Ny kamp og nye debutanter - denne gangen er det to stykker juniorspilllere som tok plass på benken etter at de var ferdig med treningen sin. Begge får spilletid i andre omgang og vi gratulerer Fredrik Fagerli og Ulrik Nilsson Eng med sine a-lagsdebuter!!

Som vi har vært inne på tidligere så er det alltid vanskelig å spå hva som kommer når man møter andrelag, denne kvelden møtte vi en relativt ung gjeng som man så hadde en tydelig plan på hvordan de ville spille. Ha kontroll over ballen i egne rekker før de spilte ballen opp i midten, for så å distribuere den videre ut mot kant. Ikke ekstremt komplisert, men gjør du det med fart og kvalitet blir det skummelt for motstander.

Poenget er at igjennom samfulle nitti minutter så er nok fort ballinnehavsprosenten noe sånt som 75-25 til fordel for Jeløyingene, og alikevel sitter vi igjen med en følelse av at dette var et lite ran. Hva kommer dette av; jo selvsagt kommer det av antall sjanser produsert. Der Sprint mer eller mindre hadde den ene de scoret på så har vi på vår side to-tre i metallet, en straffebom og en bom på åpent mål som ikke er mulig å forstå at ikke ender i tellende sluttresultat.

Kampens eneste scoring kommer rett før halvspilt førsteomgang; det er noe slapt press fra vår side og en Jeløyaspiller får skyte fra 12-14 meter nede i vår keeperes (altså mitt) høyre hjørne. Når man da har såpass lite ball og havner under kan det kjennes tungt ut, men til tross for dette så får vi våre muligheter og fire-fem minutter senere får vi tildelt straffe etter det som skal ha vært en handssituasjon i bortelagets sekstenmeter.

Vår kaptein og vanligvis så sikre straffeskytter får denne gangen ingen nettkjenning da keeper plukker forsøket og det føles litt som at dette er "den dagen".

Dette forsterkes bare resten av kampen da vi både før og etter pause produserer 6-7 sjanser til, de går enten i stanga, tverligger eller keeper får på en eller annen merkverdig måte henda på ballen. Legger vi da sammen kombinasjonen av at det faktisk er "den dagen" (hvor vi altså kunne skutt hundre straffer til og fortsatt ikke scora) og Sprints etterhvert manglende vilje på å få igang ballen så ebber det ut i et svært kjedelig ettmålstap.

Heldigvis er det kun fire dager til vi kan revansjere oss, da er det nemlig årets siste lokaloppgjør og det en fredag kveld på hjemmebane. Spydeberg, som egentlig rykket ned i fjor (red.anm: Beholdt plassen som følge av at Borgar trakk laget), har prestert svært bra denne sesongen og ligger på en kruttsterk tredjeplass før møte med oss.

Vi håper å se deg på fredag - kampstart 19.00!