Det viktigste først: tre poeng bak oss på tabellen kommer Sparta2. De har igjen Askim i Sarpsborg men har en så svak målfoskjell at de vil ikke komme foran noen andre lag om de kommer a-poeng. Dermed har vi minst Korsgård og Sparta bak oss på tabellen selv med et tap torsdag, og der vi møter bunnlaget Korsgård i siste match så har våre nærmeste konkurrenter langt hardere motstand: NMBUI som har 19 poeng skal til Sprint3  mens Varteig skal til Spydeberg. Dermed har vi et berettiget håp om å legge også disse bak oss på tabellen og avslutte sesongen med stil.

Fortsetter vi som i Askim så skal vi hvertfall gjøre vår del av jobben i siste runde. Askim stilte med et fysisk robust lag men sleit med farten i de bakre rekker og der klarte vi å straffe dem gang på gang. Når vi også tok dem i duellspillet sentralt i banen ble det til slutt et spørsmål om hvor mange vi skulle klare å sette. Likevel var det jevnt i starten og vi måtte ha hjelp av en uheldig back for å få hull på byllen etter 15 minutter. Forarbeidet sto Mathias Johannessen på høyrekanten for og det gjorde han på 2-0 noen minutter senere også: han kom til linja og la 45 ut der kula fikk trille gjennom hele feltet og ut på utsiden av sekstenmeteren. Der plukka Kroken opp ballen og plasserte den i hjørnet bak en dekket keeper. Ledelsen sto desverre ikke lenge og kun sekunder senere satt 1-2 i nettet bak Jesper etter elendig markering på et frispark. Vi mangla den siste touchen for å få de riktig store sjansene før pause og gikk til ut med 1-2 i målprotokolllen.

Like etter pause kom våre svakeste 5 minutter i matchen. Hjemmelaget gikk rett i strupen på oss og var nære på å score umiddelbart på en corner- kun hindret av en god Jesper og en steintøff Torkil forble de ett mål bak og vi fikk summa oss. Lars Erik begynte å løpe veldig mye på topp, midtbanen begynte å ta ned ballen og spille og forsvaret hadde full kontroll på det som kom. Og så kom det fine angrepsspillet! 1-3 satte David Simen elegangt i hjørnet etter at hele midtbaneleddet var innvolvert i forarbeidet. 1-4 satte Lars Erik etter å ha runda keeper og på 1-5 ble han satt opp på omtrent åpent mål av Eivind og David Simen. Plutselig var kampen i praksis over og det gjensto fortsatt et kvarter. Dette siste kvarteret brukte Lars Erik, Simen og Torkil på å bomme på omtrent åpent mål mens begge backene våre også kom frem på banen for å være med på moroa. Dessverre stoppa det på 1-5- vi hadde fortjent et par til - men vi kan absolutt ikke klage.

Lite slår følelsen av å slå hvilket som helst Askimlag. Det måtte i så fall være følelsen av å sikre plassen i divisjonen. Vi fikk begge i kveld og på torsdag har vi tenkt til å avslutte sesongen med tre strake seire. Vi håper som alltid på mange besøkende på tribunen og kan hvertfall love en glad gjeng gutter som ønsker å avslutte med stil!