Vi har hatt en god høst. Faktisk har den vært så god at vi med seier i serieavslutninga ville ha "vunnet" høstsesongen. Og der lå motivasjonen vår. Eneste lag som hadde flere poeng enn oss på de 8 kampene fra sommerferien og frem til serieavslutninga var nettopp Greåker med 18 av av 24 mulige. Vi sto på 17 sammen med serievinner Råde2 og med serietoer Tune på 16.

Når vi legger til at vi lot Greåker score 9 ganger på kunstgresset i Trøgstad i vårsesongen så bar vi med oss en bra dose revansjelyst, samtidig som vi hadde et par andre målsettinger for sesongen å forsvare, så  kampen hadde større betydning enn bare å sikre 5.plassen på tabellen.

Første omgang

Med Greåkers høstform i bakhodet og vår egen bortestatistikk fortsatt i det mer rufsete laget gikk vi ut med en stram defensiv orientering, vel vitende om at våre raske vinger og spisser skulle kunne gi oss noen gode overganger. Og planen fungerte meget bra det første kvartert. Vi lot hjemmelaget trille ball og straffet dem når de ble slurvete ved å bryte og slå gode baller i bakrom på Peder spesielt, og før ti minutter var spilt hadde han kommet løs og lagt lavt inn foran mål tre ganger. Nærmest scoring var vertenes midtstopper da han klarerte via tverrligger og ut bak sin egen sjanseløse keeper. Vi hadde flere gode muligheter til å komme til avslutninger men ble ofte blokkert eller slurvet litt i det vi skulle sette ballen mot mål.

Bakover på banen så det meget overbevisende ut og vi slapp ikke Greåker i nærheten av Jespers mål før det nærmet seg halvtimen spilt. Rundt disse tider mista vi litt intensitet og ettertrykk på 2.ballene slik at vi fikk noen leie stikkere inn i bakrommet vårt og avga noen cornere. Dette ble aldri farlig men vi fikk se hva Greåkers raske angrepsspillere kunne få til om de fikk litt plass. Da vi runda halvtimen fikk de sin første skikkelige kontring på oss etter at vi ikke klarer å avslutte etter et langt frispark. Våre bakerste gutter sprinter hjemover for å rette opp og klarer det i første omgang: Jesper redder 1 mot 1, returen blir sendt mot et åpent mål der Eirik sklir inn og redder på streken. Dessverre plukker en Greåkerspiller opp returen igjen og skyter via en uheldig Amund som også stormet hjem for å hjelpe, og i mål til 1-0.

0 betaling for heroisk defensiv innsats for Eirik på 0-1 altså. Fem minutter senere får han maks betaling når han er med frem på et langt frispark: hjemmelagets keeper fomler med ballen og mister den rett i beina på vår ferske back - 1-1 blir plassert sikkert midt i mål og vi fikk balanse i regnskapet relativt raskt. I omgangens siste 5 minutter får vi et annulert mål av Peder etter en hårfin/tvilsom offside i tillegg til at Emil misser en 1mot1 med keeper like før pausesignalet går - vi gikk til pause med trua på at dette skulle vi klare.

Andre omgang

I andre omgang er vi tilbake til å ha kontroll igjen. Greåker blir tydelig slitne og vi finner mer balanse i den bakre fireren slik at de sjelden eller aldri får frem noen gjennombruddsballer. For vår egen del er det fortsatt marginer som gjør at vi ikke får avslutta skikkelig - ballen spretter litt feil, førstetouchen blir litt svak eller så kaster en forsvarsspiller seg inn og blokkerer akkurat i det vi tror kula er på vei i nota. Både Sebastian, Peder, Emil og Lars Erik får muligheten til å score ila den andre omgangen(både en og to ganger hver) men ballen vil ikke i mål.

Greåker er ikke i nærheten av å score før det gjenstår 5 minutter. Da klarer de å etablere et trykk og få noen cornere som vi hamler bra opp med.

Nerven i kampen lever til siste slutt og på 90 minutter får vertene sin desidert største sjanse i kampen da en spiller kommer alene igjennom med Jesper. 1 mot 1 har vår sisteskanse vært meget god i hele år - så også på Moa. Han redder mesterlig og plukker på den påfølgende dødballen ned kula i feltet og starter en kontring der Emil til slutt spiller Peder fri igjennom. Peder gjør alt riktig, venter ut og drar av en forsvarsspiller og legger ballen perfekt til rette for seg selv foran mål alene med keeper - men setter kula utenfor. Sekunder senere blåses kampen av og som leserne sikkert forstår var det noen smått stressende minutter på slutta der.

Spillmessig lar vi Greåker føre denne kampen i lange perioder men vi har full kontroll defensivt og skaper mer enn nok sjanser til å vinne denne matchen. Sjansestatistikken summeres høyst uhøytidelig til en 8-2 favør oss så med bedre uttelling kunne vi putta både 3 og 4 i denne kampen. Det vi mangler(i tillegg til scoringer) er evnen til å ta skikkelig kontroll over matchen når Greåker blir slitne og etterlater seg mye rom. Vi blir litt for hissige på gjennombrudd der vi nok kunne mørnet dem enda mer før vi satte inn støtet.

Men for all del - for en høstsesong gutta har levert!