Rygge IL ga oss en av fjorårets jevneste og artigste kamper når vi møtte de på hjemmebane, en velspilt og underholdene kamp ble avgjort av den gang innbytter Eivind Skughei med to mål.

Denne gangen ble det også jevnspilt, men noe mer åpent over hele banen enn i fjorårsoppgjøret. Dette resulterte da ikke uventet i flere målsjanser og tilslutt også hele åtte mål i kampen. Heldigvis for oss var fem av de signert gult og blått og selvsagt var Skughei også i år en av målscorerne.

Troppen er fortsatt noe utsatt for skader, jobbfravær og ikke minst vår kapteins tre kamper lange karantene som etter denne kampen er avsluttet.

Da er det gledelig at vi har nye troppmedlemmer på plass; Ole-Martin Sandvik Nybøle er tilbake fra ett år på folkehøyskole, Senad Nukicic og Dylan Nesset er flyttet opp fra juniorlaget permanent og ikke minst har vi spillere som ønsker å bidra for klubben når det kniper i Lars-Øivind Bakke-Jørstad og Michael Skjæringrud.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen starter usedvanlig tamt og kommer ikke igang før det er spilt nærmere en halvtime, det er lenge en stillingskrig og så stille på og utenfor banen at man kunne man høre en knappenål falle. Heldigvis tok alt seg opp etterhvert og blant annet Anders Krokeide fikk tatt i bruk stemmen og pisket guttene foran seg i gang i større grad. Kombinasjonen at vi får igang beina og at vi lar ballen i større grad gå langs bakken der vi er best ser ut til å hjelpe.

Meldingene bak fra banen ser ut til å treffe bra og etter en halvtime spill ruller vi opp et angrep tatt ut av den berømte læreboka; Eivind crosser ballen fra sin venstre side over i rom til Peder som raskt slår hardt inn foran mål og der fyller vi på med nok folk til å få uttelling. Blant annet har vår midtbanespiller Mirza Basic tatt turen inn i feltet og får en relativt enkel oppgave i å sende oss i ledelsen 1-0.

Mirza Basic med kandidat til årets mål mot Rygge.
Arkivfoto: Laila Strengen

Så er det noe med å være konsentrert i minuttene etter man selv har scoret, noe som svikter fire minutter senere. På en corner, tildelt bortelaget etter at vår keeper Morten Nesset leverer en solid redning oppe i sitt venstre kryss, glipper markeringen og Rygge utlikner til 1-1.

Kampen har åpnet seg noe opp og det er større rom flere steder på banen, blant annet rundt 20 meter fra Rygges mål og det er nettopp dette rommet vår midtbaneterrier Mirza Basic befinner seg i etter 40 minutter. Han fyrer av ett skudd av den typen du ser at skal gå inn så fort ballen forlater foten. I en deilig utoverskrudd bue smeller han den i Rygge-keeperens lengst kryss, en scoring vår kjære Halvor Wøien ville omtalt som ett skikkelig perlehus (Wøiens versjon av kremmerhus) og 2-1 ledelse. Dette står seg ut omgangen og ledelse til pause er ett faktum.

PAUSE: 2-1

- - -

ANDRE OMGANG:

Pausepraten er relativt enkel denne dagen; fortsett å gjør det dere gjør siste femten i første omgang. Løpe, takle, spille ball og ha det gøy med fotballen.

Det starter veldig bra da vi går opp til 3-1 og som i fjor noterer Eivind Skughei seg for en scoring mot Rygge. At scoringen kommer tidlig i omgangen merker man tydelig ved at Asbjørn Næss kommer med sine sedvanlige rop, men de kommer fra kioskområdet og ikke tribunen som de pleier. Kanskje skulle Eivind ventet på publikum; likefullt en god start på omgangen og 3-1.

Etter denne scoringen kommer det en periode som Rygge kjører oss litt, presser oss dypere og ikke minst finner en del rom i midtbaneleddet vårt. Rygge, som også i år stiller ett ålreit mannskap, utfordrer oss nok til at vi får problemer og to ganger ryker det mellom 50 og 60 spilte minutter. Forspranget vi opparbeidet oss er igjen borte og kampen står å vipper noen minutter etter Rygges 3-3 utlikning.

Vi har pratet mye om omstilling i treningshverdagen denne sesongen, det å være klare for ballen, komme igang fort og være litt mer på enn våre motstandere. Resultatet av dette ser vi etter 65 spilte minutter da vi tar et innkast på bortelagets banehalvdel raskere enn de rødkledde forsvarspillerene liker, og Peder jakter en ball i bakrom. Her viser han også at det lønner seg å stå duellen helt ut da forsvarer og keeper blir usikre av Wøiens tøffe press og han kan sette ballen i nota til 4-3. Relativt deilig for Peder å få en scoring etter den litt tunge matchen i Moss forrige uke. Og unge Wøien var heller ikke ferdig for kvelden.

Peder slo tilbake med en assist og to scoringer mot Rygge. Arkivfoto, Laila Strengen

Ti minutter før slutt sitter spikren i kista og Peder kroner revansjen fra forrige uke med en ny scoring. Med en assist, to mål samt avslutter kampen som kaptein etter at Skughei har gått ut og blir kåret til banens beste av kveldens fagjury - da har du slått tilbake!

Vi holder Rygge på armlengdes avstand de siste ti minuttene og tar med det en fortjent seier. En seier som tar oss opp på tredje plass på tabellen der Ørje og NMBUI har stukket litt ifra i toppen.

SLUTT 5-3

- - -

Det var godt å slå tilbake etter to tunge tap og med en tropp som er i ferd med å rette seg igjen vil vi kunne stille slagkraftig mot Ås 2 neste mandag. Det var tidvis bra mot Rygge, plukker vi bort flere av de defensive glippene samt holder ballen enda mer nede på gresset vil vi kunne slå bra fra oss de neste kampene.

Grunnet troppens tilstand kombinert med en noe spesiell beramming av årets første OBOS-kamp er det med tungt hjerte vi er nødt til å prioritere serie da den nevnte cupkampen går dagen før neste seriekamp.

Derfor er det Ås 2 borte mandag førstkommende som er neste kamp, ikke Sprint/Jeløy i OBOS-cup på søndag.