Det skal også påpekes at vi startet med et av de sterkere lagene vi har kunnet mønstre i år. Vi er så heldige å ha Michael Skjæringrud hjemme på ferie samtidig som kun Eivind er ute med skade. I tillegg har vi hatt flere gjestespillere som holder bra nivå med på trening gjennom 4 fulle treningsuker noe som har gitt meget gode treningsmuligheter. Når vi da i tillegg ble snytt for kampen mot Sarpsborg FK2 forrige uke sto gutta mer eller mindre og hoppa av spillelyst når dommeren blåste igang kampen.

Den gode troppen fikk imidlertid et skudd for baugen allerede etter to minutter da Jakob måtte ut med en strekk i låret. Selvfølgelig ubeleilig men ikke ødeleggende: etter 4 minutter jaget Lars Erik en ball inn bak gjestenes midtstoppere, vant den, vippa ballen over keeper, tok den imot igjen og trilla den i 100% åpent mål og vi fikk en fin start med 1-0. Lars Erik var sammen med resten av angrepsrekka meget pigg i denne kampen og vi hadde god kontroll på matchen det første kvarteret. Etter den gode åpninga mister vi trykket i duellspillet en kort periode og da klokka runder 25 minutter utlikner Drøbak-Frogn etter at Jesper mister en litt vanskelig ball rett i beina på en rød speller som enkelt plasserte den i mål til 1-1.
Bortelaget fikk ikke ha balanse i regnskapet spesielt lenge, for bare to minutter senere spilles Gjermund igjennom midtforsvaret deres og bruker bare to touch på å sende oss tilbake i ledelsen: Et perfekt medtak med brystet gav han all verdens tid til å sikte inn avslutninga, som han likegodt bøyde rundt keeper og klistra helt inntil stolpen til 2-1. Og nå får vi en ny god periode med solid overtak. Vi rekker akkurat å passere halvtimen før 3-1 sitter i nota. Denne gangen er det Peder som blir satt opp alene med keeper av Michael. Gjennomspillet var forøvrig av en klasse som sjeldent er å se i 6.divisjon - på ett touch,med utsiden av foten, skrudd mellom stopper og back, perfekt timet til løpet som kom inn fra kanten. Avslutningen var som den skulle: kontant og enkel.
Drøbak-Frogn hadde egentlig bare en spiller som kunne gjøre livet surt for oss - en lynrask spiss som bare i noen få tilfeller fikk mulighet til å vise seg frem. Det gjorde han fem minutter før pause da han rett og slett løp i fra forsvaret vårt og satte ballen forbi Jesper med en meget kvalifisert avslutning. 3-2 ble pauseresultatet og det var litt for jevnt i forhold til spill. Men avslutningen av den første omgangen viste at de eldre karene fra badebyen begynte å bli slitne mens vi fortsatt var like spreke - det gjaldt bare å holde trykket oppe. Bortsett fra en brent kjempesjanse like før pausesignalet hadde vi utnyttet sjansene våre meget godt og det burde bli flere sjanser etter pause.

Og flere sjanser ble det. Kortfortellinga av den andre omgangen er at vi er totalt overlegne og brenner et solid antall sjanser. For å gjøre det hele litt mer interessant tar vi med at vi fikk tildelt straffe etter en soleklar hands ca ti minutter ut i omgangen. Siden straffemerker ikke males opp på kunstgressbaner må dommerne skritte opp 11 meter fra mållinja for å finne riktig avstand. Bortelagets keeper var ikke enig i dommerens oppmåling(som forøvrig så ut til å være som den skulle fra sidelinja) og klarte i den forbindelse å protestere på seg et gult kort. Lars Erik la ballen på plass og var klar til å skyte mens keeperen demonstrativt rygget sakte mot målet sitt og gestikulerte tydelig at han ikke var interessert i å la straffa gå fra punktet som var målt opp. Han trodde nok ikke dommeren skulle la den gå heller da han ikke var helt på linja si, men fløyta gikk og Ludvigsen scoret sitt andre for dagen. Da dommeren godkjente scoringen rant det fullstendig over for sisteskansen som dermed fikk sitt andre gule kort på ett minutt og marsjordre(!).

På 4-2 og med en mann mindre var dermed de langveisfarne i praksis ferdige. En av dagens mest fokuserte Trø/Bå spillere - Lars Jacobsen - fikk æren av å sette inn 5-2 midtveis i omgangen etter at han sto godt opp fra sin backposisjon, brøyt ballen og lobbet den inn i det lengste hjørnet og dermed var sluttresultatet satt. Vi brenner som nevnt en håndfull sjanser etter dette og må sånn sett være litt misfornøyd med andre omgang, men er aldri i fare for å miste de tre poengene noe som gjør kampen til en godkjent++.

Marius Skullerud spilte sin hittil siste kamp for Trø/Bå denne tirsdagen da han flytter for å studere. Marius har vært en solid skikkelse for a-laget både på og utenfor banen de siste sesongene og stort sett ikke mista ei trening, så han er en fyr vi kommer til å merke at er borte. Vi kan bare ønske lykke til med den nye hverdagen og takke for innsatsen så langt - forhåpentligvis dukker han opp i gult og blått igjen på et senere tidspunkt.

Allerede mandag 14.august er det på med den gule drakta igjen for denne gjengen - da borte mot NMBUI på naturgress bak Samfundet på Ås klokken 18:00. Vi slo studentene i våres og med litt flaks er ikke alle gutta der hjemme fra ferie enda slik at hjemmefordelen blir noe svekket. Time will show - vi møter uanset skjerpa og klare!