en ny nesten-opplevelse. Det leveres en ok prestasjon som likevel ikke holder mot denne motstanden og når alt kommer til alt så er det ingenting å si på at Østsiden tar med seg alle poengene etter sjanser, stolpeskudd og kampen som helhet. Dog er det bittert når man henter inn to mål og er helt på høyde i store deler av kampen. Med det er sagt så går vi inn i en periode med tre meget viktige kamper før ferien, de er alle mot motstand vi med fullt mannskap skal kunne utfordre helt inn og ta poeng fra. To av tre er hjemmekamper og vi vil selvsagt oppfordrer alle til å stille på match for å støtte i kampen om poengene frem mot ferien.