Fredag kveld er kanskje ukas beste tidspunkt, tacoen kan fortæres og helgen kan start. Hva er vel bedre da enn å krone det med storseier i lokaloppgjøret mot Mysen/HIL?

Vi skal bruke svært lite spaltemeter på å rippe opp i forrige møte med Mysen, men det er liten tvil om at de har gjort store endringer siden sist vi møttes og troppen de nå råder over inneholder kvalitet i alle ledd. Det beste beviset på det er deres poengfangst etter vårt møte på Trøgstad KG. Mysen har siden den gang tatt full pott!! på overbevisende måte og er også det eneste laget som har slått serieleder Ørje så langt i år. Det var derfor liten tvil om at dagens kamp ville bli en helt annen enn møte i Trøgstad i april.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen starter i et relativt rolig tempo og begge lag føler litt på hverandre. Når dette så får satt seg så må vi være ærlige å si at Mysen er det laget som best klarer å etablere noe som likner spill, dog sliter de også med å finne en god rytme. Omgangen i sin helhet fremstår som rotete og lite velspilt, og det er vel kanskje ikke helt fortjent at vi tar ledelsen etter 25 minutter. En god overgang ender ute hos Peder Wøien som slår inn og målsniken Kristian Nordli viser seg frem for første gang denne kvelden og pirker inn 1-0.

Omgangen fortsetter egentlig stort sett i samme sporet og Mysen kommer til noen halvsjanser, de fleste av de foræret av våre gutters tidvise gavemilde touch og pasninger. Så er det sånn at det er mål som teller, ikke antall pasninger eller dueller vunnet og der er vi særdeles giftige i første omgang. Etter 39 minutter var Nordli på pletten igjen, denne gangen ble han servert av vingen på motsatt side. Sebastian la inn og sikker som banken satt Nordli inn 2-0.

Omgangen ebber etterhvert ut og vi må erkjenne at vi får bra betalt når vi går til pause med tomålsledelse. Det er deilig å gå til pause med 2-0 når vi alle vet at laget har mye å gå på!

PAUSE 0-2!

Nordli klarer ikke stoppe å score, her fra 16. maikampen mot Ørje. Spissen står nå med imponerende 18 mål på 13 kamper.

- - -

ANDRE OMGANG:

Når det blåses i gang for de siste 45 minuttene så blir det ikke uventet ett stormløp fra hjemmelaget som går for en tidlig redusering. De har blod på tann og trykker oss bakover på banen, de første ti minuttene er det vel knapt en gul/blå som vinner en duell. Det fører til at ballen er mye på vår halvdel og ikke minst mye inne i vår sekstenmeter. Det ender med straffe til Mysen når det dømmes for en hands og rutinerte Erlend Brandsrud sender vår bakerste mann feil vei og setter inn reduseringen til 1-2 etter 53 minutter.

Hvordan gutta ute på banen har det da vites ikke sikkert, men pulsen og nervøsiteten sprer seg litt på trenerbenken all den tid mål preger kamper og gir hjemmelaget troa på at de kan snu dette. Da er det ekstremt deilig og befriende at vi bare minutter senere er på ferde i Mysens sekstenmeter og Mirza Basic kranger ballen i mål. Vi er tilbake i tomålsledelse og får med det litt pusterom samt at vi tar litt brodden av det tøffe presset vi var under det første kvarteret.

Så var det Nordli da, gutten kan for tiden ikke stoppe å score og etter 74 minutter er han på ferde igjen. Etter at vi har kommet litt mer inn i kampen så produserer vi også flere sjanser og når Kristian lukter mål så blir det ofte mål viser det seg. Han scorer sitt tredje for dagen og vårt fjerde, støtteapparatet kan etterhvert starte å puste igjen når vår nevnte spiss setter inn sitt 18!! for sesongen.

Hjemmelaget mister fasongen mot slutten og det kunne blitt flere mål enn det det ender opp med. Når det er sagt (eller skrevet da...) så setter en av sommerens to nykommere (begge gamle Trø/Bå-spillere) et verdig punktum for kampen. Vår venstrekant Sebastian slår ballen helt over til motsatt side, der venter innbytter Emil Kreppen som på ett touch legger ballen pent ut i rommet på utsiden av sekstenmeteren. David Simen Kjær Pedersen, som er tilbake i Trøgstad etter å ha spilt for Askim, Rakkestad og Aurskog/Høland de siste årene, klinker til på direkten og ballen går i en særdeles deilig bue før den treffer stolen og tilsutt nettmaskene.

Så var det game, set, match igjen da - vi slår et bra Mysenlag som ikke får det til å flyte denne kvelden. Seiersrekken deres som ville telt ti med seier i kveld ble stoppet av oss, laget som også påførte de deres forrige tap.

SLUTT 5-1

- - -

OPPSUMMERT:

Vi spiller ikke spesielt fint, kampen er jevn i store deler og hjemmelaget føler helt sikkert at de hadde fortjent bedre. Det er dessverre for de og til glede for oss helt irrelevant nå - vi vinner lokaloppgjøret 5-1 på bortebane og melder oss på i toppen av tabellen. Det er nevnt tidligere i artikkelen at vi ha fått inn to nygamle fjes i troppen, David Simen er nevnt og den andre er Christoffer Larsen Slaatsveen som i likhet med David gir oss litt ekstra erfaring og punsj og gjør i sine første kamp i comebacket en meget solid forestilling. Fortsetter vi med samme treningsoppmøte og vinnervilje utover høsten så kan vi få det mye moro. I helgen skal gutta møtes til en restitusjonsøkt før vi allerede mandag kveld spiller neste match, også den er borte, da mot Varteig på en utfordrende og noe så sjeldent som en naturgressbane.

Vi må også benytte anledningen til å takke alle fremmøtte trøgstinger for støtten i kveld - vi er heldig som har så mange som ønsker å se Trø/Bå spille kamp. Det er moro for støtteapparat, det er moro for spillerene og vi håper også det er moro for dere!

Her har vi ett bilde av en glad Trø/Bå-supporter ved navn Maren Authen som tydelig er fonøyd med 5-1!