Som nevnt over vet man aldri helt hva man møter når man kommer til kamp mot NMBUI. Fer har tidligere Trø/Bå-lag fått seg noen overraskelser i begge retninger med storseier på våren for så å følge opp med braktap på høsten og vica versa. Nå var verken Bendtner eller andre profiler på plass, men NMBUI stilte er ålreit lag som matchet oss bra mer eller mindre kampen igjennom.

Inngangen til gårsdagens kamp kunne vært bedre, de ytre faktorene som kan prege en prestasjon og et resultat var absolutt tilstede:

• Litt sent på plass.
  • Garderoben var i et treningssenter som ble delt mellom hjemme og bortelag.
  • Fotballer med noe manglende luft og en ustabil kvalitet.
  • Og det som for kunstgressgenerasjonen er en stor utfordring; naturgressbane (som i tillegg var litt liten).

Kampen startet litt over tiden da NMBUIs sentrale midtbanespiller kom akkurat til kampstart og måtte bruke et par minutter av kamptiden på å tre på seg leggskinn, strømper og sko. Når han omsider var klar så startet en kamp som på mange måter så ut som vi trodde den ville gjøre. Tett, jevn og med mye dueller, noe som kommer naturlig på en så liten bane. Vi starter litt svakere enn vi  selv håpet og lot hjemmelaget ha ballen mye på, det for kvelden helt ålreite, gressbanen i Ås.

Derfor er det fryktelig deilig når Peder etter et kvarter får ett gjennomspill fra Gjermund, første avslutning går i stolpen og andre avslutning sitter i nota. Legger vi til at Amund har en kjempesjanse rett etterpå og Jesper en kjemperedning sju minutter før pause har vi oppsummert omgang ganske bra. Resten av omgangen er preget av krig, dueller og mange personlige feil fra vår side som gjør at vi ikke skaper all verden.

I pausen gjøres to endringer for å forsøke å komme bedre med i kampen; Fabien og Sebastian kommer inn for Gjermund og Mathias.

Begge innbytterne viser at de har noe her å gjøre og etter ti minutter banker Fabien et godt skuddforsøk i stolpen. Bare minuttet senere er det klar for 2-0 da kaptein Lars sender igjennom Peder som rolig setter ballen til side for en sjanseløs keeper.

Peder Wøien

Ti minutter senere så blir hattricket fullbyrdet fra Peder da han plukker opp en slurvete pasning i de bakre rekker hos NMBUI og setter ballen enkelt i et mer eller mindre åpent mål.

Fire minutter senere så sitter reduseringen for vertnene og håpet er tent om at de kan ta oss igjen, men det vil ikke innbytter Sebastian ha noe av og setter på turboen på sin venstre kant, får kula i rommet og etter noen meter løpetur med ball og motstander blåser han ballen inn fra ti-femten meter og skrått hold.

Med det skulle kampen være drept, men en noe ujevn dommer ga i overkant mye frispark hvilket var en øvelse hjemmelaget var bra på og som førte til en ny redusering, 2-4. Noen frispark senere kunne det fint stått 3-4 og i aller verste fall 4-4, men Jesper og backrekken godt hjulpet av en knallgod Amund Karlsrud holdt unna og kampen ender med seier 4-2.

Michael Skjæringrud som har bidratt med sin tilstedeværelse og kvalitet på treninger i hele sommer og har spilt de siste to matchene starter nå sitt arbeidsliv igjen på Hurdal og vi takker Micke for bidraget så langt.

Vi har god tro på at vi får se midtbaneeleganten igjen senere i sesongen.

Nå venter to strake hjemmekamper, den første hjemme mot Sprint/Jeløy 3 tirsdag 22. august, der håper vi å se deg hjelpe laget til en ny trepoenger!