A A A

Aldersbestemt

Simen Støten

Juniorlaget ranet på overtid!

Trø/Bå jr- Sarpsborg FK jr: 3-4.Dette har virkelig vært uka for de dramatiske fotballkampene- uansett nivå. Kun to dager etter at Chelsea snappet finalebilletten foran nesa på Barcelona i Champions League etter å ha fått kjørt seg skikkelig kom Sarpsborg FK til Trøgstad i serieåpningen for juniorer 2.div og gjorde nøyatig det samme! Med tett opp mot 100% uttelling på sjansene sine stakk de av med alle poengene i en kamp der vårt rykende ferske juniorlag dominerte stort mesteparten av matchen.

Årets juniorlag

Etter flere år uten juniorlag i Trøgstad/Båstad har vi nå endelig fått opp en årgang som ønsker å spille på dette nivået. I hovedsak er det gutter født i 1995 som utgjør troppen, ispedd noen få 93- og 94- gutter, altså et meget ungt juniorlag. I tillegg til Trøgstads egne sønner har vi gleden av å ha 6 spillere på lån fra Mysen IF Fotball- som i år ikke stiller lag på juniornivå-og totalt har vi nå 25 spillere på vårt juniorlag. Mange flere enn først ventet men i løpet av en sesong skal alle få rikelig med spilletid. Gutta har trena sammen tre ganger i uka siden starten av januar og med et voldsomt bra treningsoppmøte vinteren igjennom har trenerne Sørensen, Wøien og Krokeide en vanskelig jobb med å ta ut kamptropp.

Kampen

Som ingressen forteller utspant det seg et ørlite drama på kunstgresset denne torsdagskvelden. Våre gutter gikk rett i strupen på gjestene og før ti minutter var spilt hadde Sindre Aubert Aarnes hatt to store sjanser fra inne i boksen hvor den siste ga oss vår første corner. Corneren havna til slutt i beina på kaptein Simen Støten som feide inn 1-0 fra kloss hold. Gutta fortsatte å trykke på, men tross spillemessig overtak lot de store sjansene vente på seg i perioden etter scoringen. Gjestene var ikke ufarlig på kontringer med raske bakromsspisser og klarte en gang i blant å sette vår bakre firer på noen prøver som våre gutter klarte med bravour.

Da vi nærmet oss halvtimen spilt ble vi gjort oppmerksomme på noe vi tydeligis ikke har trena på, nemlig defensive dødballer. Et frispark ute på kanten ble slått inn foran mål der tre særpinger fikk stå helt alene og en av dem styrte ballen videre i mål- markeringssvikt deluxe og 1-1. Utlikningen sendte oss inn i en liten depresjon der lite stemte uten at bortelaget utnyttet det, og sakte men sikkert fikk vi i gang småspillet vårt igjen. Fullt fortjent tar vi tilbake ledelsen 10 minutter før pause når Vegard Unnerud frispilles på venstrekant og slår perfekt inn til Herman Skjølsvik på første stolpe som med et glimrende hodestøt gir oss 2-1. Også etter denne scoringen holder vi trøkket oppe og Markus Østby er meget nære å sette inn 3-1 da han spilles fri på bakre stolpe etter 40 minutter. Avslutningen ble litt for svak fra Markus og i iveren etter å score det tredje står vi svært høyt i banen. Dette fører til bakrom som gjestene som sagt lukte mye på og like før pause kommer en mann igjennom. Begge våre midtstoppere og keeper Andreas Sørensen gjør det de kan for å stoppe han og klarer det- desverre triller returen rett i beina på en motstander som har fulgt opp og han kan enkelt trille inn 2-2 sekunder før pausesignalet.

Vi gjør et par bytter i pausa og går på banen i andreomgang for å ta tilbake ledelsen. Innstillinga er riktig men de første ti minuttene sliter vi med utførelsen- det blir for store avstander i laget, mange feilpasninger og vi blir igjen stående litt for høyt. Etter bare noen få minutter bli vi tatt på dette igjen da begge stopperne våre står oppi hver sin spiller, blottlegger bakrommet og taper duellen. Venstreback Trygve Ringstad gjorde alt han kunne for å sikre sine stoppere men rakk ikke frem, keeper kom ut og reddet forsøk nr.1 før spissen som kom igjennom brukte hånda(!) for å få ballen forbi sine to motstandere og satte ballen i mål-2-3.

Juksemålet slo på tenninga i Trø/Bå gutta og den siste drøye halvtimen valsa vi over bortelaget som forsvarte seg så godt de kunne. Vi kom til en mengde innlegg ,spiss Herman Skjølsvik var en konstant urokråke på topp og trioen Emil Hensel/Simen Støten/Benjamin Kolshus hadde full kontroll på midten med gjenvinninger, gjennomløp og glimrende pasningsspill. Et kvarter før slutt får Støten legge an til skudd fra 18 meter og velger en lobbet variant mot hjørnet. Ballen bøyer seg over keeper og i mål til 3-3- Støtens andre for dagen.

Seier var det eneste som var godt nok for oss etter de første 75 minuttene og vi la derfor om til to spisser og enda mer "pøsing" fremover. Og det var neppe særlig moro å spille på Sarpsborg i denne perioden: Så fort de nærmet seg midten stoppet vi dem, kjørte ballen ut på kanten og la inn foran mål. Og for noen sjanser vi fikk!Ingvald Minge var to ganger alene med keeper, Herman driblet bort hele forsvaret og ble stoppet av keeper mens både Simen, Emil og Benjamin prøvde seg fra distanse- kun marginer skilte oss fra ledelsen. Idet vi runda 90 minutter fikk vi corner og coach Krokeide beordret maks antall folk inn i feltet, vi sto igjen mann mot mann-2 mot 2- bakerst. Våre ellers gode cornere feilet ved dette tilfellet og keeper fikk sette raskt igang. En av våre to bakerste har mulighet til å takle både mann og ball ut over linja og opp i Skrammerudåsen ved midtbanen men feiler i forsøket, blir løpt i fra og må se ballen lobbet over keeper og i mål til 3-4.

Og med det var kampen slutt. Med noe justering av avslutninger og defensiv posisjonering kunne vi vunnet den matchen her med et halvt dusin mål, men som Barcelona blir vi straffa beinhardt- det var ikke vår tur til å vinne i dag. Vi bretter opp arma og håper at vi kan få det like moro på fotballbanen videre i sesongen, guttas innsats er det ingenting og utsette på!

Trøgstad/Båstads lag: Andreas Sørensen, Tor Christian Bjørkvist, Kristoffer Langstad, Robin Gjerstad, Trygve Ringstad, Simen Rød Støten, Benjamin Kolshus, Emil Hensel, Vegard Unnerud, Sindre Aarnes, Herman Skjølsvik

Benyttede innbyttere: Markus Østby, Marius Sletten, Remi Strømsnes, Ingvald Minge, Nikolai Paulsen