Ekholt BK kom til Trøgstad mandag kveld med 4-1-0 på sine siste fem kamper og har sneket seg stille opp i ryggen på det som har vært "topp 5" en stund. Med seier mot Trø/Bå ville de vært helt i ryggen på oss og gjort tabellsituasjon om til "topp 6".

Vi derimot ville ta ytterligere steg mot en særdeles spennende avslutning på sesongen med seier og når meldingene tikket inn fra Varteig om ny Ørjesmell var forutsetningene enkle; seier mot Ekholt ville føre oss opp i toppen av tabellen (red.anm; i det minste frem til Mysen/HIL spiller sin kamp mot Drøbak/Frogn3 tirsdag kveld). Dog var ikke dette resultatet kjent for spillergruppa før litt ute i andre omgang, så motivasjonen deres lå i det å kjempe for nye tre poeng på hjemmebane, og ikke minst forsøke å styre kampen i større grad enn det vi har gjort de siste matchene.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen blåses i gang og startoppstillingen denne kvelden er den samme som mot Ørje for en uke siden. Ett lag som jobbet og slet seg til seier borte mot de daværende serielederene, og et lag som burde kunne revansjere det ekstremt sure 2-3 tapet vi hadde for Ekholt borte i våres.

En av grunnene til at vi har vært så solide i høst er at bredden i stallen (og da antallet på treningene) er bedre, noe som gjør seg gjeldene tidlig denne kvelden. Etter 10-15 minutter spilt må vi gjøre ett dobbeltbytte da Henrik og Mirza sliter med hver sin skade, inn for disse to kommer Ansten og Chris. Ansten tar plassen til Henrik og Chris går inn i stopperpar med Moberg som videre fører til at vi skyver David Simen opp ett ledd. To bytter og rytmen sitter fortsatt, det er en styrke får god brukt for denne høsten.

Til tross for god kontroll bakover og en del skumle overganger skjer det ikke noe i målprotokollen før det er spilt 33 minutter; men da går det også særdeles fort for seg i ett par minutter.

David Simen får ballen sentralt i banen og sender en herlig vektet pasning igjennom til vår notoriske målscorer Kristian Nordli, han gjør som så ofte før i år og sender oss i ledelsen 1-0.

Så, før vi rekker å summe oss etter det første målet er avspark tatt, Ekholt har gitt bort ballen og vi setter igang fra ett innkast på vår høyre side. Ballen ender igjen hos nevnte Nordli, han kommer alene med en keeper han runder enkelt. Ballen settes i det tomme buret, stillingen er 2-0, og vi har nå spilt i 34 minutter.

To mål på to minutter gjør noe med selvtilliten i vår lag og ikke minst selvtilliten til motstander, vi fortsetter å kjøre på mot Ekholts bakre rekker som tidvis sluver med sine klareringer. Det er også det som skjer ved 39 spilte minutter, dårlige klareringer inne i Ekholts boks sørger for at stopper Chris Slaatsveen pirker ballen i nettet til 3-0.

Det kunne fort vært scoret et par mål til før pause, men alt i alt en solid omgang med stålkontroll bakover og tre mål fremover.

PAUSE 3-0!

Kristian Nordli, brennhet tremålsscorer som nå teller nå totalt 23 mål så langt i år. Arkivfoto: Laila Strengen

- - -

ANDRE OMGANG:

I pausen er fokus å klare å nullstille for å vinne andre omgang samt fremstå like solid som i første omgang, og med det sørge for at vi ikke inviterer Ekholt inn i kampen med en tidlig redusering. Dette gjennomføres strålende og etter seks minutter får vi en oppvisning i effektiv fotball; Eirik mottar ballen ute på sin høyre backposisjon, titter opp og slår dagens deiligste pasning igjennom til.....stemmer det; Kristian Nordli. Spissen repeterer sin andre scoring der han runder keeper og setter ballen i tom bur. 4-0 og kampen fremstår som vunnet på mange måter. Den åpenbare grunnen er selvsagt en firemålsledelse, men legger du sammen selvtilliten til hjemmelaget, den manglende trusselen fra bortelaget og høsten sett under ett var det vanskelig å se at dette skulle ende med noe annet enn tre poeng.

Kampen fortsetter i samme spor og det betyr blant annet at vår sisteskanse Morten har svært lite å gjøre. Da er det ekstra godt å se at når det skjer noe så er han på pletten, som når han gjør en kvalifisert redning på et frispark Ekholt får tildelt fra rundt tjue meter når timen er spilt.

Vi er for tiden bortskjemt med en relativt skadefri tropp (bank i bordet) og denne kvelden fikk vi involvert samtlige 17! mann i troppen. Amund tar over for Moberg, Eivind går inn for Lars Erik, Emil bytter med Nordli og Lars Berg bytter med Barlund, denne bredden og konkurransen om plassene blir ekstremt viktig inn i siste delen av sesongen.

68 minutter ut i kampen får vi nok en herlig overgang, denne gangen er det kaptein Ludvigsen som er servitør. Han sender Peder ut på løpetur med en flott crosser og Peder får sin fortjente scoring denne kvelden da han limer ballen i keepers lengste hjørne og øker vår ledelse til 5-0.

De siste tjue minuttene er vi fortsatt soleklart det beste laget, men vi slurver litt mer og prøver på litt mer "fiksfakserier" som det kalles. Av den grunn, i tillegg til noen relativt svake avslutninger, ebber kampen ut med en solid femmålsseier.

Nordli blir rettmessig kåret til banens beste idag, MEN det er mange som var tett på han med sine prestasjoner i kveld. En svært solid lagprestasjon!

SLUTT 5-0

- - -

OPPSUMMERT:

Vi har spilt kamper i høst hvor vi må erkjenne at vi tidvis har fått godt betalt, det gjelder ikke idag. I dag får vi som fortjent, eventuelt litt dårlig betalt. Seieren kunne og burde vært større, men å holde nullen og vinne med fem må være godkjent pluss.

Som nevnt over så tapte Ørje nok engang og forlenget deres katastrofale høst rent poengmessig. Slik tabellen ser ut nå blir det en heftig serieinnspurt med tre lag fra Indre Østfold som skal gjøre opp om topplasseringene. Mysen/HIL har en hengekamp og vil ta serieledelsen om de vinner mot Drøbak/Frogn3 tirsdag kveld, men la oss også nevne at Ørje og Mysen/HIL skal møtes om to uker, hvilket betyr at ett eller begge lagene der må avgi poeng.