Det er stadig noen forfall grunnet skader i troppen, en tropp som er relativt tynn fra før, og det gjør oss noe sårbare når skadene rulles opp. Ole Martin måtte trekke seg bare timer før kampen skulle starte med en skade i foten, noe som gjør at de unge gutta får en relativt bratt læringskurve om dagen. Marius Moberg var derfor på plass i startelleveren for første gang i seriesammenheng.

Første omgang

Ofte når man møter 2. og 3. lag så er tilnærming til motstander litt avventene da man ikke vet helt hvillke spillere de har med og hvilket nivå vi møter. Dette ble kanskje vår bane, om ikke hele kampen, så store deler av den. Det er liten tvil om at dette laget burde vi presset høyere i banen og avgjort kampen tidlig. Dog blir vi litt for distansert fra motstander hele omgangen og de får mye tid til å utføre sin type angrep, som var relativt lett å identifisere, da det handlet om lange baller bak fra D/F sin høyre side lempet frem i bakrommet. Der hadde de kvikke kanter samt dyptliggende midtbaner som villig tok løpene for å skape overtall.

Dette skaper de en del halvfarligheter på, men ingen med tellende resultater i første omgang.

Etter en drøy halvtime gjøres det en endring hos bortelaget, og en spillesugen Sebastian Eidsaune kommer på venstre kant, Mathias Johannessen skyves inn i midten foran og  Thomas Løken Grønlien tar seg en pust i bakken på siden. Denne endring har vel knapt rukket å sette seg før vi scorer da vi spiller ut på vår høyre kant, Peder Wøien hopper elegant over utspillet som Thomas Håkelia slår inn i feltet og Mathias Johannessen setter den kontrollert i mål.

Det er noen småfarligheter ut omgangen, men noe særlig å skrive om skjer ikke og vi tar med oss ledelsen inn til pause.

Andre omgang:

Dette blir en omgang som likner mye på den første med unntak av to ting;

- Vi har ballen og skaper en del mer i angrep.

- Drøbak er mer effektive foran mål og straffer oss dessverre to ganger.

Hele den andre omgangen preges av at det er to lag som for kvelden ikke har funnet sin struktur og det er mye såkalt "hawaii"-fotball til tider. Og etter rundt 6-7 minutter av andre omgang kommer Drøbaks første scoring for kvelden. Dette kommer etter at Jakob tar med seg ballen opp i banen og forserere et par mann, da han ikke finner spillerpunkter forsøker han også på den tredje. Det forsøket mislykkes og Drøbak kontrer inn 1-1 enkelt.

Omgangen fortsetter å bølge frem og tilbake etter diverse ballmist og pasningsfeil hos begge lag, en måte å spille fotball på som blir fryktelig slitsomt etterhvert. Det gjør også at rommene blir større og større, og store var de ved en anledning da Drøbak kommer igjennom vårt midtforsvar alene med vår keeper Jesper Ødeby. Jesper møter uredd og avverger baklengs, men prisen å betale er en lei smell i hode. Han forsøker å riste den av seg, men må av banen da han er svimmel og uvel.

Dette betød at trener og allsidige spiller, Anders Krokeide, tok på seg keeperhanskene resten av kvelden.

Etter spilte 77 minutter så blir vi straffet på nytt og for siste gang denne kvelden. Det er mye rot etter innkast, halvdårlige klareringer og tilslutt spretter ballen i tverrligger og en Drøbakspiller er først på returen med hodet. 2-1. Kjedelig baklengs som på en eller annen måte er litt bilde på hvorfor vi taper denne kampen, det er duellstyrke og erfaring som tilslutt blir vår bane. Keeper Krokeide hevder at med Jesper på plass hadde ikke den siste gått inn, men like sikkert er det at vi hadde muligheter til å bryte det angrepet mange ganger før det nådde vår tverrligger.

Selv med et forsøk på å legge om til tre bak og tre foran på slutten blir det for masete og oppjaget, hvilket betyr at det ender med 2-1 tap i årets første bortekamp.

Oppsummert var dette et steg tilbake på flere områder fra seriestarten, spesielt offensivt. Dette får vi jobbe med på treningene den neste tiden og legge denne kampen bak oss. Av positive elementer denne kampen må man trekke frem en meget frisk Peder Wøien, han leverte godt og vel en håndfull gode innlegg og initiativ denne kvelden som vi må omsette i mål neste gang vi får muligheten.

Hjemmekamp på tirsdag igjen, da mot NMBUI - vi gleder oss og håper vi sees!