575 dager og 45 minutter skulle det gå i mellom seieren borte mot Askim 2 den 12. oktober 2015 og neste trepoenger på fremmed gress for vårt a-lag. La oss nå håpe at "bortekomplekset" er borte for godt. Etter en sesong blottet for borteseiere i fjor smakte det ekstremt godt både for spillere og støtteapparat at det endelig løsnet. Kampen totalt sett var ikke noe fyrverkeri for de 5-6 Trø/Bå supporterne som dukket opp, men hva gjør vel det når poengene blir med hjem.

Første omgang

Nok engang sto et 3. lag på motsatt banehalvdel og hva man møter kan variere stort, dog får vi tidlig følelsen av at dette er ett lag vi kan hamle opp med. Første kvarteret har vi taket på kampen og leverer to-tre skumle sjanser. Blant annet har Eivind en lobb i tverrligger og Lars Erik et farlig skuddforsøk samt noe småsjanser til uten at det blir noe tellende resultat.

Etter det første kvarteret mister vi litt initiativet og resten av omgangen blir på mange måter en knokkelkamp. Ikke lenge etter at vi mister initiativet, spilt i omtrent 18 minutter, så sitter ballen i nettet bak Jesper etter en corner og vi havner under 0-1.

Totalhøyden i centimenter på Sprint-laget antas å ha vært omtrent fem meter høyere enn på vårt unge mannskap, likevel havner vi i ett spor der klareringer og oppspill kommer luftveien. En dårlig løsning da de fleste første og for mange av andreballene havner i føttene på Sprint-spillerene. Når også 50/50 duellene på bakken havner i blå/hvite bein havner vi under et tøft press en periode.

Glimtvis kommer vi oss rundt på kantene med ballen klistret til kunstgresset og da blir det skummelt med engang; dette skulle også gi oss uttelling 3-4 minutter før pause i form av en meget god pasning fra Marius Skullerud igjennom til Peder. Han toucher ballen lett forbi keeper og triller ballen enkelt i mål. En viktig scoring rett før pause som sørger for uavgjort til pause.

Andre omgang:

I starten av den andre omgangen viser vi at vi har en god forståelse av hva som må til for å vinne kampen. Det betyr blant annet at alle står frem i mye større grad enn store deler av første omgang; praten blir bedre, duellstyrken bedre og spillet blir noe bedre. Dette resulterer også i et tidlig mål og ledelse 2-1 etter at Peder igjen blir spilt igjennom. Denne gangen er det Lars Erik som er servitør, og avslutning setter Peder kontrollert til siden for hjemmelagets keeper. Deilig start på det som skulle bli en lang og uorganisert omgang fra begge lag.

Vi skaper noen småsjanser til i starten av omgangen før vi igjen mister litt initiativet på samme måte som i første, og Sprint kjører oss bra en periode. Dog kjemper gutta bra og måten blant annet unge Moberg plager Sprints høyreiste og brukbart gode spiss igjennom omgangen gjør at resten av gjengen blir med på krigingen.

En som etterhvert blir tung i beina av krigingen som finner sted i våre bakre rekker er Anders Krokeide, en spiller som leverer rutine og trygghet til gjengen rundt seg og med han ut blir det justeringer i en allerede tynnslitt backrekke. Hvilket betydde at Marius Skullerud gikk ned som stopper og Birk Mathias inn i posisjonen til Marius, en løsning Skullerud tar på strak arm og løser eksemplarisk.

Etter at Anders går ut virker det som alle forstår at alle må ta ansvar for at vi skal få med oss noe fra kampen og vi kjemper oss inn i matchen igjen etter en liten periode med totalt kaos. Vi klarer etterå ta vare på ballen høyere i banen, roe spillet og ikke minst hodene våre.

Med ca. ti minutter igjen så kommer også dagens beste angrep/kontring; det spilles ut til en for dagen (igjen) frisk Peder, han tar med seg ballen ned mot linja. Innlegget kommer lavt mot Mathias som elegant hopper over og slipper den videre til Sebastian kommet inn fra sin kantposisjon og plasserer ballen sikkert i mål. 3-1!

Med 82 uker og 1 dag siden sist borteseier skal man ikke ta noe for gitt, men dette ble heldigvis spikeren i Sprint-kista og tre bortepoeng er innkassert til enorm lettelse hos alle involverte i a-laget.

Oppsummert var handlet dette om å få poeng på bortebane mer en å briljere med finspill, selv om vi selvsagt alltid bestreber å få til begge deler. Når vi står med tre poeng borte etter over ett og et halvt år må vi konkludere med at dette var "job well done" og at vi med glede nå ser frem i mot neste kamp som også er borte, da mot Rygge 22. mai.

Helt avslutningsvis må man trekke frem Peder Wøien som virkelig begynner å høste frukter av hard og riktig trening; gutten løper og løper, jobber steinhardt og nå sitter også avslutningene. Peders beholdningen etter kveldens kamp; 2 mål og 1 assist - bra jobbet!