Ingressbildet er hentet fra serieavslutningen i fjor og jubelscenene var noe mer dempet på universitetsområdet på Ås mandag kveld, men betydningen av kampen var på høyde med kampene som ga oss opprykk i 2014: NMBUI lå ett poeng foran oss på tabellen og har igjen mange av de samme motstanderne som oss- vi måtte vinne for å ikke miste kontakt med dem og lagene foran oss på tabellen.

Med Jakob og Ole Martin fortsatt skadet så har det blitt litt tynt i bulldoser-rekka vår og det er derfor meget gledelig at Torkil Karlsrud bråbestemte seg på overgangsvinduets siste dag på torsdag for å spille ut sesongen for Trø/Bå. Torkil har trena med oss i sommer og gikk rett inn som midtstopper og rydda opp i stor stil matchen igjennom sammen med Alexander som også har blitt selvskreven på laget denne høsten. Lars Erik var også tilbake etter suspensjon og utgjorde indreløperpar med David Simen og dermed var det bare å vende seg til bløtt og humpete naturgress- her skulle vi vinne!

Det tok ca en halvtime og da satte David Simen inn 1-0 etter glimrende forarbeid av Lars Erik. Det siste kvarteret av den første omgangen skapte vi drøssevis med sjanser og var stadig farlig frempå med raske bein fremme i banen. Theodor Dahl fikk spille spiss matchen igjennom og satte 2-0 like før pause da han løp fra hele forsvaret til hjemmelaget og var iskald alene med keeper. En deilig men farlig ledelse å ha til pause.

Vi fortsatte den andre omgangen som vi avsluttet den første og etter fem minutter er det Lars Erik som igjen gjør forarbeidet med en strålende pasning gjennom til Mathias Johannessen på høyrekanten. Han var like kald alene med keeper som Theo var før pause- på 3-0 så følte vi oss sikre på seier! Det burde også blitt både 4,5 og 6-0 før den andre omgangen var halvspilt men istedet er det total blackout i kommunikasjonen keeper/forsvar ved et eneste tilfelle og vi får 3-1 i baken. Utover dette var det lite eller ingenting å bekymre seg for, og også etter dette kunne vi satt både 4,5 og 6-1. Dessverre har mangel på uttelling blitt vår bane i år og vi ser ikke ut til å være helt ute av den sumpa enda selv om det i denne kampen var klare tegn på forbedring.

Nå har vi Kambo hjemme førstkommende torsdag. Serielederen fra Moss holder stø kurs for 4.divisjon, og selv om det hadde vært moro å matche dem så må vi vurdere oppløpet de neste ukene som en helhet. Etter Kambo gjenstår nemlig Rygge, Varteig, Askim2 og Korsegård- kamper vi MÅ ta noen poeng i og også kamper vi SKAL ta poeng i i motsetning til torsdagens oppgjør mot Kambo. Dermed vil slitne bein hviles og småskada spillere spares på torsdag- i hvilken grad er ennå usikkert. Med det sagt går vi alltid på banen for å gjøre vårt beste og har på ingen måte tenkt til å legge oss for serielederne.

Vi sees på Skjønhaug i de viktige hjemmekampene som kommer!