Nærmest som vanlig mønstret Trø/Bå et meget ungt lag spekket med lokale gutter. Yngst denne kvelden var Henrik Hoel Hervig som fyller 15 i løpet av året - venstrebeint forsvarsspiller som har tatt for seg med begge henda siden han kom med i treningsgruppa i februar og som fikk en finfin debut fra start på a-laget.

Første omgang

Det var ikke bare hjemmelaget som stilte ungt - gjestene fra Sarpsborg var ikke spesielt skjeggete de heller. Begge lag forsøkte seg med kjappe bein og høyt press fra start uten at det gav resultater for noen. Det var rett og slett sjansefattig det første kvarteret med Trø/Bå som det førende laget, uten evne til å komme seg løs på den siste tredjedelen av banen der det virkelig gjelder. Nesten en halvtime tok det før vi kom til det som kan kalles en sjanse etter et glimrende soloraid fra dagens midstpiss Mathias. Etter å ha lurt og løpt i fra halve bortelaget tok han en siste vending inne i boksen for å legge an til skudd da han ble hektet av en desperat midtstopper. Ikke straffe mente dommer - hjemmelagets ellers sindige trenerteam var av en ganske annen oppfatning uten at det hjalp stort.

Vi ble nok fyra opp av straffesituasjonen og da til det positive. Vi fikk laget vårt de nødvendige 15 meterne høyere i banen, gjenvant ballen gang på gang inne på motstanderens banehalvdel, doblet med backene våre på kant og klarte sakte men sikkert å sette opp gode kombinasjoner. 35 minutter spilt når Gjermund blir satt opp fra vår høyrekant ved straffemerket og klinker ballen i tverrligger og ned - utagbart for keeper men dessverre de to centimeterne for høyt til å gå inn.

Gjestene skapte ingenting, de oppspilla som kom hadde Alex og Jakob full kontroll på og det ble tydeligere og tydeligere at det høye tempoet i innledningen begynte å tære på. 40 minutter spilt da vi igjen ruller opp på høyrekanten og får en trippelsjanse til å score. Tre ganger blokkeres ballen i femmeteren og den siste gangen er det en hånd som hindrer kula å gå i nettet. Sist jeg sjekka var hands på streken - som det dømmes for - rødt kort, men dommeren valgte i dette tilfellet å kun gi straffe. Straffa satte Lars Erik sikkert i mål selvsagt og 1-0 ble med følelsen av overtak inn i garderoben i pausa.

Andre omgang

1 minutt og 12 sekunder. Det var tida det tok fra dommeren starta omgang nummer to til Jakob trilla inn 2-0 etter en corner. En kremstart på omgangen og godt var det: de neste 12 minuttene var et langt gjesp med ballen i lufta og ute til innkast 95% av tida. Gjestene gjorde et forsøk på å komme seg frem i banen men stoppa i muren av hardtarbeidende trøgstinger. Ikke en eneste gang var de i nærheten av vårt mål i den andre omgangen og det eneste de får med seg fra de siste 45 var at vi ikke var i nærheten av deres heller fra 47 til drøye 60 minutter. Resten av matchen var det nemlig et spørsmål om hvor mange de gule og blå skulle score, anført av en bunnsolid Ole Martin og en meget sprek innbytter Eivind. Svaret på spørsmålet skulle forøvrig vært tosiffret antall mål, men et sjansesløseri uten like og noen marginer på feil side gjorde at det kun ble med følgende:

68: Venstreback Thomas H setter ballen i lengste kryss fra sidelinja, med venstrebeinet(!). Gudene veit hva han egentlig prøvde på men pent blei resultatet. 3-0.
75: Innbytter Thomas LG har vært på banen i ett minutt da han bruker sin andre touch på ballen til å pirke inn en retur fra keeper. 4-0.
79: Peder dunker ballen lavt i lengste hjørnet fra hjørnet av 16-meteren. Dagens mest fortjente scoring for gutten men klart flest spurter og løp gjennom matchen. 5-0.
84: Thomas LG setter sitt andre alene med keeper, lekent pirka forbi sisteskansen og i mål. 6-0.

Det er så mange gode involveringer i denne siste halvtimen at referatet burde vært en 30 minutters film. Selvsagt er det noe frustrerende at uttellinga uteblir- noe som jo er småcrazy og skrive idet vi vinner 6-0.
La oss ikke glemme at Marius Moberg(17) fikk sin debut i forsvaret den siste halvtimen i dag med flere solide involveringer og at Sebastian Skogås Eidsaune(17) også gjør et friskt innhopp, så har vi en bra gjeng gutter som nå kjemper om en plass på laget utover våren.

Det er fortsatt litt tidlig å si hvor god prestasjon dette var. I en avdeling fylt av 2. og 3. lag, studentlag og klubber med mer eller mindre ujevne resultater de siste sesongene er det umulig å forutsi. Men serieåpninga er gjennomført, tre poeng inkassert og målforskjellen har fått en finfin boost - her er det bare å kjøre på videre. Neste kamp er om en uke, borte mot Drøbak/Frogn 3. Vi gleder oss!