Nest siste bortekamp for sesongen ble gjennomført tirsdag kveld, nesten parallelt med Champions League-matchene rundt i Europa gjorde våre unge gutter seg klare til å møte serielederen i flomlystet på en duggfrisk kunstgressbane i Råde. En tøff oppgave for en ung og smal Trø/Bå-tropp, men gutta var klare og enigheten var krystallklar før avspark - alle skal kjempe for hverandre fra første til siste spark på ballen uansett kampforløp!

Som avtalt så gjort, kampen starter jevnt og trolig blir vår gutter litt overrasket over at vi faktisk henger bra med på notene mot serieleder Råde helt fra start. Råde angriper oss stort sett på kun en måte første tjuefem minuttene og det er lange baller i bakrom, et bakrom som vår bakre firer har meget god kontroll på. Utfordringen vår i denne kampen, som så ofte før, er at vi gir ballen litt raskt og lett fra oss. Enten det er enkle pasningsfeil i utspillingsfasen eller det er lettere paniske klareringer så havner ballen som oftest i føttene til motstander, og vi får raskt nye angrep mot oss.

Når vi så får ballen så går det fort og presist fremover i banen. Med ti minutter spilt så kjører vi stort tempo fremover i det som ender med et mål tatt ut av den berømte læreboken; vi får tak i ballen bak i banen og setter fart fremover sentralt, ballen spilles ut i rommet på vår venstre side. Der legger Sebastian ballen til rette for seg selv med to gode touch før han fra dødlinjen bredsider en pasning 45 grader inn til Peder Wøien som iskaldt setter 1-0.

Nå var ikke Adam lenge i paradis, ei heller Trø/Bå etter scoringen til Peder....kun 30 sekunder senere så står det 1-1 på lystavla bak benkene i Råde. Dette er noe som fra siden ser ut som en dårlig kombinasjon av innlegg og skudd, Jesper blir dessverre stående en liten halvmeter for langt ut og ballen sniker seg mellom tverligger og hanskene til Jesper.

Etter dette fortsetter kampen i samme spor i ca. femten minutter til, blant annet med et par gode Trø/Bå-muligheter fra bl.a. Peder og Lars Erik. Så skjer det noe med Råde, de slutter med de lange ballene, starter å doble oftere på kant og blir mer presise i pasningsspillet sitt.

Vi må også gjøre et bytte mot slutten av omgangen da, en for kvelden meget god, Fabien Skotland sliter litt med kroppen og overlater plassen sin til Emil Enger Kreppen. Vi henger her ikke helt med, mister litt rytmen i presset og med halvtimen spilt så sitter 2-1 til hjemmelaget. Et resultat som står seg til pause og på dette tidspunktet i kampen er det ikke helt ufortjent at hjemmelaget er i føringen - viktigste for oss; vi henger stort sett bra med og har fortsatt los på poeng.

Peder Wøien

Bilde: Endelig løsnet det foran mål en for vår hardtarbeidene spiss og kantspiller Peder Wøien.

En høstkveld i 2009 tok Rekdal frem sitatet "Coaching i verdensklasse", et sitat som i ettertid har blitt brukt og misbrukt i alle mulige varianter. Om vi skal bruke eller misbruke det i dette referatet, nei det skal vi ikke, men at vi sammen som lag bestemmer oss for to grep som beviselig fører til noe de første ti minuttene av andre omgang er udiskutabelt.

1. Etter en første omgang hvor vi ikke har vunnet en eneste hodeduell etter egen femmeter flytter vi hodesterke Marius Moberg opp på hvert utspark Jesper tar. Tellingen ble ikke opprettholdt ut kampen, men av de første fem duellene vinner Moberg fire av de.
  2. Vår nysignerte forsvarsspiller, Eirik Barlund, kaster innkast nesten lengre enn flere av gutta klarer å sparke en ball. Hvilket gjør at vi bestemmer oss for å behandle innkast høyt i banen på samme måte som cornere, altså blant annet med å flytte opp hodesterke stoppere.

Etter fem spilte minutter av andre omgang vinner Moberg en duell etter femmeter, andreballen bli plukket opp og ekspedert ut til Sebastian på venstrekanten som denne gangen slår rett inn foran mål. Hvem andre enn målsniken Emil venter og setter inn 2-2.

Bilde: Unggutten Marius Moberg leverer en ny solid match for a-laget.

Seks minutter senere får vi ett annet tenkt scenario da Barlund tar den lange veien fra sin venstre backposisjon og opp høyt i banen på høyre side for å kaste langt. Ballen blir stusset videre i feltet av stopper Amund som er flyttet opp for anledningen og videre til Lars Erik som banker inn 3-2.

Ti minutter spilt av andre omgang og gutta har snudd kampen til vår fordel!

Naturlig nok ble det mer Råde igjen etter dette og de presser oss til tider svært langt inn på egen banehalvdel, og etter en drøy halvtime spilt så skjer det noe i vår sekstenmeter, hva er litt uklart. Det vi ser er at unge Moberg blir fryktelig sint, noe han har all grunn til viser det seg i etterkant, all den tid det er dømt straffespark til Råde.

Hva som skjedde er som nevnt fortsatt ikke helt klart, men at våre motstandere etter kampen bekrefter at det aldri skulle vært dømt straffe sier vel sitt. Straffen er uansett dømt, ingenting kan endre på det.

Straffen tas, straffen reddes av Jesper og returen plukkes dessverre opp av en Råde spiller, da er det 3-3 med tjuefem minutter igjen å spille. For de som fulgte kampen live på vår Facebookside kan relatere dere til hvor lange de minuttene var.

Råde presser, vi kontrer hele veien ut og undertegnede ønsker egentlig mot slutten at vi tar mer vare på ballen og passer på poenget vi har inne. Dog blir ikke dette kommunisert da ett annet gen trumfer igjennom, nemlig det som ønsker at gutta skal kjøre på for seier.

Mot siste del av kampen må vi gjøre flere bytter da gutta på kantene har løpt seg stive og tomme; Mathias bytter med Fabien som er i bedre slag igjen etter en pause og Thomas Grønlien kommer inn for Sebastian. Stort sett blir gutta plassert i sine sterkeste posisjoner, men en som skal ha honnør for å tilpasse seg roller denne kvelden er Gjermund Fimland. Han bekler tre-fire ulike roller i løpet av andre omgang, bra gjort og viktig for laget!

Etter halvsjanser til begge lag og en særdeles seig siste halvdel av andre omgang blåser dommeren av kampen etter kun ett minutt tilleggstid.  Bortepoenget er i boks og gutta har levert en prestasjon som er oppe å sloss om å være årsbeste - job well done!

Neste match er førstkommende mandag 2. oktober, motstander er IL Sparta 2 og kampstart er 20:15 på Trøgstad KG.

Vi håper så mange som mulig møter opp og lager en fin ramme rundt årets siste hjemmekamp for a-laget!