Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Aldersbestemt

J14 med seier i B-sluttspillet i Sandarcup 2015

Cup er alltid gøy og J14 gleda seg både til mye fotball og det andre som følger med cup-livet. Spennende nok med hvor mange madrasser som fortsatt har luft når morran kommer!

Sandarcup15, Anna, Mari, Mia
Sandarcup15, måfeiring
Sandarcup15, pausehvil
Sandarcup15, Mina og Mathilde

På en lørdag som kanskje var årets varmeste sommerdag, blei det en slitsom affære i solsteiken på Virik for J14. Tidlig morgenkamper har sjelden vært noen særlig suksess for dette laget, og de spiller en jevn førstekamp mot vertskapets lag, Sandar. Ender med 1-3 tap, hvor to av måla i mot var en smule unødvendig. Vi skylder på cupnerver og lang sommerferie! 2.kamp i gruppespillet mot Bærums Verk og Hauger ender uavgjort 1-1, og siste kamp 0-0 mot Sandviken fra Bergen. Den siste kampen burde, med litt mer hell og lykke foran mål, vært vunnet med flere mål, da har våre jenter totalt overtak spillemessig i hele kampen gjennom. Nå begynte virkelig spillet å sitte! Men det ender med 3.plass i gruppespillet, noe som betyr B-sluttspill søndag. Ikke helt det verken trenere eller jentene hadde håpet på, men dissa jentene depper sjelden særlig lenge.

Søndag er det altså klart for B-sluttspill, som avvikles i Vear, nesten i Tønsberg. Ulleren er motstander i kvartfinalen, og jentene har kontroll. De vinner 1-0 (samt 3-0 i cornere for de som er innvidd i cupreglementet), Mia putter. Semifinalen spilles mot Vestfold-laget Tjølling på en bane som kan sammenlignes med Mølla-banen, og den fuktige matta sugde bra med krefter ut av allerede slitne fotballbein. Krigeren kommer fram i hver og en av disse herlige jentene våre, og de slåss og kjemper for hver eneste ball. Ut i 2.omgang presser jentene igjen på foran motstanders mål, og etter pasning fra Mari setter Mathea ballen i mål! Jentene er klare for finale!

Verken jentene eller horden av fans på sidelinja tenker særlig mye over at det er finalen i B-sluttspillet som står for tur. Finale er finale. Motstander er "lokallaget" Ørn-Horten. Jentene presser og har flere halvsjanser. Vi har også et par ordentlig bra sjanser ved at Mathilde drar til med slegga på frispark fra langt hold. Etter første omgang er stillingen fortsatt 0-0, men vi leder 2-0 i cornere. Tidlig i 2.omgang sender Ørn-Horten avgårde et høyt innlegg fra høyrekanten. Den er såpass høy og er vanskelig for Anna å få kontroll på,- den dupper ned bak ho og i lengste hjørne,- Ørn-Horten leder 1-0. To minutter etterpå er Mia på nok et raid langs høyresida. Innlegg, ballen går forbi Mari, men Elise er på plass og setter ballen i mål, 1-1 ! Dette er også stillingen ved full tid. Vi har fortrinn med 2-1 i cornere. Det betyr ekstraomgang på 5 minutter, med første-målet-vinner-prinsippet. Et par minutter er spilt og Anna har ballen. Setter raskt i gang med et presist kort utspill til Mia. Mia setter fart, passer til Mari, får igjen ballen rett på utsiden av 16-meteren, forserer et par svimle Ørn-Horten-jenter og setter ballen forbi keeper med venstrebeinet! Så enkelt kan det gjøres! SEIER IGJEN OG DENNE GANGEN I EN FINALE!

De eksemplariske jentene, både på og utenfor banen, som har vært med i helga er: Anna Barlund, Ingrid Mathilde Teig, Karoline Skatvedt, Mina Strengen, Elise Holmen, Tine Helene Haugen Tasigtil, Frida Skrattalsrud, Julie Ingeborg Engen, Mari Andreassen Ruud, Marthe Mathiessen, Thea Stokkvin, Hannah Altmeier, Mia Authen, Anna Klund, Maria M. Fimland og Mathea Sannum Ødeby.

Gratulerer til klubben og snuppene våre, dere er noe for dere sjæl! Dere er den beste underholdning vi kan tenke oss! Bøyer oss i hatten for nok en pokal til skapet i klubbhuset! Takk for fin helg! - og vi har IKKE tenkt til å la "Olè Olè-ropertene" til Per Gunnar være i ro de neste matchene heller!