A A A

Aldersbestemt

TrøBå-Tistedalen

Enda et ettmålstap for juniorlaget

Trøgstad/Båstad jr-Tistedalen2 jr: 2-3. En forferdelig rotete start på kampen gjorde at vi ble halsende etter våre motstandere gjennom hele kampen og aldri fikk den arbeidsroen vi skulle ønske. To ganger kom vi under og utliknet, men da gjestene tok ledelsen for tredje gang ti minutter før slutt maktet vi ikke og komme tilbake.

Vi har heldigvis mange juniorer i Trøgstad i år. Vi er inne i en periode der skadene og fraværene har kommet tett uten at vi har hatt problemer med og stille lag av den grunn. På keeperplass har vi derimot kun et alternativ, men da Andreas Sørensen ikke kunne stille til onsdagens kamp kunne vi dra nytte av at G16 har to meget gode keepere. Inn kom Alexander Carlsen som i vinter også fikk sin første kjenning med seniorfotball- og troppen var komplett.

1.omgang

Om vi synes vi har mange juniorer skal ikke akkurat onsdagens motstandere klage heller: vi møtte deres 2.lag som helt klart bestod av gutter som hadde spilt fotball på høyere nivå enn junior nivå 2 og som også kom med flere innbyttere.

Vår plan var offensiv og med et klart mål om å forhindre feilene fra første serierunde- nemlig markeringssvikt på defensive dødballer og mye bakrom for motstanderen. Planen kræsja og brant for å si det mildt. Vi kom ikke opp i press hverken helt i front eller sentralt på midten og kula ble dunka inn bak den bakre fireren gang på gang, i et enormt bakrom! Snaut ti minutter var spilt da gjestene utnyttet dårlig kommunikasjon i midtforsvaret vårt og til slutt runda keeper og fikk åpent mål da de satte inn 0-1. Forsvarsfireren fikk ti nye minutter på å heve seg, men da det ikke skjedde ble bytter nødvendig. To normalt stødige karer i forsvaret ble bytta ut og i tillegg til at innbytterne hadde sett hva som måtte gjøres fikk byttene opp øya til de andre spillerne også: her måtte det jobbes ellers var det benken neste!

Kampen jevnet seg ut etter dette og vi kunne sakte men sikkert se at vi slapp til fremover. Kampen ble i den siste delen av omgangen preget av en del billige frispark og mye kjeftbruk fra begge lag- noe dommeren fint kunne unngått. Vi fikk flere av disse frisparkene og et par minutter før pause utnyttet vi det til fulle: Simen Støten slo ballen godt inn foran mål der nølende forsvarere og keeper lot innbytter Amund Karlsrud styre kula videre i nota- 1-1 til pause, meget viktig utlikning!

2. omgang

Siste halvdel startet sjansefattig. To gode forsvar holdt motstanderen på trygg avstand og begge lag fikk en og annen corner ut av sine angrepsforsøk. Etter et kvarters tid var det dags for markeringssvikt på en defensiv corner for vår del og ballen havna i nettet bak en sjanseløs Alex igjen-1-2. I tillegg til å få en i fleisen fikk kaptein Simen Støten det som kan være en alvorlig kneskade og måtte forlate banen i denne perioden, og bytter og mindre formasjonsendringer måtte til. Spillemessig fikk det ikke for mye og si og vi fikk igjen sjansen til å etablere en offensiv. Offensive dødballer har vi vært gode på hittil i år og med 20 minutter igjen på klokka er det Herman Skjølsvik som header en corner i mål etter en brytekamp på femmeteren- herlig innsats og 2-2!

Herfra og ut kan kampen vippe begge veier men desverre føles det som Tistedalens spillere har litt mer futt i beina, trøkker til litt hardere i duellene og har litt mer erfaring. Vi er farligst på kontringer der gjestene stort sett etablerer angrep inne på vår banehalvdel, og ti minutter før slutt kommer vinnermålet etter at Trygve Ringstad først klarerer via stolpen- returen klines inn i det åpne målet. Etter denne scoringen får vi igjen et par muligheter til å utlikne etter glimrende forarbeid av Herman og Amund men avslutningene til gutta sto ikke i stil til tunellene og gjennomløpene desverre.

Vi taper årets andre hjemmekamp med ett mål mot et relativt godt Tistedalen-lag. Nye erfaringer er gjort over hele banen, og selv om vi spillemessig ikke er på det nivået vi var på i serieåpninga er innsatsen fortsatt god. Vi får heldigvis belønning i mål fremover på banen også slik at det meste handler om å tette hølet bak for at vi skal innkassere noen poeng. Til slutt skal det også nevnes at gutta som ble byttet ut tidlig i første omgang kom innpå igjen da skader og trøtte bein meldte seg i andre omgang og hevet seg stort!

Trøgstad/Båstads lag: Alexander Carlsen, Trygve Ringstad, Kristoffer Langstad, Robin Gjerstad, Tor Christian Bjørkvist, Simen Støten, Benjamin Kolshus, Emil Hensel, Vegard Unnerud, Ingvald Minge, Herman Skjølsvik

Benyttede innbyttere: Amund Karlsrud, Remi Strømsnes, Marius Sletten, Tobias Skadsheim