Tirsdag kveld var det tid for å møte de tredje beste guttene til Drøbak/Frogn. Det er en gjeng vi har møt flere ganger før, og som består av mest rutinerte spillere som har passert sitt toppnivå. På samme arena sist gikk vi på et forsmedelig 1-2 tap og var denne gangen klare til å vise at vi med hurtig spill og bevegelse er den aldrende generesjonen totalt overlegne.

Som tenkt så delvis gjort;

Første omgang

Kampen starter litt trått og det kommer av veldig lite bevegelse i begge lag. Det er enormt store rom over hele banen og til tider er det noe uengasjert over hele matchen, begge lag blir passive og tempoet er tidvis usedvanlig lavt. Dog fører dette til at det er muligheter både med spill gjennom midten, via kantene og ikke minst i bakrom. Våre gutter ser etterhvert at disse mulighetene finnes og allerede etter ett par minutter er Nordli på farten i det nevnte bakrommet. Dog sniker avslutningen seg på utsiden.

Etter ca. femten minutter spilt vrir vi spillet fint fra venstre mot høyre og Peder Wøien er mer eller mindre alene med keeper, men får altfor god tid og setter avslutningen utenfor. To minutter senere er det Nordli som er på farten igjen, men en dobbeltsjanse senere er det fortsatt 0-0.

For at dette kampreferatet ikke skal bli altfor langt oppsummerer vi resten av omgangen på følgende måte:

• Sjansebonanza - teller ca. 10 store målsjanser i første omgang, legg til fire-fem halvsjanser så er vi der.
  • Våken keeper - Morten har ikke stort å henge fingrene i, men etter halvtimen må han ut i full strekk. Meget god redning.
  • Scoring - etter en del klabb og babb i og rundt sekstenmeteren så får Nordli fatt i en retur etter ett Peder Wøien-skudd. Skuddet til Nordli går via-via og ruller i nota til 1-0 ledelse.

PAUSE: 0-1

Andre omgang

I pausen virker det til at hjemmelaget, til tross for at de så tunge og slitne ut i første omgang, har funnet en dose energi og gir tøffere motstand enn hva tilfelle var de første 45. Noe som også genererer en stor sjanse til hjemmelaget tidlig i omgangen, men avslutningen går på utsiden.

Seks minutter ut i omgangen klarer så den ene forsvarspilleren til hjemmelaget å først takle på seg ett gult kort før han noen sekunder senere prater på seg nummer to og dermed rødt. Dette skulle bety enda mer rom, enda flere sjanser og enda flere mål for vår del; svaret på det er både ja og nei. Drøbak-guttene skjønner at de må løpe mer og vi blir tilsvarende noen prosent slappere så kampen fortsetter egentlig som før kortet. Passe jevnt med kontrollen liggende hos våre gutter i stor grad.

Når vi har spilt i ca. 17 minutter så kommer en spillesugen Henrik Hoel Hervig frem i banen (første matchen i år etter en langvarig skade). Han virker til å ha som mål å slå ballen inn i feltet med litt høyde. Forsøket ender dog med en flat pasning tversover som, tilfeldig eller ei, havner i beina til Peder Wøien. Han tar et par skritt før han avleverer ett skudd; det går som første scoringen viavia og i nettet til 0-2.

Sekunder etter denne scoringen er det tid for at vår bakerste mann våkner til liv igjen, skudd fra litt distanse som Morten får fistet over. Igjen en god redning når det trengs fra unggutten - bra fokus på en ellers rolig kveld for sisteskansen.

Mot slutten av kampen så starter hjemmelaget å gjøre mye feil, både i pasningskvalitet og pasningsvalg. Dette fører til at vi biter oss fast på deres halvdel i store deler av siste kvarteret. Etter 79 spilte minutter så kommer Nordli seg igjennom alene med keeper og vipper ballen elegant over keeperen til Drøbak før han får samme keepers knotter rett i kneet. Hadde ikke avslutningen gått i mål må vi forvente at det hadde blitt blåst straffe.

Etter 86 minutter kommer dagens angrep; ballen vris høyt og langt ut til en Lars Erik Ludvigsen som har gått bredt i banen. Han klinker til med ett innlegg på direkten, ett innlegg hardt som ett skudd, går i en perfekt bue inn til en ventende Sebastian Eidsaune. Vår allsidige venstreback/kant setter ballen sikkert i mål - nydelig angrep og 0-4.

Så kommer det en situasjonen som fører til et lite antiklimaks helt på slutten; vi bikker nitti spilte minutter og Lars Erik jakter et gjennomspill for scoring alene med keeper. Ballen blir litt lang og Lars får ikke annet enn taklet ballen ut over kortlinjen. Keeper kommer samtidig ut og treffer Lars Erik med en sko i ansiktet, dommeren blåser og de fleste (inkludert store deler av hjemmelaget) forventer at keeperen er ferdig for kvelden og at det blir blåst straffe.

Faktum er at dommeren har en annen opplevelse av situasjonen og gir Lars Erik direkte rødt kort for farefullt spill mot keeper.

At Lars Erik var ferdig for kvelden er ikke det verste all den tid vi ledet komfortabelt. At vi ikke får brukt vår kaptein Lars Erik 16. mai er en lei strek i regninga for laget og støtteapparatet.

Når det er sagt så er dette aller verst for Lars Erik selv som ikke får vært med på festkvelden 16. mai som annet enn tilskuer, suppoerter og motivator. Dog håper vi han tar med seg all den irritasjonen og frustrasjonen inn i garderoben og hjelper gutta å tenne til når vi møtes til kamp igjen om en uke.

- - -

Neste kamp er altså ett av sesongens høydepunkter, nemlig 16. mai-oppgjøret på hjemmebane. Motstander er nyopprykkede og ubeseirede Ørje IL. Selvtilliten i vår spillergruppe er stor etter 9 poeng og 17-0 i målforskjell på de siste tre kampene, men vi møter også en gjeng som har grunn til å ha samme høye selvtillit. De har fire strake seiere så langt og står med 17-3 i målforskjell.

Lokaloppgjøret mot Ørje IL er ikke bare en 16. maikamp, men det er også ett toppoppgjør - vi håper alle trøgstinger kjenner sin besøkelsestid neste onsdag og hjelper gutta frem til en ny god prestasjon og forhåpentligvis tre poeng.