En noe treg start på kampen for hjemmelaget er vell ett understatement, da de første 25 minuttene er noe av det svakeste vi har prestert i år. Ingen innsats, engasjement eller noen som tørr å ta tak i ballen. Vi lar Sparta spille ball og en eks Trø/Bå gutt, Mohammed, kontrollerer midtbanen totalt for Sparta. Men selv om bortelaget styrer det meste skaper de ikke annet enn en dobbeltsjanse som Jesper er god og heldig på, og får avverget. Men når vi er halvveis i omgangen våkner sakte men sikkert hjemmelaget, etter at Pelle, Hans-Petter og Terje har skreket seg hese på sidelinjen. Vi starter med å vinne midtbanekrigen og sjansene kommer. 35 minutter er passert når Ole-Martin kriger seg frem på venstrekanten og får sendt avgårde ett innlegg. Foran mål er Theodor der han skal være og i trengt posisjon setter han inn 1-0 til pause. Etter pause går vi også litt forsiktig ut de første minuttene, før maskineriet begynner å rulle. Etter 7 min setter venstreback Ari fart oppover kanten, kombinerer fint med Ole-Martin og får til et innlegg som Sparta keeperen redder fint. Minuttet etter spilles Johan alene igjennom med keeper, men setter ballen i stolpen. Hjemmelaget er nå i støtet og både Tommy og Mathias J, tester keeper med gode skudd. 2-0 kommer etter 12 minutter når Simen tråkkler seg igjennom forsvaret til Sparta og ned til dødlinja. Sender ballen 45 ut til Fredrik som banker ballen i nota. Etter 19 min er det Johan sin tur til å tegne seg på scoringslista. Ett strålende forarbeid av Tommy, som gir ballen videre til Johan. Han avanserer ett par meter før han plasserer ballen i keeper`s lengste hjørne. Etter dette senker gutta seg noe og slipper Sparta noe mer inn i kampen, og begge lag skaper noen muligheter. 4-0 kommer etter at Ole-Martin gjør alt på egenhånd. Får ballen på 16 meteren dribbler halve Sarpsborg på sin vei mot mål, før han enkelt triller inn scoringen. Dagens femte målscorer blir kronet 2 minutter før slutt. Midtstopperkjempe Alex har tatt veien opp til Sparta`s 5 meter, på ett frispark. Ole-Martin slår frisparket perfekt til Alex som kan sette inn sitt første mål for sesongen. G15 forsvarer dermed 3.plassen på tabellen, 3 og 2 poeng etter henholdsvis Gresvik og Askim. Hovedtrener Pelle hadde som vanlig en kommentar etter kampen:"Fotball er faktisk så enkelt, at vinner man dueller så får man tak i ballen.  Har man ballen, kan man score mål. Vi får et mål i 1.omgang, og det er godt å få med seg ledelse til pause. 2 omg er vi klart best. Vi vinner mer dueller, skaper bra med målsjanser, og putter 4 til. 5-0 er et veldig bra resultat. Og 0 baklengs på 2 kamper er solid"