A-laget er ferdig med ferien for lengst og etter tre uker med trening i sommer var det klar for første match, det mot studentlaget mot Ås; NMBUI. Vi har ikke hatt noe treningskamper i sommer og med det som bakteppe er det alltid spennende å se om gutta er klare for kampsituasjon fra start. Etter noe innkjøring viste det seg at den første omgangen skulle være nok til å sikre kampen og høstens første trepoenger.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Det var tydelig at det var litt rustent fra start, i større grad for hjemmelaget enn for de blå fra Ås, og mye feilpasninger og dårlig touch preget første halvdel av omgangen. Etter tjue minutter så får likevel våre gutter en opptur som følge av en feil fra motstander. NMBUI har innkast langt inn på egen halvdel og kaster på tvers inn mot egen stopper. Denne lukter målsniken Kristian Nordli der han snapper opp ballen, vipper den forbi en forsvarer og setter ballen kontrollert i nettet til 1-0 ledelse.

Dette fører til at det blir noe mer selvtillit i spillet til Trø/Bå og bare fem minutter senere så sitter den igjen, denne gangen som følge av et bra oppbygd angrep. Gjermund fører ballen på midten før han ser Peder bredt ute på sin høyreside. Peder slår ballen hardt inn foran mål og Nordli er først på kula som ruller rolig inn mellom beina på keeper.

Og nå skjer det fort her; kun tre fire minutter senere så er det i vår boks det skjer. NMBUI står høyt og gjennvinner ballen i vår sekstenmeter. Dette vil ikke vår returnerte stopper ha noe av, bestemmer seg for å takle og er da uheldig som toucher ballen med armen. Bortelaget får straffe og det reduseringen sitter.

Dette vil ikke dagens mann ha noe av og Kristian Nordli kommer på et raid fem minutter senere, etter en drøy halvtime spilt, løper seg forbi en stopper og setter ballen lekkert i mål. Sitt tredje for dagen etter en fantastisk prestasjon og hjemmelaget er igjen to mål foran.

Så virker det til å roe litt ned før pause all den tid det ikke scores mål og ei heller skapes all verden. Så tar det fyr igjen to minutter før pause; Nordli inntar servitørrollen der han drar seg ned til kortlinjen på vår venstre side før han legger en hard og flat pasning til Peder Wøien, han får en enkel jobb må å sette inn 4-1 i åpent mål.

Og heller ikke her var det slutt på første omgang. Dagens beste scoring kommer i det 45. minutt signert Lars Erik Ludvigsen. Det kommer innlegg fra vår høyre side og det innlegget forvalter kaptein Ludde på beste og peneste måte; hel volley i lengste kryss.

Game, set, match - PAUSE 5-1!

Lars Erik med herlig volleyscoring mot NMBUI!  Arkivfoto: Laila Strengen

- - -

ANDRE OMGANG:

Den andre omgangen ble, som det ofte kan bli i slike kamper, et stort antiklimaks spillemessig. En kombinasjon av at vi leder med fire mål, NMBUI er gode til å spille ball og at vi blir litt slitne så faller hele kampen på mange måter igjennom målt mot første omgang.

NMBUI redusere til 5-2 etter ca. et kvarter spilt og gir seg selv litt ekstra motivasjon, men hjemmelaget holder stand og på overtid så krangler Nordli seg igjennom fire-fem motspillere før Mirza Basic får æren av å krangle inn den siste scoringen for kvelden.

Mer er det stort sett ikke å skrive om andre omgang - en typisk "game of two halves".

SLUTT 6-2

- - -

EIVIND SKUGHEI:

Der det ikke var så mye å skrive om fra andre omgang kan vi heller bruke litt spalteplass på mannen med det lengste håret i Trø/Bå FK, mannen som reiser tur/retur Oslo for å fortsatt spille fotball for Trø/Bå i en alder av 39 år og ikke minst mannen som nå står med 200 obligatoriske kamper for Trø/Bå FK.

Med sitt gode humør, sin enormt dediktert vilje til å trene og ikke minst sine voldsomme erfaring er det en glede for alle involverte å fortsatt ha Eivind i troppen. Denne sesongen har også skadene vært mer holdt i sjakk og Eivind står med 10 kamper fra start og ett innhopp på 12 muligheter.

I tillegg har han notert seg for tre scoringer og et drøss med assist.

Vi gjentar gjerne; det er en fryd å ha mannen i stallen - og det er inspirerende å se treningsviljen. Ikke bare med laget men også på egnehånd.

Bilde og tekst under fikk jeg som svar på troppinnkallingen til mandagens kamp mot NMBUI - dedikert sa du?

Vi tar av oss hatten, bøyer oss i støvet og sist men ikke minst "headbanger" litt for hardrockern og fotballspilleren, Eivind Skughei!