Allerede ti minutter ut i kampen hadde begge lag hamret hvert sitt skudd i tverrliggeren fra distanse; for vår del stod Kristian Aadalen for skuddet fra drøyt 20 meter og noen mener sågar at ballen var inne etter at den traff undersiden av tverra helt oppe i krysset men det får vi aldri vite.

Ikke lenge etterpå tok vi ledelsen etter at venstreback Bendik Frøshaug overlappet sin ving Morten Haugen og ble spilt alene igjennom nede på siden av sekstenmeteren. Han la inn foran mål der motsatt ving- debutant og sønn av Kolbjørn- Håvard Fagerås møtte ballen foran sin oppasser og headet ballen i mål.

Ledelsen sto desverre ikke lenge da vi gikk ut på hæla etter avspark og et skudd fra distanse gikk via foten til en forsvarsspiller, satte vår meget stødige juniorkeeper Alexander Carlsen ut av spill og trillet i mål. Like etterpå henger ikke forsvaret vårt med og DFIs spiss får stikke inn i bakrommet og sette inn 2-1 alene med keeper. Her går vi inn i en svak periode og blir løpende svært mye imellom over hele banen. Så plutselig inntreffer et øyeblikk som viser at vi begynner og kjenne hverandre litt utpå der; Eivind Tornes får frispark på midtstreken og tar det lynraskt. Da har allerede både Morten og Jonas startet løp fremover, førstnevnte får ballen og legger inn på første stolpe der Jonas pirker inn 2-2 fem minutter før pause. MEGET viktig scoring å få like før hvilen.

Andre omgang starter vi mye bedre enn vi avslutta den første og er mye inne på motstanders banehalvdel de første ti minuttene. Dette resulterer også i at vi tar ledelsen på et frispark som slås inn mot boksen, Kroken stusser og Jonas har startet perfekt inn mot målet og smekker inn 3-2 fra kloss hold- vi fikk en tomålsscorer allerede i første kamp! Resten av omgangen blir et jag mot vårt mål, hjemmelaget har ballen i ett kjør. Kristian på midten løper som ei bikkje i samfulle 90 minutter og bortsett fra ett tilfelle der DFI faktisk runder keeper og skyter i stolpen på åpent mål slipper vi de ikke til de store avslutningsmulihetene- kampen ender med Trø/Bå seier.

Flott med 3 poeng i første kamp, ikke så flott at det nå er 14 dager til neste kamp. Da er det hjemmekamp mot Hobøl 14.mai. Undertegnede kan ikke huske sist a-laget vant serieåpninga og kan ikke skjønne annet enn at dette betyr starten på en anderledes sesong enn hva vi har hatt de siste årene.

Trøgstad/Båstads lag: Alexander Carlsen, Vegard Unnerud, Jan Håkon Nes Tvete, Anders Krokeide, Bendik Frøshaug, Morten Haugen, Trym Lunder Østby, Kristian Aadalen, Håvard Fagerås, Eivind Tornes, Jonas Hansen.

Benyttede innbyttere: Kenneth Aastrøm, Thomas Halden, Kristoffer Langstad, Sondre Weum Johansen