Debutant i mål

Høsten har som kjent bragt på banen flere problemer enn at vi har tapt kamper. Vi har også vært nødt til å spille uten noen skikkelig keeper i flere kamper og grunnet lagets prestasjoner i helhet har ledelsen valgt å ikke utsette våre unge lovende g15 keepere for potensielle katastrofale debuter. Men mot et forventet ungt rekruttlag fra Halden tok man sjansen og inviterte 15 år gamle Njål Øyvind Richardsen til og vokte målet i serieavslutningen fredag kveld. Njål takket ja, noe hverken han selv, klubben eller laget angret på. Njål gjorde ikke en eneste feil kampen igjennom og bidro med sikre involveringer og raske igangsettinger kampen igjennom, noe som da også ble belønnet med en bestemansspris! Merk dere navnet, med riktig matching og coaching av vår keeprtrener Tarik Dugalic er dette vår fremtidige førestekeeper.

Jevn førsteomgang

Gjestene dro opp tempoet fra start og vi la oss lavt for å demme opp for dette.Spillemønstret deres var gjenkjennelig fra hva vi har sett av deres eldre lagkamerater de siste årene og selv om tempoet var bra manglet de presisjonen i spillet sitt for å virkelig gi oss store utfordringer. De kom til et par avslutninger fra distanse innledningsvis som var ufarlige før vi fikk slippe mer inn i kampen. Og det foregikk for det meste på vår høyreside der Lars Jacobsen spilte ving og kom til vår første sjanse fra skrått hold uten at avslutningen holdt mål denne gangen. Nærmest scoring for vår del i førsteomgang er Kroken da han header en corner i tverrliggeren før omgangen avsluttes med en stor sjanse for hvert av lagene: bortelaget klarer endelig å lure offsiden og kommer alene med Njål. Vår sisteskanse kommer raskt ut og tvinger frem en kjipp fra spissen som ikke ble kraftig nok. Dermed kunne midtstoppersjef Christoffer Larsen ta igjen ballen før den krysset linja og klarere til innkast. Like før pause får vi vår sjanse da Per Rikard Sandvik i sin 428.(og visstnok også sin siste) a-kamp kommer fri fra skrått hold kun 6-7 meter fra mål. Hans avslutning går i nettveggen- 0-0 til pause.

Andreomgang i motbakke

Etter pause tok bortelaget over midtbanen umiddelbart og vi så ikke ut til å klare å jobbe oss inn i det heller. Vi henger etter hele veien og kun oppofrende innsats av den bakre fireren- fortsatt med Chris i hovedrollen- gjorde at vi ikke fikk en i trynet umiddelbart. Nærmest kommer Kvik da de får et frispark på 20 meters hold som stryker tverrliggeren helt borte ved det lengste hjørnet. Men kvarteret ut i omgangen går det galt: for første gang i kampen velger dommeren og blåse på en handssituasjon inne i feltet da Morten Haugen faller oppå ballen i ei mølje med spillere. Vi føler oss meget urettferdig behandlet av mannen i svart i denne situasjonen etter at han konsekvent hadde ungått og blåse for denne typen tvilsomme situasjoner tidligere, men dømt er dømt. Straffa er det lite Njål kan gjøre med og Kvik Halden tok ledelsen i kampen.
Det tar fem minutter før vi får summa oss etter straffa-så bittert var det og få den i fleisen. Men vi bretter opp ermene og fortsetter med jobben vi har og gjøre og kommer oss etterhvert noe høyere i banen. Gjestene forsvarer seg godt og vi greier ikke å vende spillet raskt nok til å gi backene deres noen utfordringer og skaper det lille vi får på dødballer. Og på dødball kommer utlikningen. Et frispark på midtbanen blir slått rett mot mål over hodet på forsvaret fra Kroken, og kun Pelle følger ballen inn. Han går opp og forstyrrer keeper som ikke klarer og holde på ballen. Den mister han istedet ned i beina på en av dagens beste Trø/Bå gutter- Chris Larsen- som ekspederer kula i mål til 1-1.

Kampen blir etter dette ganske så åpen da begge lag virkelig ønsker og avslutte sesongen med tre poeng. Ti minutter før slutt spiller Sava igjennom Kroken som med litt færre kilo ville nådd igjen ballen før keeper og kommet til en megasjanse, men målmannen er raskt og langt ute og avverger på kreativt vis og sender sine gutter rett i angrep. Angrepet ender med en corner som blir slått inn foran mål på eksepsjonelt bra vis. Kaos oppstår og både Njål og en og annen forsvarsspiller redder på streken der det jages scoring. Vi klarer ikke og klarere(som så ofte tidligere i år) og til slutt klemmes kula i nota til 1-2.
På slutten av kampen kommer vi til to muligheter til å utlikne. Først forsøker Kroken seg på en lobb når Sava bryter et kontringsforsøk på midten, før vi får en corner som Paul Aksel Authen møter på første stolpe og header like utenfor. Men mål blir det altså ikke og vi avslutter sesongen med ti mann etter at Stian Filtvedt i frustrasjon blir utvist på overtid, og vi kan dermed gratulere Kvik Halden 2 med seier og at de ungikk nestsisteplassen.
Vi tar også med at Askim berget opprykket sitt i sluttminuttene med seier over HSV slik at Indre Østfold igjen er representert i 3.divisjon i 2012- gratulerer til dere også.

Trøgstad/Båstads lag: Njål Øyvind Richardsen, Morten Haugen, Anders Krokeide, Christoffer Larsen, Paul Aksel Authen, Andrei Savotskin, Håvard Langsrud, Per Rikard Sandvik, Lars jacobsen, Stian Filtvedt,Torkil Karlsrud
Benyttede innbyttere: Jan Håkon Nes Tvete, Halvor Wøien, Thomas Håkelia