Men vi var på ingen måte sjanseløse. Om dommeren hadde latt et par tvilsomme offsideavgjørelser vippe vår vei i første omgang kunne vi fint lagd både ett og to mål før hvilen da Jonas Hansen var en stadig trussel. Han fikk også æren av å avslutte omgangens beste angrep da vi rullet opp på høyresiden og la ballen lavt inn foran mål- en god avslutning ble mesterlig reddet ved lengste stolpe.

Desverre får vi aldri tak på midtbanen i denne kampen. Vi jobber ikke godt nok sammen, får for mye avstand mellom oss og er generelt for veike både i lufta og på bakken. Det var vel bare Kroken og Jan Håkon som kunne matche disse gutta på fysikken, og da de stadig fikk oss til å gjøre feil og dermed kunne bruke denne fysikken i 50/50 dueller koblet de etter hvert grepet. 1-0 kom midtveis i omgangen da vi ikke klarte og stoppe en mann med ballen i beina som kunne plassere kula i hjørnet upresset fra 16 meter. For resten kom heller ikke Ekholt til så veldig store sjanser i omgangen men ett og annet skudd fra distanse måtte stoppes.

I den andre omgangen skrudde hjemmelaget opp tempoet langs bakken, vi fikk stadig mer avstand mellom lagdelene og moralen sank desverre noe. En uvant situasjon for oss å ligge under med ett mål som vi nok kan lære mye av. For etter at vertene fikk rast litt ifra seg det første kvarteret av omgangen kom vi oss litt opp på banen og fikk flere frispark og cornere som vi kunne og burde utnyttet bedre- det var rett og slett ikke dagen. Kvarteret før slutt øker Ekholt ledelsen med et velplassert skudd fra 16 meter opp i "tv2-krysset" og lufta går litt ut av den defensive jobbinga vår etter dette. Vi kan takke Njål i målet og Vegard Unnerud for beinhard jobbing fra venstre backposisjon for at vi ikke får både 3 og 4 i sekken på slutta- faktisk er vi istedet rimelig nære en redusering ved Jonas helt på tampen da han avsluttet på halvspretten inne i boksen, men denne gangen var skuddet noen centimetre for høyt.

Det svinger i fotballen, og der vi fikk kampen mot Drøbak til å vippe vår vei vippa det denne gangen den gærne veien. Vi klarer å se det positive i at vi holder et såpass godt lag som det Ekholt er unna store deler av kampen , og som sagt: hadde vi hatt dagen kunne vi fint scora 2-3 mål i denne kampen vi også. Om en uke kommer enda et lag som har startet sesongen godt på besøk: Rygge 2. Kampen er satt opp på Stadion men med været som er meldt ut uka vil nok også denne bli flyttet til kunstgresset.

Trøgstad/Båstads lag: Njål Øyvind Richardsen, Vegard Unnerud, Jan Håkon Nes Tvete, Anders Krokeide, Bendik Frøshaug, Morten Haugen, Trym Lunder Østby, Kristian Aadalen, Håvard Fagerås, Eivind Tornes, Jonas Hansen

Benyttede innbyttere: Kristoffer Langstad, Sondre Weum Johansen, Thomas Halden, Kenneth Aastrøm