Lokaloppgjør mot Spydeberg klinger ikke like godt som et oppgjør mot Askim eller Mysen, og sammenlikner man med 16. mai var også rammen en noe mer avmålt variant. Uansett, lokaloppgjør var det, og det mot et hjemmelag i storform. De lå både før og etter matchen på en solid andreplass, sterkt for et lag som egentlig rykket ned til 6. divisjon, men fikk tilbake plassen som følge av at Borgar trakk laget sitt.

Kampen er som mange andre lokaloppgjør, tett og jevn med mye dueller og lite finspill. Ingen av lagene bør være voldsomt fornøyd med den spillemessigen delen av kampen. I fravær av spill handler det om å tørre, kjempe og vinne - det er dessverre et overtak til hjemmelaget når det kommer til disse parameterene og selv om vi har en og annen sjanse er de største til Spydeberg. Vår bakerste mann står en god kamp og har et par matchvinnerredninger spesielt i løpet av første omgang. Fremover i banen er det kanskje vår løpssterke midtbanespiller Gjermund Fimland som fremstår skarpest av alle, han er på flere raid med sitt lave tyngdepunkt og gode ballkontroll. Dessverre ender det ikke i noe tellende resultat.

Det står 0-0 til pause og om det var relativt sjansefattig i første omgang, skulle andre omgang bli enda fattigere. Kampbildet var det samme og mye tydet på at denne kampen inneholdt maks ett mål. Det skulle dessverre vise seg å være rett da vi gjør en feil i bakre rekker etter ca 82 spilte minutter, ballen glipper for vår ellers solide stopper Moberg og Spydeberg syr seg igjennom til åpent mål og 1-0. Resultatet står seg og vi taper vår andre kamp på rad.

Med en tropp tungt belastet av ulike former for forfall er det gledelig at vi i denne kampen får to nye a-lagsdebutanter. Fire spillere som til daglig figurer på vår juniorlag ble med til Spydeberg; Ali Rezai, Robin Finnes, Dylan Nesset og Fredrik Fagerli. Dylan, som har en del kamper også i fjor spilte fra start, men måtte gi seg til pause med en skade. Robin spilte hele andre omgang og Ali fikk noen minutter helt på slutten - gutta klarte seg fint og vi håper vi får mye glede av de i årene fremover. Fredrik fikk ikke spilletid denne gangen, men fortsetter han å jobbe så kommer spilletiden også får han.