Nytt andrelag sto på motsatt banehalvdel når a-laget dro til Bellevue kunstgress for å møte Sprint/Jeløy 2 mandag kveld. Det er alltid vanskelig å forutse hva man møter når man møter rekruttlag, men i starten av sesongen før karantener og skader begynner å plage klubbene så er det ofte solide mannskap som stilles og da spesielt når de spiller hjemme.

Vi for vår del hadde på nytt en del utfordringer med troppen med tanke på skader, karantene og annen type fravær som gjorde det mer utfordrende enn noen av de foregående kampene å pusle sammen en startoppstilling. Dog når vi fikk sydd det hele sammen så var vår gjeng mer en gode nok til å få noe ut av denne matchen.

Fra start ser man tydelig at det er et Sprint-lag med stor selvtillit og kampbildet blir tydelig fra første minutt. Det er et ballsikkert og possesionorientert hjemmelag, hvilket krever disiplin og hard jobbing fra vår side samt presisjon og hurtighet fremover når vi fikk mulighetene. Den første omgangen er svært sjansefattig og underholdningsverdien for klubbleder Geir Ødeby og de fire-fem andre trøgstingene som tok turen til Jeløya denne kvelden var dessverre noe begrenset.

Kanskje kampens største sjanse kom allerede etter syv spilte minutter da Granit Hoxha, spiss i Kristian Nordlis fravær, kommer alene igjennom mot hjemmelaget keeper. Dessverre blir han litt nølende i avslutningsøyeblikket og sjansen avverges av Sprints bakerste mann. Utover dette er første omgang uten annet innhold enn sporadiske forsøk på gjennombrudd fra Sprint samt defensiv struktur og noen upresise offensive forsøk fra vår side.

I den andre omgangen fortsetter kampen i samme spor, vi går ut på samme måte for å holde det stramt bak og hindre Sprint mål. Tøffe bortekamper kan ikke alltid vinnes med lekne kombinasjoner og "tiki taka"-fotball, og vi vet at vi har løpsterke kanter som kan straffe de fleste med farten sin om vi setter skikkelig fart. Dessverre så rakner det etter en times spill da vi har utspill fra fremmeter; vår ellers solide keeper Morten Nesset skal slå ballen langt ut, men misser på utsparket. Ballen lander hos vår forsvarsrekke og før Chris får stokket beina og tatt grep om ballen har hjemmelagets spiss fått tak i ballen og satt full fart mot vårt mål. Sjansen omsettes enkelt alene med keeper og hjemmelaget leder 1-0.

Dette målet endrer selvsagt kampbildet noe da vi må mer frem i banen og trenger mål, og kampbildet kan i bestefall beskrives som kaos. Vi flytter høyere og høyere i banen for å jakte scoring og Sprint får større rom å kontre i. Dog klarer verken Sprint å drepe kampen eller vi å utlikne og det ender dermed 1-0 til hjemmelaget.

Heldigvis blir sportsresultater fort historie og vi løfter fokus til førstkommende fredag hvor vi nok engang spiller borte. Lokaloppgjør mot Spydeberg, som på sin side har fått en strålende start på sesongen, venter oss på Spydeberg stadion fredag 31. mai klokken 19:00.