Omlegg til 442 fungerte OK mot Askim sist og coach Ludvigsen tok med seg dette inn i bunnoppgjøret. Førsteomgangen var en krig, en krig som vi vant. Etter ti minutter kombinerer spissene Skughei/Ludvigsen godt og det ender med at sistnevnte blir harva ned i feltet. Kapteinen satte sjøl straffa sikkert i mål og dermed var showet i gang: Cpt Fantastic scoret likegodt ekte hattrick før pause! Straffesparket ble fulgt opp av en bombesikker avslutning alene med keeper midtveis i omgangen før han fikk score på nærmest åpent mål etter praktfullt forarbeid av midtstopper Simen Støten noen minutter før pause. Legger man til at vi fikk et mål annulert, brant tre-fire sjanser alene med keeper og at hjemmelaget også kunne ha scoret en gang før pausa kom så er krigen oppsummert. Vi vant den 3-0!

Etter pause var det aldri tvil om at vi skulle trygge dette inn. Riktignok så det lenge ut til at det skulle stoppe på tre scoringer da gutta bomma på "åpent" mål i tur og orden: Jacobsen, Skughei, Ludvigsen og Håkelia hadde alle sine gigasjanser til å putte men stolper, medspillere(!) og rein uflaks sto i veien gang på gang. Dermed var det bare en ting å gjøre for sjefen sjøl: sette innpå noe fra benken.

Mathias Johannessen(17) fikk komme innpå først og fikk en drøy halvtime på høyre kant. Få minutter etter at han kom inn var han en del av et mønsterangrep fra vår side og etter 6-7 trekk var innbytteren alene med keeper og satte enkelt inn 4-0.

Med 20 minutter igjen kom det to bytter til: Kroken fikk noen minutter på slutten og ikke minst fikk Peder Wøien(16) sin debut. Han er målgarantist på vårt G16 lag og i manko på skikkelige spisser fikk han i dag prøve seg. Han brukte ikke mange minuttene på å gjøre debuten minneverdig da han ble satt opp på blank kasse av Mathias- 5-0 kontant i nettaket. Peder kunne ha scoret enda et par ganger på slutta da forsvaret til vertene var i ferd med å gå over i pulverform. Unggutten viste derimot måtehold og la heller til en målgivende pasning i sin debut da han serverte ballen til Kroken i sluttminuttene som fikk fastsette sluttresultatet til 0-6. Coaching i verdensklasse må det være lov å kalle tre mål og to målgivende pasninger fordelt på tre innbyttere;) Legger vi til at vi holdt nullen for første gang i år så får vi også med at forsvarsrekka og Jesper gjorde en meget solid jobb.

Det som kunne ha blitt et sorgens kapittel av en vårsesong fikk et lite oppsving den siste uka. Vi har nå god kontakt med lagene foran oss på tabellen og med ferien på grensa til inndratt av Santon så håper vi å fortsette å øke trua på oss selv utover høsten. Mange kamper i våres har vært jevne og vippa feil vei i tillegg til at flere kamper har hatt slett innsats og forhåpentligvis kan vi overraske mange av våre motstandere fra august og utover.