Inngangen til årets siste serierunde har vært, i det store og hele, en prosess hvor spenningen har bygd seg opp over tid og vi som lag nesten ikke har kunnet vente på at det skulle bli tirsdag kveld og avgjørelsen skulle falle. Parallelt med kampen vår skulle også Mysen/HIL møte NMBUI og spenningen skulle utløses.

Og ikke nok med at vi var i en spennende situasjon rent sportslig, klubben ordnet i tillegg med gratis buss for de som ville se kampen og tilbudet falt i smak. Bussen ble tilslutt mer eller mindre full og legger du til de som kom i personbiler var vi representert med rundt 60 tilskuere borte i Skjeberg denne tirsdagskvelden.

Som de fleste vet ble ikke de siste timene inn mot kampen helt som man trodde, all den tid hendelsen på Majorstuen i Oslo mandag morgen viste seg å ha nære relasjoner til våre venner i Mysen/HIL og lokalmiljøet i Indre Østfold generelt. Dette gjorde at deres kamp, etter Mysen/HILs ønske, tilslutt endte med å utsettes i to dager.

Vi som klubb og lag fikk da også tilbudet om å flytte kampen. Hos oss er det også relasjoner i og rundt laget som ble påvirket av hendelsen, men de involverte var med på å ta avgjørelsen om å gjennomføre kampen som planlagt og med det evt. la Mysen/HIL og NMBUI spille på vårt resultat i ettertid.

Før vi går videre til vår kamp om å vinne avdelingen for året, vil vi sende våre tanker og dypeste medfølelse til alle pårørende og spesielt til familien i denne vanskelige tiden, fotball blir i en slik situasjon svært lite viktig når det kommer til resultater, tabell og opprykk eller ei. Dog er fotball en sport som handler om lag og felleskapsfølelse, verdier som er viktig når ting er vanskelig og de håper og tror vi kan være til hjelp både for våre egne i Trø/Bå FK og for alle de berørte i Mysen/HIL.

Når vi som lag møttes i garderoben i Skjeberg tirsdag kveld brukte vi noen minutter på å snakke litt om det som var skjedd, før vi ble enige om å sette den virkelige verden litt på pause og fokusere 100% på fotball de neste to timene.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Kampen starter for vår del på verst mulige måte da Skjeberg lemper ballen inn i vårt felt, vår keeper Morten bokser ballen i ett litt skummelt rom og en Skjebergspiller får en enkel jobb med å lempe ballen i nota vår til 1-0 etter bare to minutter.

Tross den starten er selvtilliten i gruppa god og vi vet vi skaper mye i de fleste kamper, faktisk har vi ikke scoret færre enn fire mål i mer enn en kamp denne høsten og muligheten for å vinne selv med en baklengs tidlig er absolutt til stede. Det tok heller ikke mer enn syv minutter før reduseringen kom og det etter en såkalt boksåpnerpasning fra Eivind Skughei som sender Mirza Basic alene med keeper. Kaldt og rolig sørger han for balanse i regnskapet til 1-1 etter ti spilte minutter.

Herfra og inn maler våre gutter bra på og Skjeberg skaper mer eller mindre ingenting resten av omgangen. Ti minutter etter utlikningen er det Basic sin tur til å være i assistenrollen, han sender en stikker til Lars som får ballen litt skrått ute på sekstenmetern, han vender bort en motstander og banker inn en perlescoring i Skjebergkeeperens nærmeste kryss til 1-2.

Etter tjue minutter er Ludde på farten igjen, denne gangen på motsatt side. Han drar seg forbi en Skjebergspiller som på litt klønete vis drar ned Lars, de er innenfor sekstenmeteren og dommer blåser straffe. Den tar Ludde selv, en noe svak straffe til kapteinen å være, men han er rask fremme på egen retur og setter inn 1-3.

Etter drøye halvtimen er Mirza på plass igjen. Vi har innkast på venstre side, ballen stusses til David Simen som sleiver litt og ballen havner hos Mirza inne i sekstenmetern, som fra straffemerket setter inn 1-4 med en god gammeldags tupp.

Fem minutter før pause setter vi inn omgangens siste mål. Eivind kommer frem på sin venstre side, Mirza hælflikker briljant til David Simen som på kontrollert vis setter ballen i keepers lengste hjørne til 1-5 fra seksten meter.

Dette var det siste av interesse som skjedde før pause og våre gutter tok en velfortjent pust i bakken vel vitende om at de nå hadde alt under full kontroll.

PAUSE 1-5

ANDRE OMGANG:

Den andre omgangen blir et lite antiklimaks i forhold til første og da kan selvsagt kampreferatet bære preg av det samme i form av at det blir litt kort.

Grunnen til det er såre enkel; det skjer svært lite. Om det er konsekvensanalyse, tankene på at vi kan vinne serien eller at vi bare er slitne vites ikke, men Skjeberg tillattes å ha ballen mye mer denne omgangen og selv om vi har noen ekstremsjanser ved hhv. Sebastian og Ludde er det en temmelig sjansefattig omgang vi er vitne til.

Når det er sagt så er det ett høydepunkt å ta med seg ett snaut kvarter før slutt. Mathias Johannessen, som denne uken har vært hjemme på perm fra militæret, sa seg villig til å hjelpe oss fra benken i en situasjon der vi har litt skader, noen på skoletur og noen på jobb. Han kom inn i pausen og spilte da sin eneste omgang for Trø/Bå denne sesongen, men gjør seg likevel svært bemerket med det som blir vår scoring nummer 100!! for sesongen. Mirza og Lars flytter ballen litt inne i Skjebergs sekstenmeter før Lars triller den ut til Mathias som klinker til fra tjue meter og klin i krysset.

For ett punktum på en fantastisk sesong og ikke minst høst!

På slutten er alle klare for å slippe jubelen løs og omsider passerer dommerens ur nitti minutter, føytesignalet går og vi har vunnet kampen og serien 2018 - for en deilig følelse!

SLUTT 1-6

- - -

OPPSUMMERT:

Sesongen har vært bra, høsten har vært helt rå og nå er det kronet med avdelingsseier. Gutta har stått på og produsert, backet hverandre opp og skapt resultater selv av dårlige prestasjoner. Sånt blir det mye poeng av og vår tolvte strake seier kronet en helt ellevill høst.

Se tabellen her

Nå har vi en kamp igjen, KM-finalen mot Greåker, som går torsdag 25. oktober klokken 20.00 på vår hjemmebane, mer info kommer på Facebook. Vi håper da publikum kan mobilisere en siste gang denne sesongen i kampen mellom 6. divisjons to beste lag i år.

Tomålsscorer Mirza Basic med en meget fornøyd maskot og fan, Theodor Krogstad.

A-laget vil også rette en stor takk til alle dere som var i Skjeberg tirsdag, dere skapte en bedre ramme enn hva vi kunne turt å drømme om borte mot Skjeberg SK sent en tirsdags kveld!