Første omgang

I garderoben før kampen blei det sagt igjen: "la oss prøve å score de første fem minuttene for en gangs skyld, istedet for å slippe inn og bli hengende etter!" I løpet av kampens tre første minutter kommer vi til to muligheter alene med keeper etter gode løp fra midtbaneleddet. Først er dagens bestemann Simen igjennom men blir avblåst for en meget tvilsom offside. Like etterpå er det Antonios tur til å slippe igjennom, men et litt upresist mottak gjør at sjansen forsvinner og Torp kan gå i sitt første angrep. Vi kommer på halvdistanse i flere dueller utenfor vår sekstenmeter, noe som til slutt gir en Torping fritt leide inne i boksen. Fra skrått hold setter han ballen i lengste hjørne, og gjestene ledet 1-0 seks minutter ut i kampen.

Og der banespillet var jevnt var det gjestene som virket farligst når de nærmet seg motstanderens mål. Vi fikk sendt avgårde noe langskudd og noen innlegg, men kvaliteten i disse var på junior- og kansje gutte-nivå. Midtveis i omgangen blir vi igjen straffet for dårlig press og Torp får slått uforstyrret inn foran mål fra sin venstreside. Like foran mål går Pelle i en duell med bortelagets store og sterke spiss. Kansje burde Vitas gått ut og plukka legget, og kansje kunne Pelle vunnet duellen, men når ingen av delene skjer heades 2-0 inn bak vår sisteskanse. Resultatet står seg til pause og omgangen oppsummerer egentlig sesongen vår: Små tullefeil bakover og dårlig presisjon fremover = baklengsmål og dårlig uttelling.

Andre omgang

Innsatsen reint løpsmessig var det ingenting å si på, men det hele handler jo om hvor, når og hvordan man legger inn kreftene. Dette psykiske poenget ble det tatt tak i før den andre omgangen, og vi gikk ut klart best. Klokka hadde enda ikke nådd 55 minutter da Stian Filtvedt ble spilt opp feilvendt mellom motstandernes midtbane og forsvar. Han fikk tid og rom til å snu seg og sendte avgårde et skudd som tok keeper på halvdistanse og duppet inn i målet. 2-1 målet kom herlig tidlig i omgangen og vi hadde masser av tid til å ta igjen og gå forbi våre gjester.

Perioden etter scoringen er god, Antonio får flyttet seg lenger opp i banen og vi kommer flere ganger rundt på vår venstreside ved Paul og Espen. Innlegga kommer, innkasta kommer, cornerne kommer- alt blir sendt inn foran mål for å utlikne. Som dere sikkert har skjønt hjalp det fint lite. Det ble klarert, reddet eller stoppet av dårlige avslutninger. Istedet for at vi skulle bruke omgangen på å gnage motstanderne i filler ble det krampeaktig og plutselig fikk vi dårlig tid. Bytter ble gjort, folk flyttet frem. Nærmest scoring var nok innbytter Christoffer Larsen da han timet et løp perfekt på en stuss fra Kroken. Beina lot seg ikke stokke alene med keeper desverre, og fortvilelsen hos Chris og hans lagkamerater var lett synlig. De siste fem minuttene er Torp vel så nære å øke sin ledelse som vi er å utlikne, og sesongen som startet med at "alle slo alle"  ser nå ut til å bli sesongen der "alle slår Trø/Bå(Bortsett fra HSV da)". Ås slo nemlig Sparta og er nå 10 poeng foran oss, og skal man ha noe reelt håp om å berge plassen må man ha minst to lag bak seg på tabellen. Med 6 kamper igjen er det teoretisk mulig å hente ut 18 poeng, men flere poeng på de siste seks kampene enn vi har tatt på de tyve første kan bli noe hardt- selv en hardbarka trøgsting ser det.....

Trøgstad/Båstads lag: Vitas Malisauskas, Paul Aksel Authen, Per Rikard Sandvik, Truls Krogh, Torkil Karlsrud, Espen Wiig, Antonio Suton, Håvard Langsrud, Simen Støten, Stian Filtvedt, Andrei Savotskin
Benyttede innbyttere: Anders Krokeide, Ulrik Hansen, Christoffer Larsen