Målrik første halvtime

En uvanlig vennlig Borgarbane møtte oss i det tåketunge høstværet: Det var vindstille(!) og naturgresset var tett, mykt og fuktig uten å bli et gjørmebad. I de gode forholdene gikk vi ut noe defensivt da vi som kjent har lett for å slippe inn tidlige mål og da spesielt mot laget som kniver mot Askim om opprykk. Men hjemmelaget var upresise, hadde lite tempo i spillet sitt og vi holdt dem godt fra livet i innledningen. Vi kommer oss også etterhvert fremover i banen, og da Simen Støten skaffer oss et frispark ute på sin høyreside etter et kvarters spill er det duket for scoring. Ballen slåes inn i boksen, keeper fomler med mottaket og glepper ballen inn i et mylder av gule og blå spillere. Ballen er vel innom tverrliggeren en gang før et par stykken regelrett bommer på ballen(uten at undertegnede ser hvem), men det som er hevet over enhver tvil er at det var superveteran Paul Aksel Authen som lirka kula i nettet til slutt, og som mot Selbak for en uke siden tok vi ledelsen.

Men det varte ikke lenge. Fem minutter senere er det hjemmelaget som skaper kaos i vår sekstenmeter, og etter en rekke klareringsforsøk der ballen nektet å forlate boksen får Borgars spiss sklidd inn utlikningen. Samme mann er på plaa på en corner ti minutter senere. Ryggende mot bakerste stolpe slår han to Trøgstinger i lufta og snder ballen i en bue mot motsatt stolpe. Morten Haugen spilte fra start for første gang i år i denne kampen og gjorde sine saker bra, men kom til sine fysiske begrensninger der han hadde ansvar for stolpen på denne corneren. Morten hoppet så høyt han kunne han, men fortsatt var det god plass mellom han og tverrliggeren- ballen duppet inn til 2-1.
Vi har muligheten til å utlikne før pause da Paul igjen har gått fremover for å bidra. Han takler ballen videre til Stian Filtvedt på sekstenmeterestreken, men hans avslutning går over. 2-1 til pause.

Marius- vår nye superkeeper

Vi gjør bare en liten endring i pausa ved at Pelle og Torkil bytter plass- Pelle nå på midtbanen sammen med Håvard og Torkil ned som stopper sammen med Kroken. Og trekket lykkes. Pelle funker bra sentralt på midten når han får tid, og med overblikk vrir han spillet begge veier på Simen og Espen som med dette også fikk jobbe lenger frem i banen. Ti minutter inn i omgangen lykkes vi på venstresiden til Espen som kombinerer bra med både PElle og Sava før ballen havner inne på femmeteren hos Stian Filtvedt. Denne gangen treffer Stian målet og vi utlikner til 2-2.

Resten av omgangen byr vi ikke på stort fremover annet enn et farlig frispark fra Sava og anskaffelse av flere frispark i farlige posisjoner som vi ikke klarer å utnytte. Derimot skjer det massevis ellers på banen. Hjemmelaget har sitt å stri med der de hovedsaklig krangler med dommeren, samtidig som de forsøker å overliste Marius Eikaas i Trø/Bå målet. Ved tre-fire anledninger spiller de seg til kjempesjanser der Eika må ut i full strekk og rydde opp på manerer som Vitas, Erik, Sander og alle andre gode keepere vi har hatt de siste åra ville vært stolte av. Marius gjorde ikke en eneste feil kampen igjennom, og med god hjelp av spesielt Torkil så det ut til at han skulle få være med og hente hjem hvertfall ett poeng denne helga. Da er det så klart utgjort at det er nettopp Torkil og hans edlere deler som til slutt overlister Marius. Stadionuret viste at 88 minutter var gått og Eikaasen hadde akkurat gjort en feberredning og slått til corner. Corneren kommer hardt inn i feltet og går over den første duellen. På bakre stolpe kjemper Torkil for å holde unna en mann i blått, og i fart mot målet er han sjanseløs da ballen treffer han i..ja,ballene. Fotballen går i mål, og vår sluttspurt bærer ikke frukter på overtid, selv om Borgar får en mann utvist med to gule kort da han feller Espen like utenfor sekstenmeteren. Frisparket blir for dårlig- vi taper 3-2.

Og der gikk båten. Med tre kamper igjen og 10 poeng opp til Sparta på plassen foran oss ender vi helt sist i avdelinga og høyere makter må gripe inn i form av lag som trekker seg eller ikke vil rykke opp om vi skal spille i 4. divisjon neste sesong. Men vit det alle lesere, at selv om vi ikke evner å vinne fotballkamper så gjør vi alt vi kan for å få det til- utrolig nok er moralen i laget fortsatt meget god. Vi har tre kamper igjen og akter å kjempe for seier i samtlige, ta med oss erfaring og gå til fotballferie med følelsen av at vi hvertfall ga alt, så får vi heller jobbe med ferdigheter og bygge rutine før neste sesong.

Trøgstad/Båstads lag: Marius Eikaas, Paul Aksel Authen, Per Rikard Sandvik, Anders Krokeide, Morten Haugen, Håvard Langsrud, Torkil Karlsrud, Andrei Savotskin, Espen Wiig, Simen Støten, Stian Filtvedt
Benyttetde innbyttere: Lars Jacobsen, Ulrik Hansen