For de som leste den lille forhåndssaken her på nettsidene: de varslede debutene kom og noen fra fra start. I mål stilte vi nærmest med en veteran- g16 keeper Njål Øyvind Richardsen spilte tross alt serieavslutningen forrige sesong. I midtforsvaret stilte g16 stopper Jan Håkon Nes Tvete, riktignok med noen flere senioropptredner de to siste sesongene(noe som er imponerende nok i seg selv). Så kom debutene på løpende bånd fremover på banen: Marius Skullerud sentralt på midten, Kristian Aadalen på høyre ving og Jonas Hansen på topp- alle g16 spillere, alle med sin debut på seniornivå. Også Eivind Tornes gjør sin første A-kamp i gult og blått og som trener for g16 laget var KM-laget godt representert.

Første omgang

Vi startet litt nølende med vårt nykomponerte lag- flere av unggutta kom til på treninga kvelden i forveien grunnet sykdom og skader på seniorgutta våre. I tillegg hadde vi en ny forsvarsfirer som trengte en stund på å spille seg inn i Tornes, Tvete, Krokeide og Authen. Men det lille hjemmelaget skapte den første halvtimen var for det meste helt ufarlig, og fikk de ballen mot mål hadde Njål full kontroll- kun ved ett tilfelle er vi helt ute av det og får hjelp av tverrliggeren. Det tok nesten en halvtime før vi fikk satt mer trykk på Spydeberg- respekten for fjorårets opprykkslag fra 6.divisjon var for stor innledningsvis. I løpet av det siste kvarteret skapte vi flere halvsjanser og kom til flere cornere. Vår største sjanse har imidlertid kaptein Michael Skjæringrud da han vant ballen høyt i banen og gikk rett på mål. Mer eller mindre alene med keeper satte han ballen utenfor mål fra 17-18 meter. I tillegg har Simen Støten og Jonas Hansen flere nestenmuligheter og hadde Marius Skullerud vært hakket mer skyteglad hadde vi fort fått en debutant på scoringslista. Men mål blei det ikke og det så ut til å gå til 0-0 til pause da hjemmelaget fikk en overgang på oss og kom seg rundt på kanten. Et kraftfullt innlegg ble ekspedert kontant i mål fra kort hold da klokka viste 44 minutter-en værst tenkelig avslutning på omgangen. Vi kan skylde på litt klabb og babb i forsvar men scoringen var av høyt nivå og vanskelig å stoppe.

Andre omgang

Vi ga oss ikke med debuter, faktisk kom det fire i andre omgang også! Vi måtte frem og valgte å sette inn lynraske juniorspiller Vegard Unnerud til sin debut på topp sammen med Simen Støten allerede fra start av andre halvdel. Hele midtbanen og spissene satte bra trøkk fra start av og vi viste at vi ville ha et mål vi også. Espen Wiig kom stadig løs på venstresida og fikk lagt inn- med litt bedre timing foran mål kunne vi skapt betydelige sjanser på dette. Vi fikk istedet flere cornere som vi nok burde fått mer ut av, nærmest kom en umarkert Anders Krokeide med en helvolley på bakre stolpe- skuddet dro himmelhøyt over og ut. Duoen Støten/Unnerud skapte en stor sjanse da sistenvnte ble spilt opp på inne i feltet og la igjen til Støten som smalt ballen utenfor nærmeste stolpe. Minutter senere er gutta på gang igjen og kombinerer med høyreving Aadalen som får avslutte fra skrått holde inne i boksen- skuddet gikk utenfor lengste stolpe. Bakover har vi full kontroll i denne perioden da også vertene sleit med å vekte pasningene i den harde vinden. Derfor er det sabla kjipt at vi et kvarter før slutt slipper til et skudd fra 20 meter som Njål må gi retur på. Undertegnede skal som gammel spiss ærlig innrømme at jeg lukta returen men klarte ikke få r...a i gir. Dermed snapper en frisk Spyderberginnbytter opp kula, runder keeper og scorer. 2-0 og ballongen sprakk. Vi forsøkte å flytte oss opp i banen, men sterk motvind og slitne gutter som ikke vant dueller på midten gjorde veien til motstanderens mål lang. Vi ble trykka inn i vår egen boks og hadde mer enn nok med å hindre stortap etter at 2-0 ble et faktum. I et forsøk på dette tok vi ut noen slitne bein mot slutten og slapp til ytterligere tre debutanter: g16 spiller Trym Lunder Østby fikk noen minutter på venstrekanten, juniorstopper Kristoffer Langstad dannet stopperpar med Jan Håkon og også Stian Alfsen Omholt- riktignok 29 år- fikk sine første sekunder på Trø/Bås A-lag. Det eneste vertene får ut av overtaket på slutten er at en av cornerne deres rett og slett blåser i mål på lengste stolpe og fastsetter sluttresultatet til noe overdrevne(i våre øyne) 3-0 helt på tampen.

Summasumarum

Forutsetningene tatt i beraktning gjør vi en i perioder meget bra kamp, noe kombinasjonen mellom unge ivrige gutter og alltid spillende kaptein Skjæringrud bidro sterkt til. Desverre er vi ikke dyktige nok på den siste tredjedelen og får ikke uttelling for guttas gode jobbing. De to yngste gutta i midbanefireren- Skullerud og Aadalen- spilte 90 minutter begge to og viser god forståelse for spillet og vil med kun små justeringer kunne gjøre det bra på nivået vi er på nå. Helt fornøyd kan vi ikke være, vi taper tross alt 3-0, klarer ikke score og gir bort billige mål men helsike heller- som Trøgsting må det være lov og glede seg over ungdommens inntog på vårt A-lag. Denne kampen var starten på noe bra!

Trøgstad/Båstads lag: Njål Øyvind Richardsen, Eivind Tornes, Jan Håkon Nes Tvete, Anders Krokeide, Paul Aksel Authen, Kristian Aadalen, Marius Skullerud, Michael Skjæringrud, Espen Wiig, Simen Rød Støten, Jonas Hansen

Benyttede innbyttere: Vegard Unnerud, Trym Lunder Østby, Kristoffer Langstad, Stian Alfsen Omholt