Fredag kveld, strålende vær og lokaloppgjør på Trøgstad KG - stort bedre blir det ikke! Spydeberg har hatt en sesong langt over forventningene (våre og antaligvis sine egne), all den tid laget rykket ned til 6. divisjon i fjor. Når så Borgar måtte trekke laget så fikk Spydeberg karret til seg den siste plassen i 5. divisjon og den muligheten har de tatt godt vare på.

I skrivende stund er laget på tredjeplass og har lenge vært med helt der oppe i kampen om opprykk. Slik det ser ut nå er det mer sannsynlig at Lisleby og Tistedalen tar de to øverste plassene, men det er fortsatt en del poeng å spille om.

Vi for vår del ligger på 7. plass med fire poeng opp til Spydeberg (som har to kamper mindre spilt), så det skal nok bli tøft å ta de igjen, men også får vår del er det poeng igjen å spille om. Fredag ble altså årets siste lokaloppgjør spilt og nok engang sitter vi igjen med tre poeng. Av de tolv poengene som har vært i spill denne sesongen mot Spydeberg og Askim, har vi tatt ni!

Kampen fredag ble som tidligere lokaloppgjør preget av mye dueller og lite finspill, hvilket også førte til fravær av de helt store sjansene. At det er tett, jevnt og mye dueller kan gi åpning for litt skader, dog kan man ikke tilegge kampen og dens utvikling skylden for byttet vi måtte gjøre midtveis i første omgang. Marius Moberg og Granit Hoxha kommuniserer for dårlig/sent og hopper opp i samme hodeduell begge blir liggende etterpå - Granit kommer seg greit på beina igjen, men Moberg er ferdigspilt for dagen med ett større kutt i panna (kom senere tilbake til kampen som tilskuer, da lappet samme med syv sting).

Inn for Moberg kom Trym Lunder Østby som gjorde sin re-debut for Trø/Bå etter ett par år borte på studier. Han skal fortsatt studere i Ås men er nå i en situasjon som tillater å trene samt spille kamper for Trø/Bå, og med denne starten så ser det ut til at det kan bli en spennende høst både for laget og ikke minst for Trym selv.

Etter en drøy halvtime klarer vi sette litt press på Spydeberg og Trym er nær på etter en corner fra Eivind Skughei. I trykket etter denne sjansen spiller vi oss fint igjennom og Peder avslutter, men bortelagets keeper holder stand og redder til corner. Det er nesten en kopi av corneren ett minutt tidligere, men skiller seg på to punkter:

1. Trym avslutter med hodet, ikke foten.

2. Avslutningen går i mål.

Våre gutter kjemper på for å få med seg ledelsen til pause, men denne omgangen har en liten tvist til i seg før lagene går i garderoben. Lars Erik tar med seg ballen rask fremover i banen på vår venstre side, slår over til Peder som er mer eller mindre alene på den andre siden. Etter litt frem og tilbake med Spydebergs keeper blir han felt og vi får straffe. Straffebom var Lars-Erik ferdig med på mandag og denne gangen sitter den kontrollert i nota til 2-0.

Etter pause fortsetter kampen stort sett som den gjorde i første omgang og først midtveis endrer Spydeberg noe på formasjon for å sette ett mer offensivt trykk. Det blir ikke spesielt kraftfullt og vår for dagen relativt ferste stopperduo med Trym og Michael Skjæringrud har full kontroll på det som skjer i vår sone i samarbeid med backene Seb og Mirza.

Når det gjenstår i underkant av ett kvarter av kampen så bestemmer Eivind og Trym seg for å kopiere corneren fra første omgang og på akkurat samme måte setter Trym inn 3-0 og på mange måter avgjør kampen. Etter dette forsøker fortsatt Spydeberg å sette noe trykk på oss, men det blir halvsjanser og ingen tellende resultater.

Vi vinner lokaloppgjøret og slår fast at til tross for at Spydeberg er over oss på tabellen er vi om ikke annet beste laget i Indre sett ut ifra innbyrdes oppgjør.

Neste fredag kommer Torp på besøk til Trøgstad KG og vi ser nå oppover på tabellen. Det blir en morsom avslutning på sesongen - møt opp og støtt gutta også førstkommende fredag!