Det spiller forsåvidt ikke noen rolle at de fleste av våre prestasjoner var under middels- de var gode nok når det gjaldt: som da G16 keeper Jesper Ødeby hadde full kontroll i feltet i kampens første ti minutter da vi rota fælt med å ta tak, og da vi rulla opp flere gode angrep i perioden 15-30 minutter og tok ledelsen 0-1 ved Lars Berg Jacobsen. DA var vi gode nok og viste hjemmelaget at de måtte prøve hardere for å slå oss. Desverre var det alt for langt mellom de gode offensive prestasjonene på den noe myke men helt strøkne naturgressmatta på Borgenhaugen- kred til banemannskapet!

I perioden 30 til 80 minutter har vi mer enn nok med å forsvare oss og klarer ikke å etablere et eneste angrep. Forsvarsrekka vår løper mer mot eget mål enn angrepsspillerne løper mot motstandernes i hele denne perioden og flere ganger er det "last minute" inngripner av Jesper, Amund, Kroken og Jan Håkon som gjør at vi beholder ledelsen. Desperate etter scoring blir hjemmelaget litt for vågale når klokka smyger seg mot 80 minutter og vi klarer å rulle opp en kontring som ender med et soleklart straffespark etter at Eivind blir felt. Etter å ha sett Pelle sette straffer midt i mål i en årrekke er det endelig undertegnedes tur til å tre frem. Følger klubblegendens eksempel og klasker kula midt i mål- 0-2 med ti minutter igjen!  Der og da falt skuldrene omsider på plass og de siste ti minuttene blir et kontro-rama for våre gutter. Stian Filtvedt runder keeper og setter 0-3 kun et par minutter senere, før både han og innbytter Maius begge runder keeper for så å avslutte for svakt etterpå. Svært gledelig er det også å kunne fortelle om enda en G16 spiller som gjør sin debut: Mathias Johannessen spilte de siste 20 minuttene på høyrekanten og bidro til å mørne hjemmelagets forsvarsrekke på slutta.

"Gode lag vinner på dårlige dager" sa trener Santon i garderoben etter matchen, og bedre kan det vel ikke uttrykkes. Vi var ikke gode, men gode nok når det gjaldt. Om en uke venter serietoer Begby på bortebane og vi må kaste feriemodusen på havet for alvor. Det er en sekspoengskamp rett og slett og for videre sjelefred utover høsten ønsker vi selvsagt å komme best ut av den duellen!