Det var en jevnspilt og tøff batalje som ble utspilt på Rakkestad stadion mandag kveld mellom rekruttene til hjemmelaget og vårt a-lag. En kamp som bølget mye frem og tilbake og med kampbildet tatt i betraktning så var altså uavgjort ett fair resultat.

I starten av kampen så skjer noe vi i gult og blått har opplevd så mange ganger før, vi er ikke på plass fra start og etter bare tre minutter så har vi sluppet RIF løs i vårt bakrom. Jesper rekker ikke ut på den og 1-0 til hjemmelaget er et faktum. Gjengangeren denne omgangen er at Rakkstad har mye ball og vi kommer på den en del gode overganger.

Den første av overgangene kommer bare to minutter etter at vi slipper inn første målet, Peder får en kjempesjanse alene med keeper, men hjemmelagets bakerste mann er med på notene og redder avslutningen.

I tillegg til at vi ligger under med ett og brenner store sjanser mister vi også dagens kaptein Thomas Håkelia tidlig grunnet en skade i ankelen, en lyskeplaget Henrik Hoel Hervig tar over hans plass i en drøy time.

Tross overtak i ballinnehav til RIF så kommer vi til flere skumle sjanser i løpet av omgangen, både ved Emil og Gjermund som også har hver sine kjempesjanser til å utlikne RIFs ledelse, men det vil seg ikke og det ender i steden med at Rakkestad får presset inn 2-0 mot slutten av omgangen. Førti minutter spilt på en dag som ting ikke sitter helt som det skal, veien frem til poeng begynner å kjennes lang. Som om ikke det var nok så må Birk gi seg med magesmerter og overlater plassen sin til en av to nysigneringer, Lars-Øivind Bakke-Jørstad som gjør sin debut i gul og blått. Han går inn i den defensive midtbanerollen og tar tak med engang både fysisk og verbalt, noe vi trengte på dette tidspunktet i matchen.

Men når ting kjennes litt tungt så får vi med oss en reell opptur inn i pausepraten; det siste som skjer før pause er en dødball som havner inne i sekstenmeteren til Rakkestad, etter et par avslutningsforsøk fra diverse Trø/Bå-spillere så er målsniken Emil Enger Kreppen på plass og sørger for en viktig scoring rett før pause. 1-2 til halvtid og det er full match igjen fra start i andre omgang.....

....håpet og trodde vi, men omgang to starter som omgang en. Det vil si at vi igjen er passive fra start, at vi igjen lar de komme for enkelt til og at de igjen får sin tidlige scoring. 3-1 Rakkestad og veien til poeng ble igjen litt lengre.

Etter dette og første det kvarteret av andre omgang står vi litt mer kompakt og har sånn sett litt mer kontroll på hva som skjer, men Rakkestad fortsetter å ha mye ball. De skaper også en og annen farlighet, blandet annet smeller det i stanga bak Jesper etter ca. en times spill og vi er litt heldig der at det ikke står 4-1.

Når vi passerer timen spilt så bestemmer vi oss for å sette presset litt høyere og når man ser i speilet for en evaluering så burde man satt dette presset på hjemmelagets bakre rekker før. De var ikke spesielt komfortable med dette og vi kommer oss høyere i banen, noe Emil bestemmer seg for å utnytte da han tar saken i egne føtter. Han fører ballen fremover i banen og klinker til fra distanse, kula daler i en perfekt bue over hjemmelagets keeper og 2-3. Vi har en snau halvtime på å hente inn det siste målet.

Siste del av matchen løper vi mer, gir mer juling i dueller og konsekvensen av dette er at vi må gjøre ytterligere endringer. Fabien har løpt seg tom og bytter med Sebastian, Gjermund overlater plassen sin til Eivind og Halvor tar over plassen til tidligere nevte Henrik som fortsatt kjenner på en lyskeskade.

Når det er snaue ti minutter igjen av matchen flytter vi opp Mathias som for anledning har bekledd en backplass, og lar Amund, Marius og Halvor ta seg av forsvaret. Vi klarer å opprettholde et bra trykk mot hjemmelaget og etter et høyt antall skuddforsøk blokkert med lovlige midler blir det siste blokkert med en arm av en Rakkestad-spiller og vi får tildelt straffe.

Hvem som skal ta denne blir et lite prosjekt i seg selv; Lars Erik står på tribunen med sin kortsuspensjon, Håkelia som er neste på listen sitter på benken med skade, Eivind har stivnet til i ryggen og Michael har kramper i beina. Da er det viktig med spillere som står frem og tar ansvar, Mathias går selvsikkert frem, legger ballen på merket og setter den kontrollert til side for keeper. 3-3!

Etter dette legger vi om til vanlig formasjon igjen samtidlig som vi fortsetter å pushe på for en vinnerscoring. En avgjørende scoring kunne det blitt begge veier på overtid, men det ebber ut med uavgjort 3-3 og som nevnt innledningsvis så er det et rettferdig resultat.

Oppsummert er det kjipt å slippe inn to mål på den måten vi gjør i starten av hver omgang, sterkt å hente det inn igjen og ekstremt sterkt å stå med 16 av 18 mulige poeng på de siste seks matchene.

Neste match er hjemme mot tabelltoer Tune førstkommende mandag, med kampstart 20:15 på Trøgstad KG - håper vi ses!