Dagens startellever bød på noen endringer fra kampene vi har spilt hittil. Coach Ludvigsen forsøker tydeligvis å skape en slags überfotball der alle spillerne kan spille over hele banen. Følgende startet matchen på kunstgresset mandag kveld:

Støten ned som stopper, Kroken frem som spiss, Trym indreløper og inn på høyreback debutant Håkon Bleie. Å kalle rokkeringene en taktisk genistrek er kanskje å dra det langt men det er liten tvil om at alle som startet var klare til å gi alt for å vinne. Spesielt høyresiden vår med Sletten/Bleie skapte mye og angrepet som ga 1-0 midtveis i den første omgangen ble regissert av nettopp dagens debutant. Etter et veggspill på midtbanen tok han med seg ballen inn i banen der alle våre tre sentrale midtbanespillere kom frem. Ballen ble til slutt trillet igjennom til Eivind Skughei som runda keeper og satte ballen i mål.

Med ettmålsledelsen i boks fortsatte vi å jage på gjestene som brukte veldig lang tid med ballen i sine bakre rekker og lot oss få den fasongen på laget vårt som vi ønsker. At Simen Sletten ikke scorer eller får en målgivende før pause er smått utrolig all den tid han kom alene med keeper tre ganger med mulighet for både avslutning og pasning til bedre plasserte medspillere, men ballen ville ikke forbi bortelagets solide sisteskanse. Ikke før Lars Ludvigsen fikk lade frisparkbeinet fra 20 meter ti minutter før pause: ballen var innom et bein på veien, men trykket og retningen på skuddet skal ingen ta fra vår kaptein- ballen satt klistra i lengste hjørnet til 2-0.

3-0 skulle ha kommet like etter da Eivind satte opp Trym på nærmest åpen kasse midt foran mål men allerede halte Østby satte ballen over. Da er det typisk at 2-1 kommer like før pause etter at vi ikke klarer å klarere en corner. Elendig avslutning på omgangen og initiativet vi hadde hele veien glapp liksom rett før vi skulle i garderoben.

Og i garderoben måtte vi. Det bøtta ned med vann og at det var tilskuere igjen etter den korte pausa er et lite mirakel i seg selv. Det kunne dog se ut som russen på langsida hadde biler å varme seg i og noe å varme seg på også for stemningen utover i andreomgang var upåklagelig. Og gutta på banen fulgte opp etter at Trym måtte gi seg pga skade:

-50 min: Simen Sletten sender en avslutning i tverrligger. Returen er det kun Kroken som følger opp og han klemmer ballen i mål til 3-1.

-60 min: Eivind lurer halve Sparta på sin venstrekant og slår perfekt inn foran mål. Der kommer førsteomgangens kanskje beste spiller Simen Sletten stormende og banker inn 4-1.

-70 min: Kroken spiller innbytter Lars Jacobsen igjennom. Han runder keeper men får litt spiss vinkel på avslutningen sin som blir blokkert. På returen er Kroken igjen på plass og stuper inn 5-1.

-80 min: Billig frispark til gjestene midt foran mål på 18 meter. Glimrende slått, Jesper er sjanseløs helt oppe i krysset og 5-2.

-85 min: Eivind spiller igjennom Lars Erik som blir dagens andre tomålsscorer når han enkelt setter ballen forbi keeper. 6-2.

En solid kamp mot en for dagen temposvak motstander. Meget gledelig med mange sjanser, mange målscorere, flere fine mål og ikke minst: en meget god debutant på høyrebacken samt fire andre gutter fra juniorlaget som viser seg frem. Legg til en bunnsolid andreomgang av den bakre fireren så er vi klare for å gi topplaget Spydeberg tøff kamp førstkommende fredag i Spydeberg!