KM-finale på hjemmebane i flomlyset på Trøgstad kunstgress, det burde være et bra utgangspunkt for en god fotballkamp. A-laget hadde før denne kampen vunnet tolv strake seriekamper og kun tapt en kamp hjemme i hele år. Dog visste vi at motstanderen nå var en annen avdelingvinner og at dette ble noe helt annet enn et par av de siste seriekampene.

Gutta virket klare for å mobilisere skikkelig en siste gang for året, dette til tross for at man selvsagt har fått en liten utladning som følge av at vi klarte å dra det i land i serien uken før. Greåker var motstander i finalen, ett lag som i sin avdeling kjempet tett med Fredrikshald og Skogstrand om å vinne sin avdeling. De vant denne i siste runde etter å ha gjennomført en sesong med imponerende 18 seiere på 22 kamper.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Når kampen blåses i gang så merker man tidlig at her er det en annen typ motstander enn hva vi har vært vant med siste ukene, det går fortere og smeller hardere i duellene. Dette er en motstander som har vel så mye selvtillit som oss selv og fremstår de første ti minutene som mer tent enn oss selv. Det er også i løpet av disse ti minuttene, faktisk allerede etter tre minutter, de tar ledelsen 1-0. Vi roter det til for oss selv i bakerste rekker på et langt oppspill, gjør et par feil på rad og Greåkerspissen får tilslutt pirket ballen mot mål og forbi vår sisteskanse Morten.

Når klokka passerer ti minutter så virker våre gutter å våkne litt til og er mer med på det som skjer. Duellstyrken, presisjon og viljen øker sakte men sikkert og dette fører til at vi skaper flere farligheter, spesielt har Peder en del farlige innlegg som vi ikke klarer å forvalte godt nok.

Med drøyt halvtimen spilt skal det endelig skje noe med tellende resultat for oss. Nevnte Peder er på farten i Greåkes sekstenmeter og i det han legger inn ballen i feltet blir han meiet ned. Dommer blåser straffe og Lars Erik gjør seg klar fra elleve meter. Det gjør han ingen feil, sender keeper til venstre for seg og ballen kontrollert til høyre, 1-1. Mer skjer det ikke i denne omgangen som er verdt å vie oppmerksomhet og vi er like langt etter de første 45.

PAUSE 1-1

- - -

ANDRE OMGANG:

Når andre omgang blåses i gang får vi den starten på omgangen som Greåker fikk i første omgang; da en spiller på bortelaget er uheldig med stussen sin og Mirza kommer alene med keeper. På elegant vis chipper Basic ballen over keeper, som bare så vidt klarer å touche ballen, og det står 2-1 etter 47 minutter.

Kampbildet fortsetter ellers som i den første omgangen med to jevne lag som i store deler av kampen utjevner hverandre. Når vi så har passert drøye timen spilt så glipper det for våre gutter og Greåker får inn sin redusering - de kommer fremover på sin venstre kant og skjærer inn i banen. Fra relativt spiss vinkel scorer Greåkers toppscorer med en klinisk avslutning i Mortens lengste hjørne.

Ti minutter senere er det dessverre nok engang tid for tellende resultat for Greåker; står bra i duellene og ballen spretter litt heldig for Greåkers toppscorer. Han banker til fra 14-15 meter litt skrått ute til venstre igjen. Og igjen så sniker avslutningen seg inn på samme sted og bortelaget har ledelsen 2-3.

Mot slutten forsøker vi å ta litt mer sjanser for å skape trykk på Greåker, men det med noe begrenset hell. Vi blir stresset og upresise, hvilket gir Greåker en del overganger og skaper litt frustrasjon i våre egne rekker. Dette fører blant annet til at David Simen pådrar seg sitt andre gule kort helt på tampen og vi avslutter med ti mann. Ingen av lagene får utrettet spesielt mye mer denne matchen og kampen ender med borteseier.

SLUTT 2-3

- - -

OPPSUMMERT:

Vi gratulerer Greåker IF med KM-tittelen og gleder oss til revansje neste år når vi møtes i 5. divisjon. Vi kommer åpenbart til å møte tøffere motstand neste år og Greåker ga oss denne kvelden en forsmak på hva vi kan forvente oss. Vi er med på notene og vel så det i stort sett hele kampen, men gir bort muligheten til å vinne med noen enkle feil foran begge mål.

Uansett har sesongen og spesielt høsten vært helt enorm, dette tapet ender IKKE på det!

Da er sesongen for a-laget over og vi takker med det alle som har stilt opp for oss igjennom en lang sesong - vi setter enormt pris på at dere vil komme å se på, samt håper dere også blir med oss neste år når vi trenger dere enda mer.