At Paul gjorde seg fortjent til bestemannsprisen er det liten tvil om: sammen med Pelle lagde han vei i vellinga i midtforsvaret og bidro med den überviktige erfaringa og kommunikasjonen som vi har manglet i tidligere matcher i år. Når i tillegg våre tre G16-spillere fra start gjør sine desidert beste opptredner i år og vi klarer og få trøkka ut årsbeste fra de øvrige i startelleveren måtte det bli en god opplevelse på Stadion denne herlige sommerkvelden.

Første omgang

Og det er i denne første omgangen at den gode opplevelsen får sitt grunnlag. Et slapt Begbyforsvar gir våre spisser og vinger et enormt bakrom og jage inn i, noe vi utnytter ofte. Spesielt venstresida med Tornes/Wiig funker bra denne omgangen og når vi i ny og ne klarer og vri spillet over på andre siden i tillegg blir det langt og løpe for forsvarerene. Det tok likevel litt tid før vi fikk det første målet, men da det kom var det et resultat av godt spill. Først et angrep som ble avsluttet av Jonas Hansen inne i boksen men avslutninga toucher en Begbytå og går ut til corner. På corneren trøkker vi mye folk inn i boksen og da Paul vinner sin duell på bakre stolpe og ballen kommer inn foran mål igjen er det duket for jubel: Jonas hopper inn 1-0, i sin første a-kamp fra start, 16 vintre gammel!Endelig et Trø/Bå mål!

Etter scoringen tar vi helt over og det er et under at vi ikke scorer flere. Kroken er alene med keeper to ganger, Marius Skullerud har to-tre muligheter til og avslutte fra god posisjon i tillegg til at Espen Wiig får teste høyreslegga(!) fra 16-meter. Til slutt får vi uttelinga vår og også denne gangen er det en unggutt som får æren: Kroken blir spilt frem på høyresida og forsøker seg på noe som var ment og se ut som en dribleserie. han kommer seg løs og slår ballen over hele feltet og ut til Espen Wiig på motsatt som legger inn på første stolpe der Marius Skullerud styrer inn sitt første a-lagsmål! Ikke bare leda vi en fotballkamp for første gang på mange lange, vi hadde også 2 måls forsprang og totalt grep om kampen da vi gikk til pause.

Andre omgang

Vi gjør to bytter i pausa for og hvile noen slitne bein, og uten at innbytterne på noen måte skal ha skylda åpnet vi svakt i andre omgang. At gjestene hadde skjerpet seg kunne alle se men vi mistet roen i oppspillsfasen og hadde flere svake balltap  midt på banen som ga våre forsvarsspillere noen saftige løpeturer. Men den bakre fireren var god denne dagen og i tillegg til allerede nevnte Paul og Per gjør både Stian Omholt og Eivind Tornes bra opptredner på venstrebacken, mens Kristian Aadalen virkelig glitret etter å ha bli flyttet fra ving til back på høyresida. Men den bakre fireren klarte ikke og holde unne på egenhånd og et snaut kvarter ut i omgangen får bortelaget tildelt det som ser ut som en ganske billig straffe. Men straffe blei det og en sjanse for dem til og komme inn i kampen ble misbrukt da avslutninga traff undersiden av tverrliggeren med stor kraft- vi klarerte og slapp med skrekken!

Etter straffe får vi igjen noen muligheter til og sette spikeren men heller ikke innbytter Mats Bakurowitz klarte og overliste bortelagets keeper da han ved to anledninger kommer alene igjennom. Uten mål i noen ende av banen ble det stillingskrig et kvarters tid før Begby får corner et kvarter før slutt og vi klarerer i ryggen på en av våre egne og ballen går i nota til 2-1, en megaboost for bortelaget. Nå får de en femminuttersperiode der de kjører på og har faktisk også utlikninga inne men blir korrekt avblåst for offside. Vi maner til ro i rekkene og klarer faktisk og bruke tida litt ute på kantene selv om dette er noe vi aldri før har måttet gjøre. Lars Jacobsen kom inn etter pause og gjorde en avgjørende innsats på tampen av matchen og bidro dermed til at seieren havnet i vår lomme- til applaus fra de 20-25 tilskuerne som tok seg turen til Stadion.

Da gjorde vi et lite byks oppover på tabellen og neste kamp er også en hjemmekamp- det mot nabo Korsegård, som hittil i år har vært like mye en kasteball som det vi har vært og står med ett eneste poeng på bunnen av tabellen. En seier i denne matchen vil gi oss kontakt med midten av tabellen, men den tid den sorg- i dag nyter vi følelsen av og endelig ha vunnet!

Trøgstad/Båstads lag: Marius Eikaas, Stian Omholt, Paul Aksel Authen, Eskild Halstvedt, Eivind Tornes, Michael Skjæringrud, Marius Skullerud, Espen Wiig, Kristian Aadalen, Jonas Hansen, Anders Krokeide

Benyttede innbyttere: Per Rikard Sandvik, Mats Bakurowitz, Lars Jacobsen, Alexander Sollie, Trym Lunder Østby