Før kampen lå Trø/Bå gutta på en 5.plass på tabellen, men kunne med tap ende nede på en 10.plass i en serie med 17 lag. Vertene lå 2 poeng etter Trø/Bå gutta, men hadde også de muligheten til å nå A-sluttspillet. Så det var seier som gjaldt for begge lag. Og etter noen litt nervøse første minutter er det gjestene som fester grepet på kampen. Flere gode muligheter produseres men både stanga og tverrligger står i veien, på Fredrik og Mathias H sine forsøk. Men etter 23 minutter lykkes det når Mathias J setter inn 0-1. Med en forsvarer i ryggen får han vendt seg rundt og satt ballen i mål tilside for keeper. Omgangen ut har gjestene full kontroll på Råde, som kun har ett skudd på mål. Etter pausen er det de første minuttene ett mer aggressivt Råde som kommer på banen. Men Trø/Bå gutta er tålmodige og tilriver seg etterhvert igjen overtaket. Kvarteret er passert når Mathias J igjen er på farten og setter inn 0-2. Nå slipper nervøsiteten taket i borti 30 Trø/Bå supportere på tribunen og ikke minst hos gutta på banen. Mye bra spill vises frem, flere gode muligheter produseres og det er bare ett spørsmål om hvor stor seieren skal bli. Kaptein Ole-Martin setter inn 0-3 på ett nydelig plassert skudd ved stolperota, før Mathias J blir 3-målscorer når han setter inn 0-4. 0-5 kommer også, når Harald får sin første nettkjenning i Trø/Bå drakta etter overgangen fra Mysen. Blandt mange gode idag, så må jeg trekke fram Mathias J. Ikke bare putter han 3, men han jobber utrettelig opp og ned langs kanten kampen igjennom. Mindre imponerende blir det ikke av at han (og Jesper) landet på Gardermoen søndag formiddag etter å ha spilt håndballkamper i Bergen på lørdag, reiser rett til Råde og presterer som dette. Strålende!

Støtteapparatet rundt laget var selvfølgelig veldig godt fornøyde etter kampen, og hovedtrener Pelle hadde denne kommentaren: "Gutta imponerer meg igjen.Helt avgjørende kamp og vi vinner soleklart. Det vitner om selvtillit og ferdigheter som gjør oss til et verdig topp seks lag. Veldig mye bra idag. Mye bra spill, gode, enkle og smarte løsninger og en herlig moral. Jeg er stolt over det de har fått til i år".

Da er det bare å vente på kretsen`s oppsett for sluttspillet hvor Selbak, Kråkerøy, Sprint/Jeløy, Kvik-Halden og Sparta Sarpsborg blir motstandere.