Første omgang

Vi startet kampen i en ganske standard 442 denne gangen og gjorde noen omrokkeringer i laget i forhold til de siste kampene. Kroken og Vegard på topp, Antonio og Espen på kantene- dette for å få flyttet fokuset vårt lenger frem i banen. Men disse gutta fikk ikke gjort så mye de første ti minuttene da hjemmelaget peisa på og vi ikke klarte å klarere skikkelig. I løpet av de første ti minuttene fikk RIF tre cornere, og på den tredje fikk de fullklaff. Slått på bakerste stolpe, headet inn foran kassa igjen og styrt i mål til 1-0.

Vi svarte imidlertid umiddelbart. Kun to-tre minutter senere kommer Antonio seg løs på høyrekanten og legger inn foran mål der Vegard får headet fra kloss hold rett på keeper. Returen triller ut i beina på Kroken som feier kula i mål via en lynrask keeper og vi var like langt etter at "den nye angrepsrekka" hadde slått til. Defensivt hadde vi dog ikke fått festa grepet enda, og kun tre fire minutter senere setter en retningsendring høyreback Støten ut av spill. Forbi han stormer en raksting, får drømmetreff fra skrått hold og limer ballen oppe i det lengste hjørnet til 2-1. Kampen var snaut 20 minutter gammel og tre mål var allerede et faktum- normalt sett skulle vel det holde for en stund når vi er i aksjon?Neida, da vi runda 30 minutter kjørte vi en mønsterkontring der nok en gang angrepsrekka tok hovedrollen. Spissene våre vinner et par dueller på midten og spiller fri Espen Wiig ute på venstrekanten. Han trekker frem årets bananinnlegg og serverer kula knallhardt på hodet til Antonio som har kommet seg inn foran mål. Headingen styres iskaldt i mål til 2-2 og resten av omgangen skulle bli pip åpen. Begge lag vil angripe og akkurat i denne perioden er vi stødigere i våre bakre ledd mens Truls Krohg henger seg på i angrepsrekka og kommer på flere sugende og viktige løp inn bak Rakkestads firer. Truls får også omgangens desidert største sjanse like før pause da han styrer et hardt innlegg fra Simen Støten mot mål fra kloss hold. Hjemmelagets keeper trekker frem en meget god redning og avverger mens returen blir blåst over mål fra Kroken.2-2 til pause og vi var like langt som 45 minutter tidligere- kampen kunne vippe begge veier.

Andre omgang

Det første kvarteret i den andre omgangen fortsatte der den første slapp. To lag som ville frem men som ikke riktig fikk det til pga stødige forsvarsspillere. Dette er jo situasjoner der vi er vant til å se motstanderne score på en dødball og stikke i fra, men fredag 2. september fikk vi se noe nytt. Kvateret var spilt da Espen W igjen la inn foran mål der Antonio ko snikende. Denne gangen fikk han tatt ned ballen med en mann i ryggen og trillet den forbi keeper og i mål, vi ledet 2-3! Målet ble et vendepunkt i kampen: vi trengte ikke lenger å jage scoring og ønsket å spare på kreftene, forsvare ledelsen og slå kontra når muligheten bød seg. Og det fikser vi i en kort periode. Tross et par byter og omrokkeringer rydder vi opp bak og forøker å fore på Vegard og innbytter Stian i bakrommet. Og ved et spesielt tilfelle lykkes vi men blir på uforkalrlig vis nektet suksess av dommeren som gikk inn i et mørkt kvarter sett med gule og blå øyne. Vegard kom seg løs og stormet etter ballen i bakrommet mens en raksting bokstavelig talt hang på- kun armene hans gjorde at han holdt følge. Vegard river seg løs og får frispark imot seg(!!) til store protester naturlig nok og får et gult kort som koster han kampen mot Torp neste uke. Vi begynte og bli slitne, vi hadde gjort bytter som gjorde formasjonen noe mer ustabil og hjemmelaget kjørte på- det siste vi trengte var at vi flyttet fokus over på dommeren. Men det gjorde vi, og til vårt forsvar med rette ved en meget avgjørende episode- 3-3 målet 20 minutter før slutt. Rakstingenes høyreback utnyttet slapt press av oss like utenfor sekstenmeteren og kom seg innenfor og avsuttet. Skuddet gikk mot mål, traff en soleklart offsideplassert Fredrik Nøkleby slik at Vitas ble satt ut av spill og ballen gikk i mål. Slapt press av oss, men denne offsiden skal enten linjemannen eller dommeren se!

Fokuset var herved flyttet bort fra arbeidsoppgavene våre, og ikke mange minuttene senere var høyrebacken på ferde igjen, rundet et par mann og kom alene med Vitas. Stjernetreff igjen, kampen var snudd til 4-3 og vi var ikke det laget vi hadde vært tidligere i matchen. 5 minutter før slutt forsøker vi oss på et frekt tidlig frispark like foran mål, der ballen trilles til en umarkert Stian F inne i boksen. Han blir harva ned og dommeren blåser-offisde- markert av linjemannen som ved flere situasjoner tidligere i kampen ikke så at ballen var over sidelinja eller hvem som sparket den over- altså en tvilsom avgjørelse igjen. Mere hadde vi ikke å by på og hjemmelaget bruker tiden klokelig ved hjørneflaggene på overtid og sikrer seg tre nye poeng

Vi taper nok en gang, og selv om referatet avslutningsvis setter fokus på dommerne er dette en kamp vi fint skulle ha sikret poeng i på egenhånd. Dommere kan også ha dårlige dager på banen og da er det vår jobb å heve oss over det og fokusere på de riktige tingene. Antonio får undertegnedes bestemannsutmerking for sine to scoringer og medvirkningen til det tredje målet i denne kampen, men selvfølgelig hadde vi også to midtstopper og en keeper som gjorde sine saker meget bra i denne kampen. Vi har 7 kamper igjen å spille, og spiller vi som på Rakkestad Stadion kommer vi til å ta poeng. Spørsmålet er hvor mange, og vil det være nok? Vi må nok også be om hjelp av andre resultater i avdelingen.

Trøgstad/Båstads lag: Vitas Malisauskas, Simen Støten, Torkil Karlsrud, Pelle Sandvik, Paul Aksel Authen, Antonio Suton, Truuls Krohg, Håvard Langsrud, Espen Wiig, Vegard Frøshaug, Anders Krokeide

Benyttede innbyttere: Andrei Savotskin, Ulri Hansen, Morten Haugen, Stian Filtvedt