Det er ikke bare i internasjonal toppfotball kampprogrammet kan være tøft; også i 6. divisjon blir det tett i programmet til tider. To kamper på tre dager er ikke ideelt, men vår motstander hadde to kamper på TO dager så vi hadde egentlig ikke noe å klage over. I tillegg gjør vi fire endringer fra startoppstillingen mot Ørje og dermed bør vi ha litt sprut i beina uansett.

Denne kampen kunne vi vunnet 3-0 på walkover sist mandag, men ønsket om å spille fotball trumfet den safe måten å få tre poeng på. Det så lenge ut til å bli noe vi angret bittert på, men heldigvis løsnet det tilslutt og vi fikk ett plussmål mer enn vi ville fått ved walkover samt at vi fikk et gult kort som kan få konsekvenser senere i sesongen. Alt i alt var det kanskje ikke verdt det, men å vinne en kamp ved å spille den er alltid bedre enn å vinne ved at motstander ikke stiller.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Denne omgangen fremstår kanskje som en av årets lengste all den tid vi ikke klarer å være tente nok til å bli med skikkelig i kampen. Et seigt Drøbak er likevel kvikkere enn det vi fremstår. Som bra er for vår del; de er likevel ikke spesielt skarpe.

Vi får i store deler av omgangen være i frem i våre bakre rekker og det er vel der ballen befinner seg i ca. 80% av omgangen. Fra keeper til back, til stopper, til back, tilbake til stopper....alt i alt; det går altfor tregt.

Etter bare ti minutter så må vi også ta av David Simen som kjenner antydning til en strek i låret, vi tar ingen sjanser og inn kommer Amund Karlsrud.

Tross det treige tempoet skaper vi likevel en del farlige overganger og Peder viser gang på gang at han har sin motstanderback i lomma når det kommer til fart. En kombinasjon av svake avslutninger, en tidvis glimrende keeper og metallet rundt målet sørger for at denne første omgangen ebber ut uten tellende resultat.

PAUSE 0-0!

- - -

ANDRE OMGANG:

Andre omgang skal angripes med mer punsj, trøkk, fart og vilje. Det gjøres også to nye bytter i pausen da Emil og Ansten hviler, og inn kommer Mirza og Nordli for å speede opp tempo høyere i banen.

Vi sliter fortsatt med tempoet, men kommer oss likevel høyere i banen og etter 55. minutter spilt blir Nordli kraftig holdt igjen inne i Drøbaks sekstenmeter. Det ender med straffespart til oss, en mulighet kaptein "Ludde" setter enkelt til 1-0 ledelse.

En lettelse å få det første målet; trolig kunne denne kampen blitt "enklere" om det første målet kom før. Drøbak har før denne kampen kun plukket fem poeng og man merket at når de fikk det første målet i mot ble det litt tyngere med en gang. De skal likevel ha fort at de kjemper hele veien ut med bare tolv mann og en kamp i beina kun 24 timer tidligere.

Som nevnt får vi litt enklere arbeidsvilkår etter 1-0 scoringen og det går ikke mer enn syv minutter til vi har ytterligere en i nettet. Denne gangen kommer ballen inn fra vår venstre side og det blir litt kaos i boksen til bortelaget. Mirza avslutter fra kloss hold, men den bli blokkert. Returen havner i nettopp returrommet; der har Peder trukket inn fra sin venstre kant og klinker ballen utagbart i mål.

Nordli kommer på banen for å score mål, det vet vi nå all den tid han står med 19 mål så langt og like etter Peders scoring smeller det i stolen bak bortelagets keeper. Stolpene hindret fort 3-4 mål ekstra denne kvelden, men Nordli lot seg ikke prege og kjørte et karateristisk raid etter snaut åtti minutter. Et raid han selvsagt endte med å putte, 3-0 og nummer 20 er notert i protokollen.

Ytterligere tre bytter gjøres i siste halvdel av andre omgang; Lars Berg, Eivind og Gjermund overlater sine plasser til hhv. Henrik, Seb og Birk.

En av disse, nemlig Sebastian, skal også bli mannen som avslutter kvelden med vår siste scoring da han jakter et gjennomspill og banker ballen i mål, fin avslutning fra kanspilleren som har vist bra form i høst.

Kampen ender dermed med en komfortabel seier, dog føles det likevel kjennes det som om dette var en kamp gjennomført på førstegir.

SLUTT 4-0

- - -

OPPSUMMERT:

Vi vinner og vi vinner på både gode og dårlige dager. Det blir det mye poeng av og vår målsetning om å ta mer poeng på høsten enn på våren er greit i rute. Det som nå er faktum er at vi er bare tre poeng fra toppen av tabellen og de to neste kampene er nøkkelkamper for å fortsette å være med der oppe.

Se tabellen her

Mandag førstkommende møter vi ett Ekholt lag som har mer eller mindre den samme formen som oss selv og mandagen etter reiser vi til Rygge hvor hjemmelaget også er med å jage rett bak oss i toppen.

Vi gleder oss til fortsettelsen og håper dere blir med på spenningen utover høsten selv om temperaturen begynner å krype under det behagelige.