Rygge IL har de siste årene gitt oss noen av de morsomste fotballkampene i 6. divisjon, noe som har mye med det faktum at de er et lag som har har hatt samme "reisen" som vi har hatt i Trøgstad på a-lagsnivå. De kom fra 3. div, har gjennomført generasjonsskiftet og spiller nå med mye lokale gutter. Med det bakteppe visste vi at denne kvelden ville bli en av høstens tøffeste og vi tok heller ikke feil. Rygge IL ga oss særdeles tøff motstand i en drøy time, men grunnet en solid heving av nivå over hele banen kombinert med en latterlig målkåt spiss ble det tilslutt komfortabelt på besøk hos flyplasslaget denne kvelden.

- - -

FØRSTE OMGANG:

En av høstens tøffeste bortekamper starter opp og bortesupporterene, ni i tallet, rekker nesten ikke komme seg på plass på tribunen før dagens første scoring ligger i nettet. Høyreback Eirik smeller igjennom en strålende bakromspasning til vår spiss Nordli som plasserer ballen enkelt bak keeper og vi leder 1-0.

Skal også nevnes at vi måtte gjøre en endring i startoppstillingen rett før kampstart; Henrik som sliter med en forkjølelse måtte tilslutt melde pass og Ansten tok over hans rolle.

Videre er det en jevn kamp mellom to bra lag der Rygge er litt mer på enn hva som er tilfelle med våre gutter. Det resulterer i en del balltap for vår del, mye ballbesittelse for hjemmelagets del og også noen skumle muligheter for Rygge. Spesielt er de skumle i luftrommet og får en del halvsjanser på cornere og lange innkast. I tillegg må det sies at vi tidvis fremstår noe uorgansiert i våre bakre rekker og to minutter før pause så er det fullstendig kaos rett utenfor vår sekstenmeter; dette ender med at en Ryggespiller hekter i foten til Barlund og dommer peker på straffemerket.

Straffen settes til venstre for vår unge keeper Morten, som dog får en finger eller to på ballen, men som ikke klarer å stoppe den og reduseringen rett før pause er ett faktum.

PAUSE 1-1!

Suksesstrener, Morten Fladberg, fornøyd med høstens poengfangst så langt.

Arkivfoto: Laila Strengen

- - -

ANDRE OMGANG:

Det enes i pausen om at andre omgang skal se helt annerledes ut, at vi skal mer opp i ringa og gi Rygge mer kamp om poengene.

Den strategien får seg en kraftig smell etter fem minutter; da fremstår vi igjen uorganisert i de bakre rekker og Rygges raske spiss kommer seg igjennom og gjør ingen feil alene med Morten. 2-1 til hjemmelaget og det virker som vi har mer enn nok med å forsvare oss i denne perioden.

Siste del av forrige setning var "det virker som vi har mer enn nok med å forsvare oss i denne perioden"; herfra og inn vinner vi 6-0!!

Det er ellevilt det som skjer de siste 25-30 minuttene, selvsagt fra laget, men vår spiss Kristian Nordli....OUTSTANDING!

Det gjøres også et par bytter i løpet av omgangen som er med å endre kampbildet noe, Eivind kommer inn for Seb og Amund kommer inn for Ansten samt at Mirza kommer inn mot slutten for Gjermund.

Som et raskt og direkte svar på Rygges ledelse bruker vi to minutter på å redusere. David Simen slår en perfekt vektet pasning igjennom til Nordli som enkelt runder keeper og setter inn 2-2.

Etter utlikningen går det et kvarter med litt kriging på midten og ikke de helt store sjansene, lagene virker litt smånervøse som følge av de to raske scoringene og at kampen nå står å vipper. Så drar våre gutter opp et angrep av hatten man kan lese om i den berømte læreboka; David Simen får ballenen på rundt 25 meter, spiller mellom hjemmelagets back og stopper til en startende Skughei. Han smeller ballen hardt inn, Lars Erik skyter i blokka og Nordli er på returen. Han måker ballen i nettaket til 2-3 etter 68 spilte minutter.

To minutter senere får Gjermund ballen feilvendt i midtbanesirkelen med en mann i ryggen. Lekent legger han ballen over motspiller, runder samme mann og bruker deretter krefter vi ikke viste han hadde til å holde motspiller unna. Det hele avslutter han med å tre Nordli perfekt igjennom som setter ballen i keepers lengste hjørne og vi leder plutselig 2-4. En briljant prestasjon av unge Fimland og relativt solid av Nordli som nå står med fire scoringer denne matchen.

Godt innhopp av veteran Skughei i kveldens match! Arkivfoto: Laila Strengen

De neste femten minuttene blir igjen litt smånervøse; Rygge satser alt fremover og vi er redd for at det skal komme en redusering. Blir det 3-4 så blir avslutningen av kampen et kaos og risikoen blir stor for poengtap. Fem minutter før slutt blir dog håpet til hjemmelaget lagt i grus, denne gangen ikke av Nordli, men av luftens baron Mirza. Skughei slår frispark fra venstre side og millimeterpresist treffer han pannebrasken til en høytflyvende Mirza og vi leder 2-5.

Ketchupeffekten inntreffer og Mirza går inn i assistrollen på den neste, vi ruller opp på kanten. Mirza triller ballen videre til David Simen som klinker inn 2-6 i det kampen entrer overtid.

Så tenker du kanskje; moro for andre enn Nordli å ta plass i rampelyset. Det tenker ikke Nordli og når Moberg står høyt i banen og vinner ballen fire minutter på overtid skaper vi dagens siste sjanse. Moberg spiller Nordli igjennom og han runder keeper for tredje gang denne kvelden, før han setter den enkelt til 2-7 som også blir sluttresultatet.

SLUTT 2-7

- - -

OPPSUMMERT:

Flyt, folkens, flyt! Kjenn litt på det ordet. Flyt er det som sørger for at du får med deg noe når ting går litt trått. I går gikk det litt trått, men alikevel slår vi et lag i toppen med fem mål. Vår åttende strake seier og nå ligger vi som nummer to på tabellen. Mysen/HIL spilte i går U mot Rolvsøy, hvilket betyr at vi nå kun er ett poeng bak serielederen.