Full kontroll første 30

Lite var endret på laget siden Askim-kampen. Vitas meldte torsdag ettermiddag at han sleit med kneet sitt og ga oss en keeperutfordring igjen. Det korte varselet gjorde at ingen keepere var disponible og dermed blei det hansker og orange drakt på Kroken igjen.
Innledningsvis i matchen gjorde ikke det noenting. Våre gutter gikk til med kraft og vilje og hadde full kontroll på gjestene fra Selbak- som på sin side virket noe slappe. De få utspillene fra mål vi fikk kunne trilles til backene Authen og Karlsrud som kunne velge og vrake i pasningsmuligheter. Det tok litt tid før vi kom nære mål allikevel, for avslutningene våre fra distanse hang ikke helt på greip. Men etter 20 minutter straffet vi gjestenes høye bakre firer. Truls Krogh slo en glimrende gjennmbruddspasning til høyreving og formspiller nummer èn- Simen Theodor Rød Støten. Alene med keeper fra skrått hold kjippet han ballen lekkert over den bakerste mannen og i mål, 1-0!.
Fem minutter senere var det spiss Stian Filtvedts tur til å komme alene med keeper. Med ballen i beina passerte og løp han fra to grønnkledde forsvarsspillere og kom i stor fart inn i boksen. Han gikk for kraft da keeper kom rusende, men plasserte skuddet for dårlig og 2-0 ble avlyst av keeperen.

Så slapp vi oss noe ned i presset på midten. Håvard og Truls sleit begge med vonde bein og klarte kansje ikke å holde nivået oppe sentralt samtidig som gjestene sluttet å slå lant og heller fikk fart fremover på sine midtbanespillere. På slaget 30 minutter kommer de med bra med folk inn i vår boks uten at det i utgangspunktet skulle være spesielt farlig. Men vi blir for veike i tre fire dueller der inne og etter mye klabb og babb kommer en avslutning fra 7-8 meter som går i kassa- 1-1.
Vi gikk her inn i en dårlig periode, og like etter utlikningen kommer 1-2. En kommunikasjonssvikt mellom Paul på backen og Kroken i mål gjør at Selbaks spiss får ballen forbi dem begge og får åpent mål til 1-2. En mer erfaren målmann ville nok løst dette bedre og vi ble straffet for å ha en spiss i mål. Pauseresultatet var dermed satt.

Bytter og formasjonsendring

Håvard og Truls måtte gi seg. Dermed fikk Lars Jacobsen og Ulrik Hansen prøve seg i andreomgang, noe som ga omrokkeringer og endring i formasjon fra avspark av. Dette fiksa vi dårlig de første 15 minuttene og mistet midtbanen totalt. Bortelaget kom og kom fremover og Kroken fikk testet sine keeperevner med både armer og bein- til slutt måtte det gå gæli. Denne gangen kan hverken keeper eller backer klandres- om noen må få litt tyn så burde noen sentralt på midten eller i forsvaret kommet seg i press da en helt klart skuddfarlig motspiller fikk fritt spillerom fra 18-20 meter. Han dælja ballen rett i krysset med stor kraft- en praktscoring til 1-3.
Etter scoringen stresser vi mye og mister ballen i unødvendige posisjoner uten at Selbak utnytter det særlig bra. Det ender med en drøss femmetere til oss. Ellers foregår mye rundt midten der det til tider er harde tak og dommeren må flere ganger hente frem det gule kortet. Vi kommer fortsatt ikke til store sjanser- nærmest er Torkil fem minutter før slutt da han får en ball 45 grader ut fra kortlinja som han bredsider utenfor den lengste stolpen. Det blir stakkatto- ingen takt og rytme i spillet- og selv om det igjen er jevnt de siste 20 minuttene er vi ikke skumle for motstanderne som leder med 2 mål og de føler nok at de kontrollerer inn tre poeng på slutta.

At vi gjør så godt vi kan alle sammen er hevet over enhver tvil- men vårt beste er rett og slett ikke bra nok. Vi gjør for mange feil i avgjørende situasjoner som både tar fra oss scoringsmuligheter og gir motstanderne mulighet til å skape noe for sin del. Defensivt er vi egentlig godt skodd, men som jeg skriver ved 1-3 målet så må det gå gæli til slutt når vi gir motstanderne så mange muligheter til å utfordre. Banens beste denne gangen ble Christoffer Larsen i midtforsvaret som ikke gjorde en eneste feil kampen igjennom og utfylte sine stoppermakkere Pelle og Paul perfekt.
Pelle spilte forøvrig sin 424. kamp for Trøgstad/Båstads a-lag og passerte dermed Jens Petter Langsæter og troner alene på topp hva antall kamper angår i klubben vår- en vannvittig innsats som vil bli gitt oppmerksomhet med en egen artikkel her på hjemmesiden kommende uke.

Trøgstad/Båstads lag: Anders Krokeide, Paul Aksel Authen, Per Rikard Sandvik, Christoffer Larsen, Torkil Karlsrud, Espen Wiig, Håvard Langsrud, Truls Krogh, Simen Støten, Stian Filtvedt, Andrei Savotskin
Benyttede innbyttere: Ulrik Hansen, Lars Jacobsen, Mats Bakurowitz, Morten Haugen